Η Brigitte Stepputtis, υπεύθυνη υψηλής ραπτικής στη Vivienne Westwood θα είναι στην Αθήνα αυτή την Παρασκευή για να μιλήσει για τη βιωσιμότητα στη μόδα.

 

Πολλές ακόμα ομιλίες, εργαστήρια και masterclasses συνθέτουν ένα διήμερο στη Στέγη το οποίο εστιάζει στις νέες τεχνολογίες που εφαρμόζονται στους χώρους της μόδας και του design.


Ο Πρόδρομος Τσιαβός, υπεύθυνος Ψηφιακής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Ιδρύματος Ωνάση μας δίνει μια πρώτη γεύση από το Crafting the Future.

 

—Τι θα δει κανείς αν έρθει στο Crafting the Future;

Το μέλλον της μόδας και του design, όπως αυτό αποκαλύπτεται μέσα από τις τεχνικές του παρελθόντος, την προστασία του περιβάλλοντος, το διαρκές hacking υλικών, τάσεων και στυλ, την αναδυόμενη δύναμη του καταναλωτή στον προσδιορισμό της μόδας και του design.

 

—Σε ποιους απευθύνεται η διημερίδα;

Σε δημιουργούς, δημοσιογράφους, επαγγελματίες της μόδας και του design, αλλά και ανθρώπους που θέλουν να δουν τη μόδα έξω από το ρούχο και το design πέρα από το αντικείμενο.

 

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις σύγχρονες προκλήσεις, τις επιπτώσεις του fast fashion στην καθημερινότητα όλων μας και τις λύσεις που προτείνουν οι επαγγελματίες του χώρου της μόδας.
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις σύγχρονες προκλήσεις, τις επιπτώσεις του fast fashion στην καθημερινότητα όλων μας και τις λύσεις που προτείνουν οι επαγγελματίες του χώρου της μόδας.

 

—Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα του χώρου της μόδας σήμερα και πώς τα προσεγγίζει το Crafting the Future;

Μέσα από αυτήν τη διερεύνηση ερωτήσεων που αφορούν την ηθική της εργασίας και της παραγωγής, της προστασίας των κοινών, της βιώσιμης ανάπτυξης, της συμπερίληψης και της ανακύκλωσης στη βιομηχανία της μόδας και του design, συζητάμε ευρύτερες θεματικές.

 

Μιλάμε για το σώμα και τα δίκτυα, τον αστικό χώρο και την Αθήνα ειδικότερα, το περιβάλλον και τα δεδομένα, τη διαφορετικότητα και την αριστεία, την ηδονή και την κοινωνική δικαιοσύνη.

 

—Ποια είναι η ομιλία που δεν πρέπει να χάσουμε;

Δεν πρέπει να χάσετε καμία! Εάν έπρεπε να διαλέξω κάποιες, θα ήταν το Innovators and Disruptors από τον Σταύρο Καρέλλη, σύμβουλο του Ιδρύματος Ωνάση και διευθυντή του Machine-A, η ομιλία της Orsola de Castro, founder & creative director του Fashion Revolution, και όλα τα lightning talks.

 

Σε κάθε περίπτωση, δεν θα έχανα τα εργαστήρια της δεύτερη ημέρας, ιδίως το DiscoMAKE party, ένα DJ Fashion hacking party που δεν έχετε ξαναδεί.

 

Info

Crafting the future

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

1-2/2, Παρ. 10:00-21:00 & Σάβ. 12:30-21:00

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η προκράτηση θέσης.

Δείτε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα εδώ.