Pensiero, το ότι οι γονείς σου απευθύνονταν στον πληθυντικό στις κοπέλες που σου έκαναν ιδιαίτερα δεν αποτελεί κριτήριο ούτε σημαίνει ότι με αυτή την τακτική έχουν καθορίσει εναν απαράβατο κανόνα συμπεριφοράς, που ισχύει καθολικά για όλους ως "η πρέπουσα οδός"• για εμένα δεν αποτελεί αυτό που γράφεις επιχείρημα.
Πρέπει ο καθένας μας να έχει την ικανότητα να βλέπει πέρα από τα συγκεκριμένα όρια που του θέτει ο στενός του κύκλος και να διαθέτει κριτική σκέψη.
Δεν έχω κάνει ιδιαίτερα, είμαι σε θέση όμως που έχω καθημερινη επαφή με στελέχη μεγάλων εταιριών σε υψηλές θέσεις και έχω κάτι παραπάνω από ένα πτυχίο ελληνικό. Δε με ενδιαφέρει να μου μιλάει κανείς στον πληθυντικό, δεν το έχω ανάγκη. Να ξέρεις ότι οι ικανότητες σου δεν κρίνονται από τον τρόπο που σου απευθύνεται ο απέναντι, ούτε είναι ένδειξη σεβασμού ο καταναγκασμος σε υποχρεωτικές τυπικοτητες.
Τωρα αν περιμένεις από τον Έλληνα απαιδευτο ουγκανο να σου απευθυνθεί στον πληθυντικό τότε μάλλον έχεις υψηλές απαιτήσεις. Αυτά είναι για την πλειοψηφία των Ελλήνων ψιλά γράμματα.
Κάθε χρονιά που έρχομαι για καλοκαίρι ανακαλύπτω ξανά και ξανά πόσο απαιδευτοι, προβληματικοι, απολιτιστοι, ψεκασμενοι και τέλος σκατοψυχοι είμαστε ως λαός.

Υγ. Κοριτσάκι σε φωνάζουν γιατί είσαι μικρή ηλικιακά, δεν έχει να κάνει με τις γνώσεις σου. Να ξέρεις πάντως ότι εκεί έξω υπάρχουν πολύ χειρότερες συμπεριφορές προς τους εργαζομένους κι ας έχουν 100 πτυχία και διδακτορικά.

Σχολιάζει ο/η