O Γιώργος Μεσημέρης εμπνεύστηκε τη νέα συλλογή των Hard Clo από το Διάστημα και τον Γιούρι Γκαγκάριν

O Γιώργος Μεσημέρης εμπνεύστηκε τη νέα συλλογή των Hard Clo από το Διάστημα και τον Γιούρι Γκαγκάριν Facebook Twitter
Παίρνοντας αφορμή από το κυριλλικό αλφάβητο, προσπαθώ να αποτυπώσω έναν νέο κόσμο, ξεκινώντας από τη γλώσσα του. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Ποιος θα το πίστευε ότι μια σειρά με λευκά, unisex t-shirts που έχουν τυπωμένες πάνω τους αγγλικές λέξεις, γραμμένες στο κυριλλικό αλφάβητο, θα είχαν τόσο μεγάλη επιτυχία. Τι πιστεύεις ότι τα έκανε τόσο δημοφιλή;

Θεωρώ ότι η επιτυχία οφείλεται στο ότι δεν είναι απλά λευκά t-shirts με logo αλλά δημιουργήθηκαν βάσει μικρών αυτοτελών ιστοριών που συμπληρώνουν κάθε συλλογή.

— Ποιο είναι το σκεπτικό σου πίσω από το πρότζεκτ «Hard Clo»;

Πρόκειται για ένα κράμα γραμμάτων, γλώσσας και πολιτισμών. Παίρνοντας αφορμή από το κυριλλικό αλφάβητο, προσπαθώ να αποτυπώσω έναν νέο κόσμο, ξεκινώντας από τη γλώσσα του. Η διαμόρφωση μιας γλώσσας, η οποία φαντάζει τόσο κοντά στη ρωσική και στην ελληνική, όμως στην πραγματικότητα απέχει και από τις δύο. Είναι φράσεις στα αγγλικά, αναγραμματισμένες στο κυριλλικό αλφάβητο.

— Ποιες είναι οι νέες λέξεις που έχεις τυπώσει στα t-shirts της νέας σου συλλογής;

ГАГАРНИ (GAGARIN), АРМСТРОИГ (ARMSTRONG), МООИ (MOON), АПОЛЛО 13 (APOLLO 13), АСТРОИАУТ (ASTRONAUT), ИАСА (NASA), СПАСЭ (SPACE), АЛУЭИ (ALIEN), ЕХПЛОРЭ (EXPLORE), ЭАРТИ (EARTH).

Tο Διάστημα μπορεί να μας είναι άγνωστο, αλλά έχει μια ιστορία να πει, μια ιστορία που μπορεί να ειπωθεί με πολλούς τρόπους. Ιστορίες γράφονται, αλλά μπορούμε να τις ξαναγράψουμε διαφορετικά.

— Να υποθέσω ότι η έμπνευσή σου έρχεται από το Διάστημα;

Ναι, ακριβώς. Ξεκινώ από τον Yuri Gagarin, τον πρώτο άνθρωπο που ταξίδεψε στο Διάστημα και μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη, τον Neil Armstrong, τον πρώτο άνθρωπο που περπάτησε στη σελήνη και τη διαρκή διαμάχη μεταξύ της Ρωσίας και της Αμερικής σχετικά με το ποιος θα καταφέρει να κατακτήσει πρώτος το Διάστημα. Η νέα συλλογή SS19 «Houston, we have a problem» περιγράφει αυτόν τον συνεχή ανταγωνισμό, βάζοντας στο επίκεντρο τους δύο πρωταγωνιστές του.

— Τι θέλεις να πεις με αυτό;

Πως το Διάστημα μπορεί να μας είναι άγνωστο, αλλά έχει μια ιστορία να πει, μια ιστορία που μπορεί να ειπωθεί με πολλούς τρόπους. Ιστορίες γράφονται, αλλά μπορούμε να τις ξαναγράψουμε διαφορετικά. Οι λέξεις-φράσεις που αποτυπώνονται στη συλλογή διηγούνται τη δική τους ιστορία με έναν διαφορετικό τρόπο.

— Έχεις σπουδάσει σχέδιο μόδας και έχεις εργαστεί ως στυλίστας για Έλληνες σχεδιαστές. Υπάρχει κάτι άλλο που δεν ξέρω για σένα;

Το πρώτο μου πτυχίο ήταν Ανακαίνιση και αποκατάσταση κτιρίων, στην Πάτρα, και, παρ' ότι δεν ασχολήθηκα με αυτό, είναι ένα κομμάτι μου που το κουβαλάω και με επηρεάζει.

O Γιώργος Μεσημέρης εμπνεύστηκε τη νέα συλλογή των Hard Clo από το Διάστημα και τον Γιούρι Γκαγκάριν Facebook Twitter
Αν και το στυλ μου αλλάζει κατά καιρούς, σε αυτή την φάση συνδυάζω το streetwear με το tailoring στους ίδιους τόνους χρώματος. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

— Πώς θα χαρακτήριζες το προσωπικό σου στυλ;

Το βασικότερο στοιχείο νομίζω ότι είναι ο μινιμαλισμός, γι' αυτό και αγαπώ τις απλές γραμμές, όπως και το μαύρο χρώμα. Αν και το στυλ μου αλλάζει κατά καιρούς, σε αυτή την φάση συνδυάζω το streetwear με το tailoring στους ίδιους τόνους χρώματος.

— Πες μου ένα στυλιστικό ατόπημα που βλέπεις συχνά και σε εκνευρίζει.

Τα κλάμερ.

— Τι φοράς σήμερα και πόσο κοστίζει;

Φοράω t-shirt από τη νέα μου συλλογή (70 ευρώ), βερμούδα Jacquemus (310 ευρώ) και παπούτσια Puma (120 ευρώ).

— Πού πηγαίνεις τώρα;

Στο showroom του HardClo, εκεί όπου περνάω τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

hardclo.com

Μόδα & Στυλ
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Roberto Cavalli (1940-2024): Ο σχεδιαστής που ταύτισε την υπερβολή με την επιτυχία

Μόδα & Στυλ / Roberto Cavalli (1940-2024): Ο σχεδιαστής που ταύτισε την υπερβολή με την επιτυχία

Πλασαρίστηκε σαν ροκ σταρ και αγάπησε όσοι λίγοι designers τις γυναίκες. Ο Ιταλός δημιουργός έφυγε από τη ζωή στα 83 του, αφήνοντας πίσω του ένα εξεζητημένο σύννεφο από aninal prints, σέξι εμπριμέ και ένα «εγχειρίδιο» για το πώς ένας σχεδιαστής μπορεί να είναι πιο αναγνωρίσιμος από τη μόδα που παράγει.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Μνους: Ένα ανεξάρτητο αθηναϊκό brand επαναλανσάρει τη σωβρακοφανέλα

Μόδα & Στυλ / Μνους: Ένα ανεξάρτητο αθηναϊκό brand επαναλανσάρει τη σωβρακοφανέλα

Λαμβάνοντας υπόψη τους τη μοναδικότητα του κάθε σωματότυπου και επηρεασμένες από την προσωπική τους ανάγκη για άνεση, δύο νέες γυναίκες δημιουργούν ποιοτικά εσώρουχα που δεν προορίζονται μόνο για να κρύβονται κάτω από τα ρούχα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μισέλ Λαμί: Ένα ατόφια εκκεντρικό πρόσωπο της μόδας και της τέχνης

Μόδα & Στυλ / Μισέλ Λαμί: Ένα ατόφια εκκεντρικό πρόσωπο της μόδας και της τέχνης

Επιχειρηματίας, οραματίστρια, style icon, αρχηγός συγκροτήματος, επιμελήτρια εκθέσεων. Μια γυναίκα ασταμάτητη στα 80 της χρόνια που ο τίτλος της «μούσας του Ρικ Όουενς» την αδικεί.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ριάνα Κούνου

Οι Αθηναίοι / Ριάννα Κούνου: «Τους βλέπεις όλους να φοράνε μαύρα γιατί φοβούνται να ξεχωρίσουν»

Η σχεδιάστρια πίσω από το πολυτελές και ανερχόμενο brand Rianna+Nina, που έμαθε κάποτε στην Αθήνα τι πάει να πει «designer vintage», έχει μια περιπετειώδη ζωή να αφηγηθεί. Και όσο της αρέσει να είναι ανώνυμη στο Βερολίνο όπου ζει, τόσο απολαμβάνει το να κάθεται στην Ηροδότου στο Κολωνάκι και να τους χαιρετάει όλους.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
O ροζ πλανήτης των Karavan στη Σκούφου μεγάλωσε

Μόδα & Στυλ / O ροζ πλανήτης των Karavan στη Σκούφου μεγάλωσε

Το φυσικό κατάστημα του πιο πετυχημένου αθηναϊκού brand με ρούχα επεκτάθηκε, έχει συγκεντρώσει μέσα του όλες εκείνες τις αναφορές που το έφεραν μέχρι το σήμερα, ενώ θα είναι και το μοναδικό μέρος όπου θα μπορούμε να δοκιμάζουμε και να ψωνίζουμε όσα bold κομμάτια έχουν να μας προτείνουν. Karavan girls, έχουμε μπροστά μας ένα καλοκαίρι όλο χρώμα και patterns.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ο Pierpaolo Piccioli δεν μένει πια στον Valentino

Μόδα & Στυλ / Ο Pierpaolo Piccioli δεν μένει πια στον Valentino

Με μια παρακαταθήκη που μοιάζει με κινηματογραφικό ρομάντζο, τυλιγμένη σε απρόσμενες παλέτες, τρεμάμενα μποά και πληθωρικούς όγκους, ο επί 25 χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Valentino αποχώρησε από τη θέση του, μιλώντας για όνειρα υφασμένα με αγάπη.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Τι πήγε λάθος με τις ενδυμασίες της Μαίρης Κατράντζου; Όλα.

Μόδα & Στυλ / Τι πήγε λάθος με τις ενδυμασίες της Μαίρης Κατράντζου; Όλα.

Aυτές οι ενδυμασίες, που δεν είναι στολές ούτε κοστούμια θεάτρου, ήταν διακριτικές και «έκαναν τη δουλειά», υπηρετούσαν μια τελετή που συμβαίνει κάθε τέσσερα χρόνια για μία ώρα και τέλος, την ξεχνάμε. Δεν είχαν απασχολήσει κανέναν μας, μέχρι τώρα τουλάχιστον.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ