0
NOWNESS

Σε μια ελληνική κοινότητα της Αυστραλίας ο Phanosland ερμηνεύει το Aphrodite's New Order

«Υπάρχει κάτι συγκινητικό στις βραδιές που τα μικρόφωνα ανοίγουν για το κοινό... Είναι κάτι που πάντα ήθελα να κινηματογραφήσω» εξηγεί ο Αυστραλός σκηνοθέτης Julian Tuna για την ταινία του στην οποία η ερμηνεία ενός άντρα και ενός νεαρού κοριτσιού περνούν σχεδόν απαρατήρητες ανάμεσα σε διάσπαρτες καρέκλες και χαμηλό φωτισμό. Η μουσική του Phanoslands, ένας γνήσιος συνδυασμός ελληνοκυπριακών ηλεκτρονικών συνθέσεων, ρέει ενάντια σε αυτόν τον απίθανο τόπο: τον χώρο συνάντησης μιας κοινότητας που βρίσκεται πολύ μακριά από την πατρίδα της.

«Καθώς περιπλανιόμουν με τον Phanos στη λέσχη της ελληνικής κοινότητας στο Lakemba (προάστιο του Σίδνεϊ), αμέσως καταλάβαμε πώς ακριβώς θα έπρεπε να είναι αυτό το βίντεο και πώς θα μπορούσαμε να αποδώσουμε καλύτερα το συναίσθημα του τραγουδιού» εξηγεί ο Tuna. «Ήταν καθοριστικό. Το βίντεο απέκτησε μια νέα μορφή στο μυαλό μας» και βέβαια διαμορφώθηκε παράλληλα με τις προτάσεις του μουσικού και την ουσία του ίδιου του τραγουδιού.

«Οι Έλληνες χορευτές της Παρούλα βρίσκονται στο επίκεντρο της ταινίας μας» λέει ο σκηνοθέτης από το Σίδνεϊ. «Οι κινήσεις του καλλιτέχνη αποτυπώνουν την υπερηφάνεια και τη θλίψη που έρχεται με την ανάμνηση της πολιτιστικής ταυτότητάς του που βρίσκεται σε μια μακρινή γη. Είναι ένα αγαπημένο αφιέρωμα στην ίδια τη χώρα των Ελλήνων και στη χώρα που ζουν τώρα, την Αυστραλία». Οι στίχοι του Phanos -που είναι αγγλικοί και ελληνικοί- καταγράφουν ακριβώς αυτές τις αναμνήσεις από τη πατρίδα, αν και μέσα σε νέο περιβάλλον.

Το Aphrodite's New Order από το άλμπουμ For the Lovers, κυκλοφορεί από την Dinosaur City Records. Ακούστε το!

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ