Σε νεώτερο από αυτό το άρθρο, o Guardian ξεκαθαρίζει πως:{Ένα πράγμα είναι σαφές. Όλες οι φυτικές εναλλακτικές λύσεις γάλακτος είναι πολύ καλύτερες για τον πλανήτη από ό, τι τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Μια μελέτη του 2018 από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης έδειξε ότι η παραγωγή ενός ποτηριού ζωικού γάλακτος έχει ως αποτέλεσμα περίπου τρεις φορές περισσότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου από οποιοδήποτε φυτικό γάλα και καταναλώνει εννέα φορές περισσότερη γη από οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική λύση γάλακτος.}Έτσι λοιπόν, στο νεώτερο άρθρο του Guardian, επειδή έτσι και αλλιώς οποιαδήποτε παραγωγή, ιδιαίτερα σε μεγάλη κλίμακα, έχει αποτύπωμα, παρουσιάζεται ένα συγκριτικό των φυτικών γάλακτων, γιατί οι vegan ήδη έμπρακτα τους ενδιαφέρει ένας οικολογικότερος τρόπος ζωής και για αυτό αναζητούν καλύτερες εναλλακτικές.Αντίθετα απομονωμένο το άρθρο που παρουσιάζει εδώ η Lifo, χωρίς να το λέει, αφήνει μια ευκαιρία σε όσους τρώνε ζωικά προιόντα να νιώσουν καλύτερα, γιατί αφού και τα αμύγδαλα είναι πρόβλημα, τότε μπορούν να συνεχίσουν τα ζωικά... και αυτό αποδυκνύεται από τα σχόλια των αναγνωστών παρακάτω.Το νεώτερο συγκριτικό άρθρο του Guardian:www.theguardian.com/environment/2020/jan/28/what-plant-milk-should-i-drink-almond-killing-bees-aoeκαι μεταφορά στα ελληνικά:https://veganworld.gr/fytika-galata-viosimotita-kai-fair-trade-poia-einai-telika-i-kalyteri-epilogi-galaktos/
Σχολιάζει ο/η