Χορεύοντας σέικ με το μαγιό στη Γλυφάδα των 60's

Χορεύοντας σέικ με το μαγιό στη Γλυφάδα των 60's Facebook Twitter
0

Το θρυλικό νυχτερινό μαγαζί Quinta στην Κυψέλη, που στην ουσία αποτέλεσε το πρώτο club, όπως το αντιλαμβανόμαστε σήμερα, άνοιξε το 1959 από τον bon viveur Μπάμπη Μουτσάτσο και αποτέλεσε το στέκι όλου του εγχώριου αλλά και διεθνούς jet set που επισκεπτόταν την Ελλάδα. Η Quinta εγκαινίασε την πρωτοτυπία της μεταφοράς του club κατά τους καλοκαιρινούς μήνες από το κέντρο στην παραλιακή, μια πρακτική ευρέως διαδεδομένη σήμερα. Έτσι το καλοκαίρι η Quinta αναστάτωνε τη νυχτερινή Αθήνα από το Τουριστικό περίπτερο του Ζέρβα στην παραλία της Γλυφάδας.

Η καλοκαιρινή Quinta επέτρεπε τον χορό με μαγιό τα πρωινά τις Κυριακές με live ορχήστρα όπου κάθε μουσικός στεκόταν επάνω σε ένα βραχάκι, υπήρχαν τραπεζοκαθίσματα με κατασκευή μέσα στη θάλασσα, και το βράδυ λειτουργούσε φωταγωγημένο με πολύχρωμα φώτα. Η συντηρητική κοινωνία της εποχής ενοχλήθηκε από τον τρόπο διασκέδασης στην Quinta και έτσι οι κάτοικοι της περιοχής σε συνεννόηση με το Δήμο την έκλεισαν.

Χορεύοντας σέικ με το μαγιό στη Γλυφάδα των 60's Facebook Twitter
Το επιτυχημένο περιοδικό της εποχής, οι «Εικόνες», φιλοξενούν αφιέρωμα στην αθηναϊκή νεολαία. Στο εξώφυλλό η φωτογραφία από πάρτι στην καλοκαιρινή Quinta, στο Tουριστικό Περίπτερο Ζέρβας, στη Γλυφάδα.
Αθήνα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Astir Palace: Σπάνιες φωτογραφίες από τα 50 χρόνια ιστορίας του Αστέρα

Retronaut / Astir Palace: Σπάνιες φωτογραφίες από τα 50 χρόνια ιστορίας του Αστέρα

Το χρονικό του συγκροτήματος του Αστέρα και σπάνιο υλικό από το αρχείο με τις ιστορικές επισκέψεις ηγετών, προσωπικοτήτων της τέχνης, του εφοπλισμού και του Χόλιγουντ σε ένα συλλεκτικό λεύκωμα
THE LIFO TEAM
Τι πραγματικά συνέβη στα Μάταλα, στην περίφημη χίπικη παραλία της Κρήτης, στις δεκαετίες του ’60 και του ’70;

Retronaut / Τι πραγματικά συνέβη στα Μάταλα, στην περίφημη χίπικη παραλία της Κρήτης, στις δεκαετίες του ’60 και του ’70;

Τα Μάταλα λοιπόν ξαναήρθαν στην επικαιρότητα το 2011 λόγω της έκδοσης ενός γερμανικού βιβλίου, του Mythos Matala / The Myth of Matala [Balistier Verlag, Mähringen 2011] του Arn Strohmeyer.
ΦΩΝΤΑΣ ΤΡΟΥΣΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ