Η συνταγή για το ποτό αλόης έχει αντιφατικά στοιχεία.Όταν πρόκειται να πλύνουμε ένα φύλλο αλόης (που ζυγίζει περίπου 400-500 γραμ.), το κάνουμε αυτό πριν το ξεφλουδίσουμε και όχι μετά, γιατί τότε μάλλον θα βρωμίσουμε κατά την διαδικασία τον εμπεριεχόμενο ζελέ, που είναι αυτός κυρίως που περιέχει τα ευεργετικά στοιχεία.Λέτε σαφώς ότι στο μπλέντερ βάζουμε το φύλλο και όχι μόνο τον ζελέ, που δεν τον αναφέρετε καθόλου (ενώ συνήθως για ποτό αλόης χρησιμοποιείται μόνο ο ζελές).Για ποτό ενός ατόμου, ακόμη και μόνον ο ζελές πάντως ενός ολόκληρου φύλλου είναι ήδη πολύς (η πικράδα είναι μεγάλη), πολύ περισσότερο αν βάλουμε στο μπλέντερ και αλέσουμε και τις πλυμένες φλούδες. Πιστεύω δε ότι δεν θα "σπάσει" η πικράδα τόσης ποσότητας ούτε με ένα ολόκληρο ματσάκι δυόσμου (περίπου 100 γραμ. υποθέτω).Επειδή κάθε φυσικό φύλλο αλόης κοστίζει από 10 έως 12 ευρώ, καλό είναι να διευκρινίσετε τα παραπάνω.
Σχολιάζει ο/η