ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

@3.1.2022 | 08:25

Το θέατρο του παραλόγου με αυτά που λες....Θα σου μιλήσω όμως με επιχειρήματα για να δεις πόσο λάθος κάνεις.

1) Η ανεργία πλήττει κυρίως τους άνδρες. Πόσες γυναίκες έχεις δει να ζητιανεύουν πχ, σε σύγκριση με άνδρες? Μην μου πεις ότι υπερτερούν, θα είναι ψέμα. Προσωπικά ξέρω περισσότερους άνδρες άνεργους παρά γυναίκες.
Έχω γνωστό κιόλας που δουλεύει στον ΟΑΕΔ και τα επίσημα μητρώα άνεργων ανδρών είναι περισσότερα.

2) Τις πιο 'άσχημες΄ αλλά και τις πιο 'ανεπιθύμητες' δουλειές τις κάνουν οι άνδρες.

Έχουμε και λέμε :

Γυναίκες σκουπιδιάρες έχεις δει πολλές?
Γυναίκες εργάτριες σε οικοδομή μήπως ? (όχι να κουβαλάνε βαριά πράγματα απαραίτητα, έστω σαν επόπτης εργασίας)
Γυναίκες βοθρατζήδες?
Γυναίκες πυροσβέστες?
Γυναίκες να ψαρεύουν?
Γυναίκες να οδηγούν φορτηγό?
Γυναίκες ταριχευτή?

Θα μπορώ να γράφω μέχρι αύριο. Και υπόψιν, τα παραπάνω παραδείγματα είναι δουλειές που μπορούν να κάνουν ΚΑΙ γυναίκες, αλλά ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ τις αποφεύγουν διότι προτιμούν να βολευτούν με κάποιο επίδομα ή κάποια πιο χαλαρή δουλειά παρά να λερώσουν τα νύχια τους.

3) Τι? Δεν υπάρχουν πολλές γυναίκες σε υψηλές θέσεις και με μεγαλύτερο μισθό?
Προσωπικά σε μερικές δουλειές που είχα κάνει στο παρελθόν, οι γυναίκες όχι μόνο είχαν μεγαλύτερη θέση και μισθό, αλλά είχαν και πιο ευνοική μεταχείριση.

Και θα σου πω και το άλλο. Ο λόγος που κάποιες, έστω και αρκετές υψηλόμισθες θέσεις, απασχολούνται από άνδρες, είναι επειδή έχουν καλύτερα προσόντα για την θέση αυτή από μια γυναίκα.

Λογικό να έχει πιο υψηλό μισθό μια δουλειά, αν είναι υψηλόβαθμη. Και λογικό να την πάρει κάποιος άνδρας αν την δικαιούται,. Νομίζεις ότι οι εταιρίες σκέφτονται ότι επειδή είσαι γυναίκα, θα την δώσουν την θέση σε έναν άνδρα έτσι επίτηδες? Όχι, κοιτάνε προσόντα και κυρίως κέρδη. Χεστήκανε αν είσαι γυναίκα ή άνδρας. Το κέρδος κοιτάνε.

4) Το αν βολευτούν οικονομικά οι γυναίκες ή όχι, το ξέρει και η κουτσή Μαρία. Πόσες γυναίκες ακούς καθημερινά είτε από γνωστούς είτε στα social, οι οποίες κάνουν γάμο από συμφέρον? Πολλές.

Μην μου πεις ότι μια γυναίκα ειδικά τη σήμερον ημέρα (σε γενικές γραμμές) θα προτιμήσει τον κυρ Γιάννη πχ που δουλεύει ημι-απασχόληση σε σύγκριση με κάποιον τραπεζικό πχ.
Έχω να δου δώσω άπειρα παραδείγματα από γνωστούς. Έλα, μην κοροιδευεις τον εαυτό σου.

Και η απάντηση σου? ''Ας πρόσεχαν''. Δηλαδή από την μια αναιρείς το παραπάνω, και από την άλλη το παραδέχεσαι, αλλά για να το αιτιολογήσεις, ρίχνεις την ευθύνη στον άνδρα. Ε λολ.

Περιμένω τα επιχειρήματα σου.

Σχολιάζει ο/η