Είναι γνωστό το πόσο αρέσει στον σχεδιαστή Alessandro Michele να τολμά και αυτό φάνηκε στο άνοιγμα του σόου για την παρουσίαση της συλλογής του οίκου Gucci Άνοιξη - Καλοκαίρι 2020.

 

Στο δεύτερο μέρος της επίδειξης ήταν εμφανής η νέα ματιά του σχεδιαστή. Το μαύρο χρώμα που συνήθως κρατάει πρωταγωνιστικό ρόλο στις συλλογές των μεγάλων οίκων αλλά ο Michele δεν επέλεγε ως τώρα, έκανε την εμφάνισή του σε διάφορες παραλλαγές.

 

Επίσης απουσίασαν σχεδόν εντελώς τα print. Από την άλλη, έπαιξε πολύ με το colour blocking, ακολούθησε 70s γραμμές αλλά άντλησε έμπνευση και το στιλ των 90s. H μεγαλύτερη έκπληξη όμως ήταν η στροφή του σχεδιαστή στη σεξουαλικότητα. Καμτσίκια (εμφανής αναφορά στο S&M αλλά και στη μακρά σχέση του οίκου με την ιππασία), φορέματα στολισμένα με δαντέλες και μαύρα vinyl τσόκερ σεταρίστηκαν με κορμάκια με λαιμόκοψη και ψηλόμεσες midi φούστες. 

 

Με αυτή τη συλλογή ο σχεδιαστής κατάφερε να στρέψει την προσοχή από τις επιφανειακές λεπτομέρειες στη σιλουέτα. Φιλόδοξο έργο, αλλά αν μπορεί κάποιος να το πετύχει, τότε σίγουρα αυτός είναι ο Alessandro Michele.