— Πόσο συχνά κοιτάς το είδωλό σου στον καθρέφτη;

Είμαι ψώνιο κι έχω παντού καθρέφτες. Ονειρεύομαι, μάλιστα, να ζω μέσα σε μια ανάποδη ντισκομπάλα για να μπορώ να με κοιτάζω απ' όλες τις οπτικές γωνίες.


— Πώς θα χαρακτήριζες το στυλ σου;

Οι αυτοχαρακτηρισμοί γενικώς με δυσκολεύουν. Θα περιέγραφα το στυλ μου ως κομψά εκκεντρικό, όπως ακριβώς και τα κοσμήματα που δημιουργώ.


— Ποιο είναι το αγαπημένο σου λουλούδι;

Εξαρτάται από την εποχή. Το καλοκαίρι προτιμώ το γιασεμί, η άνοιξη είναι για τις παιώνιες και το φθινόπωρο για τα κυκλάμινα.

 

—Ποια είναι η πέτρα που αγαπάς περισσότερο;

Δεν έχω μια αγαπημένη πέτρα. Το πρώτο μου κόσμημα φτιάχτηκε με μια πέτρα ζαντ. Προτιμώ πέτρες που έχουν ένταση στο χρώμα τους, όπως ο αμέθυστος και ο χρυσοπράσιος.


— Τι περιλαμβάνει η τελευταία σου συλλογή;

Η συλλογή για τον χειμώνα περιλαμβάνει τα αγαπημένα μου γεωμετρικά Μέμφις, πολύχρωμα βίντατζ κρύσταλλα δεμένα με βελούδο, τα κλασικά μου μεγάλα ζαντ σκουλαρίκια και μακριά ροζάρια.


— Από πού αντλείς έμπνευση;

Από το επόμενο deadline.


— Τι ψώνισες τελευταία και από πού;

Ένα κασμιρένιο πουλόβερ από το Ζara. Μακαρόν, μπλοκάκια και στιλό από το Παρίσι.


— Ανοίγεις την ντουλάπα σου, τι χρώμα βλέπεις;

Το πράσινο. Λατρεύω το πράσινο. Έπειτα το μοβ και το μπλε. Απλές μαύρες γόβες απέκτησα σχετικά πρόσφατα.


— Πιστεύεις ότι οι Αθηναίες έχουν στυλ;

Όλες οι γυναίκες οι οποίες είναι αυθεντικές έχουν στυλ. Το στυλ δεν είναι τίποτα παραπάνω από τον τρόπο που εκφραζόμαστε ή, καλύτερα, διηγούμαστε τον εαυτό μας. Οι Αθηναίες έχουν στυλ και είναι γενικώς καλόγουστες. Επίσης, δεν φτάνει το στυλ, δεν είναι το ζητούμενο. Πάντα θεωρώ την ευγένεια, την πνευματική καλλιέργεια και το χιούμορ ανώτερα του στυλ.


— Τι φοράς σήμερα και πόσο κοστίζει;

Κασμιρένια μαρινιέρα από το Zara, €119,99, φούστα Donna Karan 2nd hand, €20, παπούτσια vintage Manolo Blahnik, τσάντα Chanel, ακουστικά Beats by Dr. Dre, κολιέ από τη συλλογή μου.

 

Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Απόλλωνος 35, Αθήνα, 210 3314253, katerinapsoma.com