Ειρήνη, πώς κατάφερες να κερδίσεις 100.000 followers στο TikTok;

Τικ τόκερ Facebook Twitter
Αν και στα βίντεό της εξιστορεί κυρίως τραγελαφικές και άτυχες στιγμές της καθημερινότητάς της, της συμβαίνουν και πολλά ευτυχή γεγονότα, όπως, καλή ώρα, το σπίτι που βρήκε, το ραδιόφωνο και η αγάπη του κόσμου. Φωτ.: Άννα Κόκορη/LIFO
0

Το ΤikTok, η νέα «τρέλα των νέων», έχει καθιερωθεί πλέον ως η δημοφιλέστερη εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης η οποία είναι διαθέσιμη σε 155 χώρες, με 1 δισ. βίντεο να περνούν από τις οθόνες των χρηστών καθημερινά. Το ΤikTok είναι παντού, είναι εθιστικό, ανάλαφρο και αστείο. Είναι ίσως το μοναδικό μέσο δικτύωσης που έχει καταφέρει να αποκαθηλώσει τη φιλτραρισμένη, υπέρλαμπρη τελειότητα των influencers και να την αντικαταστήσει με νέους της διπλανής πόρτας.

Η Ειρήνη Αντωνοπούλου ή panathema_se στα social είναι η απόδειξη του πώς ένα απλό, λαϊκό κορίτσι που του συμβαίνουν συνέχεια ευτράπελα, χωρισμοί και απογοητεύσεις μπορεί να κερδίσει τις καρδιές του κοινού με το χιούμορ, την ειλικρίνεια και την απλότητά του. 

Ο λογαριασμός της στο ΤikTok μετράει τον τελευταίο έναν χρόνο 100.000 ακολούθους και, όπως η ίδια παραδέχεται, είναι κάτι που κατάφερε μόνη της εντελώς, βάζοντας απλώς την κάμερα απέναντί της και καταγράφοντας σε μίνι βίντεο εμπειρίες από την καθημερινότητά της. Ταχύτητα, αυθεντικότητα, αυθορμητισμός και μια απίθανη πρόβα είναι στοιχεία που τη χαρακτηρίζουν και την κάνουν δημοφιλή, καθώς και το γεγονός ότι μιλάει για θέματα που όλοι μας βιώνουμε και με τα οποία μπορούμε να ταυτιστούμε. 

Το καλύτερο σχόλιο που μου έχουν κάνει είναι ότι έχουν μιλήσει με ωραίο τρόπο για την ανατροφή μου. Τότε παίρνω λίγη χαρά παραπάνω γιατί ο άνθρωπος που είμαι οφείλεται μόνο σ' εμένα. Είναι ένα δικό μου στοίχημα, γιατί στην ουσία έχω μεγαλώσει μόνη μου.

Με όσα παθαίνει μάς φτιάχνει το κέφι, γιατί έχει βρει τρόπο να τα μετατρέπει σε κάτι αστείο.

Συνάντησα την Ειρήνη ένα πρωί στο κέντρο της Αθήνας και πήγαμε βόλτα. Απίστευτο το πόσα κοινά βρήκαμε και πόσο άνετα ένιωσα γνωρίζοντάς την. Αληθινή, ειλικρινής, ανοιχτή, πρόθυμη να μιλήσει για ό,τι δύσκολο έχει περάσει στη ζωή της, με μπόλικο αυτοσαρκασμό και μια ιδιαίτερη ευφυΐα που την αντιλαμβάνεσαι από τα πρώτα κιόλας λεπτά.

Τικ τόκερ Facebook Twitter
Η ίδια παραδέχεται ότι μπορεί να μην ασχολείται πολύ με τα social, αλλά θα της άρεσε να γίνει αναγνωρίσιμη και μέσα από τη δουλειά της να προσφέρει στον κόσμο και να βοηθά. Φωτ.: Άννα Κόκορη/LIFO

«Το ΤikTok το ξεκίνησα μετά τον χωρισμό μου. Ήμουν χάλια μια μέρα και εκεί που καθόμουν στον καναπέ άνοιξα την κάμερα και άρχισα να μιλάω μόνη μου σαν την τρελή. Άρχισα να με τραβάω βίντεο, λέγοντας ασυναρτησίες. Εγώ έκλαιγα τον "μακαρίτη" και σιγά σιγά άρχισε να μαζεύεται κόσμος. Ύστερα ήρθε και η δουλειά μου σε ένα σούπερ μάρκετ και ξεκίνησα να λέω πράγματα που συμβαίνουν εκεί με τους πελάτες και τα βίντεο άρχισαν να γίνονται δημοφιλή. Ο λογαριασμός ανέβηκε σε έναν χρόνο, φαντάσου. Ούτε το έσπρωξα ούτε έκανα κολάμπ με άλλους ΤikTokers, απλώς πήγε τρένο μόνο του», μου λέει. 

Έτσι κάπως ξεκίνησε η πρώτη της επαφή με τον κόσμο στο διαδίκτυο, από μια ερωτική απογοήτευση. «Αν και έχω πιο πολλούς ακολούθους στο ΤikTok και κάνω πιο πολλά βίντεο εκεί, το αγαπάω και το Instagram γιατί είναι το πιο γρήγορο μέσο, ενώ το ΤikTok, επειδή είναι έτσι η πλατφόρμα και ο αλγόριθμος, μπορεί να μη σου ανεβάσει ό,τι θες. Στο Instagram ανεβάζω είκοσι stories την ημέρα». 

Αναρωτιέμαι πόση ώρα περνάει στις εφαρμογές πρoτού ανεβάσει κάτι καινούργιο. «Μπορεί να έχω ΤikTok και να κάνω πράγματα εκεί, αλλά δεν το παρακολουθώ πολύ. Απ' όταν μπήκα στο τριπάκι να κάνω τα δικά μου βίντεο, σκρολάρω μόνο για να πάρω καμιά ιδέα ή κανένα τραγούδι, να δω λίγο τις τάσεις. Μπορεί να φαίνεται περίεργο γιατί ανεβάζω τριάντα stories την ημέρα, αλλά δεν το παρακολουθώ πολύ, ούτε το Instagram».

«Στην αρχή μπήκα στο τριπάκι να ασχοληθώ και είπα θα το πάω τρένο μήπως μου αποφέρει κάτι και με βοηθήσει και στα επαγγελματικά μου λίγο, και εκεί μου έσκασε η πρόταση για το ραδιόφωνο, δηλαδή με βοήθησε τελικά».

@panathema_se #fy #fyp ♬ πρωτότυπος ήχος - Panathema_se

Η Ειρήνη είναι σε έναν καινούργιο σταθμό, τον Pride, που ουσιαστικά είναι η πλατφόρμα του Streamee που σου δίνει τη δυνατότητα να ακούσεις ό,τι είδος μουσικής ή podcast θέλεις, ανάλογα με τη διάθεσή σου. «Παράλληλα με τον σταθμό θα τρέχει και το site. Το όνειρο των συντελεστών είναι να δημιουργηθεί ένας ασφαλής χώρος όπου θα μπορεί να ακούγεται ελεύθερα η φωνή τρανς ατόμων, κακοποιημένων γυναικών, ατόμων που έχουν υποστεί από μπούλινγκ μέχρι σεξουαλική κακοποίηση, θα έχει ψυχολόγους, στήλες. Ήρθε ένας άνθρωπος και χωρίς να με ξέρει μου είπε ότι πιστεύει σε μένα. Εκείνη την περίοδο ήταν αυτό που μου έλειπε, γιατί ήμουν χάλια ψυχολογικά».

Η ίδια παραδέχεται ότι μπορεί να μην ασχολείται πολύ με τα social, αλλά θα της άρεσε να γίνει αναγνωρίσιμη και μέσα από τη δουλειά της να προσφέρει στον κόσμο και να βοηθά. «Αυτό που ήξερα να κάνω ήταν να ανοίγω την κάμερα και να εξιστορώ τι έγινε μέσα στη μέρα μου. Σε όλο αυτό μου αρέσει το ότι λαμβάνω την αποδοχή του κόσμου, μου στέλνουν κάθε μέρα μηνύματα ότι έχουν κατάθλιψη και τους βοηθάω. Την αγάπη που έχω πάρει από τους ανθρώπους αυτούς δεν την έχω πάρει ούτε από φίλους μου. Αν ψάξεις στο ΤikTok, δεν έχω ούτε ένα αρνητικό σχόλιο. Άντε να είχα ένα-δυο προφίλ που με κορόιδευαν για την ομοφυλοφιλία, τύπου "γεια σου, Μπάμπη"».

Σίγουρα όλοι θέλουμε κατά βάθος αυτό που κάνουμε να πηγαίνει καλά και να έχει θετική ανταπόκριση. «Ήταν σαν να είχα την ανάγκη κάποιος να με ακούσει και αυτό ήταν το μέσο για να το κάνω. Γιατί γενικά έχω πολύ άγχος, μιλάω πάρα πολύ γρήγορα, οπότε κάπως αυτό πήγε από μόνο του. Ο στόχος μου είναι να κάνω κάτι και να είναι αυθεντικό, δεν θέλω να κάνω κάτι φτιαχτό ή απλώς για να το κάνω. Όταν δεν έχω υλικό, δεν ανεβάζω τίποτα», μου εξηγεί και συμφωνώ. 

Τικ τόκερ Facebook Twitter
«Ήταν σαν να είχα την ανάγκη κάποιος να με ακούσει και αυτό ήταν το μέσο να το κάνω. Γιατί, γενικά, έχω πολύ άγχος, μιλάω πάρα πολύ γρήγορα, οπότε κάπως αυτό πήγε από μόνο του». Φωτ.: Άννα Κόκορη/LIFO

Είναι οξυδερκής, έχει τρομερή συναισθηματική ευφυΐα, οπότε θέλησα να μάθω περισσότερα για το πώς ξεκίνησε και τα κομβικά σημεία στη ζωή της. 

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ελληνικό, χώρισαν οι γονείς μου, κλασικά, και  μέχρι την πρώτη δημοτικού έμενα με τον πατέρα μου. Ήθελα πάρα πολύ να πάω στη μητέρα μου αλλά δεν γινόταν, τα πράγματα με τον χωρισμό ήταν ζόρικα. Φαντάσου ότι ήθελα τόσο πολύ να πάω με τη μητέρα μου που από την στενοχώρια που ήμουν μακριά της ανέπτυξα πρόβλημα στην καρδιά. Τελικά, κατάφερε να με πάρει η μαμά μου και ζήσαμε όλο αυτό το στόρι "μαμά και κόρη" γιατί η μάνα μου, φαντάσου, ήταν είκοσι πέντε χρονών τότε, πιτσιρίκι. Όπου δούλευε με έπαιρνε μαζί της, ποτέ δεν με διάβασε κάποιος, ποτέ δεν ήμουν καλή στο σχολείο, ήμουν πολύ ξεκρέμαστη σε όλα αυτά τα πράγματα γιατί ήμουν μόνη μου. Στην πραγματικότητα, μετά από τόση λαχτάρα που είχα να πάω στη μαμά μου και εκείνη να με πάρει να ζήσουμε μαζί, ενώ περίμενα να είναι κάτι όμορφο, η μητέρα μου μου έβγαλε έναν χαρακτήρα που δεν το περίμενα, μεγάλωσα σε ένα σχετικά δύσκολο περιβάλλον.

Κατά συνέπεια, έβγαλα μετά δικές μου φοβίες, άγχη, βουλιμία, μου έλειψαν πάρα πολλά πράγματα μεγαλώνοντας. Με το που έκλεισα τα δεκαοκτώ, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να βγάλω δίπλωμα για να είμαι ανεξάρτητη και να βρω δουλειά. Δούλευα από πάρα πολύ μικρή, έχω δουλέψει σε λαϊκή αγορά, σε σούπερ μάρκετ, σε κουζίνα, ντελίβερι, παιδαγωγικά.

Όταν τελείωσα το σχολείο πήγα σε μια δραματική σχολή, αλλά τα παράτησα και πήγα στα παιδαγωγικά, τα τελείωσα και δεν ασχολήθηκα ποτέ. Μετά ξεκίνησα μαγειρική, έκατσα έναν χρόνο και μετά τα παράτησα και εκεί. Δεν ξέρω γιατί, αλλά όταν νιώθω πλήρης από κάτι που έχω κάνει, πάω παρακάτω.

@panathema_se #fy #fyp ♬ πρωτότυπος ήχος - Panathema_se

Τελείωσα τη μαγειρική και τότε ανέβηκε μια αγγελία από από ένα γνωστό tattoo studio και πήγα από το μαγαζί να ζητήσω τη δουλειά. Έμεινα εκεί τέσσερα χρόνια. Τότε δούλευα δώδεκα ώρες την ημέρα, δεν είχα ζωή, δεν έκανα τίποτα. Τον τέταρτο χρόνο αρρώστησε το σκυλί μου, ο Ρούντι, και εκεί ήταν που μου έσκασε η πρώτη κρίση πανικού. Δεν έχω ξαναπάθει τόσο μεγάλη κρίση πανικού. Τότε το απέδωσα στο ότι το σκυλί μου ήταν άρρωστο και για έναν χρόνο το ξέχασα. Μετά, το καλοκαίρι, στη δουλειά, με ξαναέπιασε κρίση πανικού. Πιεζόμουν εκείνο το διάστημα πάρα πολύ. Από εκείνη την ημέρα και για δύο χρόνια σερί πάθαινα ανά λεπτό κρίσεις άγχους. Καθόμουν για καφέ κάπου και μου ερχόταν λιποθυμική τάση. Από τον φόβο μου ξεκίνησα να επισκέπτομαι γιατρούς και να κάνω όλες τις εξετάσεις που υπάρχουν. Μια γιατρός με παρέπεμψε σε ψυχίατρο, ο οποίος με είδε και μου ξεκίνησε αγωγή κατευθείαν. Από φόβο και προκατάληψη έκανα να την πάρω έξι μήνες. Μου διέγνωσε κατάθλιψη, αγχώδη διαταραχή, κρίσεις άγχους, ευτυχώς μόνο αυτά. Ο εγκέφαλος έχει τόση δύναμη που μπορεί να σε ρίξει στο κρεβάτι, αν τον λειτουργήσεις για καλό όμως μπορείς να κάνεις θαύματα.

«Ένα βράδυ πήρα την απόφαση να γραφτώ ξανά στη δραματική και την ίδια μέρα να ξεκινήσω τα χάπια. Το χάπι πήρε γύρω στις δύο εβδομάδες να δράσει, όταν έδρασε άλλαξε η ζωή μου. Έγινα πολύ καλύτερα, άρχισα να αγαπάω τον εαυτό μου και τους γύρω μου. Άρχισε να έχει νόημα η ζωή μου. Στο μεταξύ η μάνα μου εκείνη την περίοδο της σαν γύρισε έναν διακόπτη και άλλαξε ολοκληρωτικά. Με αποδέχτηκε, άρχισε να μου δείχνει όλη της την αγάπη, με σεβόταν. Είμαι από πολύτεκνη οικογένεια, είμαστε έξι αδέρφια». 

Κάποια στιγμή μπαίνει στην κουβέντα και το κομμάτι των σχέσεων, καθώς μας έχει συνηθίσει στα βίντεό της να αναφέρεται σε κοπέλες με τις οποίες έβγαινε στο παρελθόν. «Πριν από λίγα χρόνια γνώρισα μια κοπέλα, την οποία ερωτεύτηκα. Ζήσαμε πολύ ωραία μαζί, μέχρι που σχεδιάζαμε να φύγουμε μόνιμα οι δυο μας. Ωστόσο εκείνη δεν μπορούσε να το διαχειριστεί αυτό και έφυγε μόνη της. Νομίζω ότι ήταν το άλλο μου μισό. Γενικά νομίζω πως κάτι πάει λάθος στις ανθρώπινες σχέσεις, πιστεύω πως δεν είναι εύκολο να δεθείς, έχει ο καθένας τόσα ψυχολογικά που δεν μπορούμε να συμπορευθούμε και να χτίσουμε κάτι».

@panathema_se #fy #fyp #lgbt ♬ πρωτότυπος ήχος - Panathema_se

Τώρα ζει μόνη της στην Κυψέλη και μου εξηγεί πόσο τυχαία βρήκε το σπίτι της εκεί. «Το σπίτι το βρήκα τυχαία, ήμουν στην Κυψέλη και σταμάτησα μπροστά από έναν πλανόδιο που πούλαγε βιβλία, του έπιασα την κουβέντα και ήπιαμε έναν καφέ. Άρχισα να του λέω την ιστορία μου, ότι ψάχνω σπίτι, και τελικά αποκαλύφθηκε ότι έχει πολλά λεφτά και ότι νοικιάζει σπίτια, έτσι μου νοίκιασε σπιταρόνα μέσα σε μία εβδομάδα από το πουθενά».

Αν και στα βίντεό της εξιστορεί κυρίως τραγελαφικές και άτυχες στιγμές της καθημερινότητας, της συμβαίνουν και πολλά ευτυχή γεγονότα, όπως, καλή ώρα, το σπίτι που βρήκε, το ραδιόφωνο και η αγάπη του κόσμου. «Πέρασα όλα τα δύσκολα μόνη μου. Μόνο ατυχή γεγονότα και έχω βαρεθεί λίγο. Απλώς, πλέον δεν περιμένω τίποτα από κανέναν».

«Το καλύτερο σχόλιο που μου έχουν κάνει είναι όταν μιλάνε για την ανατροφή μου με ωραίο τρόπο. Τότε παίρνω λίγη χαρά παραπάνω, γιατί ο άνθρωπος που είμαι οφείλεται μόνο σε μένα. Είναι ένα δικό μου στοίχημα, γιατί στην ουσία έχω μεγαλώσει μόνη μου».

Η ίδια μου παραδέχεται ότι έχει πάει και σε δραματική σχολή και πως αυτό είναι η μεγάλη της αγάπη. «Το θέατρο το αγαπώ, αν με ρωτήσεις τι θα ήθελα να κάνω, θα σου έλεγα θέατρο, ίσως επειδή ήταν αυτό που με βοήθησε να ξεφύγω από τις κρίσεις πανικού. Το πως εκθέτω τον εαυτό μου με έχει βοηθήσει να νιώθω ελεύθερη».

Η αλήθεια είναι πως της πηγαίνει πολύ, η έκθεση του εαυτού, ο ρεαλισμός, η εξιστόρηση βιωμάτων, η επικοινωνία με τον κόσμο. Φαίνεται πως είναι γεννημένη γι' αυτό. Και όπως όλα δείχνουν, ο κόσμος την αγαπάει και τη στηρίζει σε αυτό, κάνοντάς την την TikToker της καρδιάς του. 

@panathema_se

Θέματα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν είμαστε μόνο ανάπηροι»

Ζούμε, ρε! / «Δεν είμαστε μόνο ανάπηροι»

Συνήθως τα άτομα με αναπηρία καλούνται να μιλήσουν δημόσια μόνο για ζητήματα που άπτονται της αναπηρίας. Πόσο εύκολο είναι να εκφράσουν δημόσια και άλλα σημαντικά στοιχεία της ταυτότητας τους; Πόσο δεκτικά είναι τα media και γενικά οι διοργανωτές εκδηλώσεων σε κάτι τέτοιο; Η Xρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Tσάτσος συζητούν για το θέμα και μοιράζονται προσωπικές τους εμπειρίες.
THE LIFO TEAM
Η υπόθεση της γυναικοκτονίας της Ανθής Λινάρδου: Την σκότωσε και την έθαψε σε χωράφι

Αληθινά εγκλήματα / Τη σκότωσε και την έθαψε σε χωράφι: Η γυναικοκτονία της Ανθής Λινάρδου

Ο δημοσιογράφος Νίκος Τσέφλιος ερευνά και αφηγείται την υπόθεση της άγριας γυναικοκτονίας της Ανθής Λινάρδου που αναστάτωσε, τον Ιανουάριο του 2016, τη μικρή κοινωνία του Βελβεντού Κοζάνης.
THE LIFO TEAM
Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Κλέλια Ρένεση, μετάνιωσες τελικά που στήριξες τον Άλλο Άνθρωπο;

Ρώτα με ό,τι θες / Κλέλια Ρένεση, μετάνιωσες τελικά που στήριξες τον Άλλο Άνθρωπο;

Ένιωσε να την παραβιάζουν τα media με αφορμή τη συνεργασία της με τον Manu Chao; Ποιος θα είναι ο ρόλος της στη νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη; Η ηθοποιός Κλέλια Ρένεση απάντησε στις ερωτήσεις του κοινού.
THE LIFO TEAM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
Όλα όσα θέλετε να μάθετε για την γονιδιακή θεραπεία για ασθενείς με σοβαρή απώλεια όρασης

Ζούμε, ρε! / Όλα όσα θέλετε να μάθετε για την γονιδιακή θεραπεία για ασθενείς με σοβαρή απώλεια όρασης

Με αφορμή την πρώτη διαθέσιμη γονιδιακή θεραπεία στην Eλλάδα για ασθενείς με σοβαρή απώλεια όρασης, λόγω της μελαγχρωστικής αμφιβληστροειδοπάθειας ή της συγγενούς αμαύρωσης του Leber, η Xρυσέλλα λαγαρία και ο Θοδωρής Tσάτσος, συζητούν με τη μοριακή γενετίστρια, εξειδικευμένη στην οφθαλμική γενετική, Δρ Σμαράγδα Καμακάρη.
THE LIFO TEAM
Υπόθεση Σορίν Ματέι: Το τραγικό χρονικό του μακελειού της οδού Νιόβης

Αληθινά εγκλήματα / Υπόθεση Σορίν Ματέι: Το χρονικό του μακελειού της οδού Νιόβης

Ο δημοσιογράφος Νίκος Τσέφλιος ερευνά και αφηγείται την τραγική ιστορία της οικογένειας Γκινάκη, που ένα φθινοπωρινό απόγευμα του 1998 ήρθε αντιμέτωπη, μέσα στο σπίτι της, με έναν αδίστακτο δραπέτη, το Σορίν Ματέι, ο οποίος εισέβαλε με μια χειροβομβίδα για να ξεφύγει από το μπλόκο των αστυνομικών.
THE LIFO TEAM
«Αφεσμός»: Ένα κείμενο του Γιάννη Πολιτάκη

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Αφεσμός»: Ένα κείμενο του Ελευσίνιου Γιάννη Πολιτάκη

Γεννημένος στην Ελευσίνα, ερασιτέχνης μελισσοκόμος, λογιστής, σφραγιδοποιός, πρώην ναυτικός και εργαζόμενος στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, ο Γιάννης Πολιτάκης έγραψε αυτό το κείμενο στο πλαίσιο της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Oι ανήλικοι bullies κι φαύλος κύκλος της ζωής τους

Radio Lifo / Oι ανήλικοι bullies κι ο φαύλος κύκλος της ζωής τους

Στο ηχητικό ντοκιμαντέρ της Κωνσταντίνας Βούλγαρη, η Γεωργία Βαλωμένου, αρχιτεκτόνισσα, εκπαιδευτικός σε ΕΠΑΛ και μητέρα, η Κατερίνα Σπυροπούλου, χορεύτρια, μουσειολόγος (στον σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά) και μητέρα, και ο Τάσος Μπρεκουλάκης, δημοσιογράφος και διευθυντής της έντυπης LiFO εξηγούν και αναλύουν τις αιτίες που πυροδοτούν την έκρηξη βίας στα σημερινά παιδιά.
THE LIFO TEAM