0
NOWNESS

Ορίζοντας την ανδρική ομορφιά μέσα από την κουλτούρα της K-pop

Για το τελευταίο επεισόδιο της σειράς Define Beauty, η σκηνοθέτης μουσικών βίντεο Dee Shin, που έχει ως έδρα της τη Σεούλ, χρειάστηκε να επικοινωνήσει μέσω FaceTime με μέλη που ανήκουν σε γκρουπ της k-pop, προκειμένου να ανακαλύψει το πώς αντιμετωπίζει πλέον η βιομηχανία την έννοια της ανδρικής ομορφιάς και της αρρενωπότητας. Με περισσότερους από 16 εκατομμύρια followers στο Instagram, ο Suho (Exo), o Joohoney (Monstra X), o Hyunsik Lim (BtoB) και o Jeong Sewoon μιλούν για την απελευθέρωση, αλλά και την εμπορευματοποίηση της βιομηχανίας της ανδρικής ομορφιάς. 

Η σκηνοθέτης, θέλοντας να μάθει καλύτερα την πορεία των συγκεκριμένων pop icons, προσκάλεσε αυτά τα πρόσωπα να πρωταγωνιστήσουν στο παραπάνω βίντεο. Όπως ακριβώς και οι αθλητές, που ετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έτσι και αυτοί οι pop stars "προπονούνται" για περισσότερο από μια δεκαετία μέχρι τελικά να κάνουν το ντεμπούτο τους στη μουσική. 

Τα τελευταία χρόνια η Νότια Κορέα έχει γίνει η μεγαλύτερη αγορά όσον αφορά την πώληση ανδρικών κοσμημάτων στον κόσμο, με τις εταιρίες μουσικής που υπάρχουν στην χώρα να έχουν συμβάλλει αρκετά στη δημιουργία αυτού του φαινομένου. Τα smokey μάτια, τα βαμμένα χείλη και τα μάγουλα με contouring είναι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά, που χαρακτηρίζουν αυτή την νέα γενιά των stars, στους οποίους η έννοια του φύλου είναι αρκετά ρευστή. 

@Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ