Η εγκαταλελειμμένη εστία του Παντείου, τα κουνούπια και οι λακκούβες στους δρόμους

Η εγκαταλελειμμένη εστία του Παντείου, τα κουνούπια και οι λακκούβες στους δρόμους Facebook Twitter
Έρημη και εγκαταλελειμμένη στέκει η άλλοτε ακμάζουσα φοιτητική εστία του Παντείου Πανεπιστημίου.
2

Η εστία του Παντείου

Έρημη και εγκαταλελειμμένη στέκει η άλλοτε ακμάζουσα φοιτητική εστία του Παντείου Πανεπιστημίου. Ύστερα από τον σεισμό του 1999 όπου υπέστη σημαντικές καταστροφές αλλά και τις διάφορες κατά καιρούς καταλήψεις εξωπανεπιστημιακών, το εξαώροφο κτίριο της οδού Λαγουμιτζή 6 παραμένει -όπως μας ενημερώνει το site του πανεπιστημίου- «προσωρινά εκτός λειτουργίας, λόγω ανακαίνισης». Το ζήτημα είναι ότι μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών οι φοιτητές που δικαιούνται στέγαση φιλοξενούνται σε εστίες άλλων Πανεπιστημίων.

Κουνούπια και τρωκτικά παντού

Η εγκαταλελειμμένη εστία του Παντείου, τα κουνούπια και οι λακκούβες στους δρόμους Facebook Twitter
Τα τελευταία χρόνια υπάρχει «έκρηξη» του πληθυσμού αυτών των όχι και τόσο συμπαθών -και σίγουρα επιβλαβών- μορφών ζωής στην πρωτεύουσα, όχι μόνο λόγω συνθηκών αλλά κι εξαιτίας της απουσίας πρόληψης.

Τρωκτικά, κατσαρίδες και κουνούπια παντού, ειδικά τώρα που καλοκαιριάζει. Δεν ξέρω αν φέτος λήφθηκαν κάποια μέτρα αλλά τα τελευταία χρόνια υπάρχει «έκρηξη» του πληθυσμού αυτών των όχι και τόσο συμπαθών -και σίγουρα επιβλαβών- μορφών ζωής στην πρωτεύουσα, όχι μόνο λόγω συνθηκών αλλά κι εξαιτίας της απουσίας πρόληψης (μυοκτονίες, ψεκασμοί, φροντίδα δημόσιων χώρων κ.λπ.). Ειδικά αυτό με τα κουνούπια στα ελάχιστα, κιόλας, δημόσια πάρκα και άλση έχει τερματίσει, προβληματίζεσαι να κάτσεις σε σκιά ακάλυπτος ακόμα και μέρα μεσημέρι.

Λακκούβες στους δρόμους

Η εγκαταλελειμμένη εστία του Παντείου, τα κουνούπια και οι λακκούβες στους δρόμους Facebook Twitter
Λακκούβες και Αθήνα έχουν καταντήσει έννοιες συνώνυμες.

Λακκούβες και Αθήνα έχουν καταντήσει έννοιες συνώνυμες με κύριους υπεύθυνους την κακή ποιότητα κατασκευής ή/και του υλικού πολλών οδοστρωμάτων αλλά και της ελλιπούς συντήρησης. Το χειρότερο, περνάνε πολλές μέρες ή και βδομάδες όχι μόνο για να τις καλύψουν αλλά έστω να τις σημάνουν, παρότι αρκετές από αυτές είναι παγίδες πολύ επικίνδυνες, κυρίως για δικυκλιστές αλλά και για πεζούς.

Στείλτε μας τις δικές σας ιστορίες στο [email protected]

 

Αθήνα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ