0
NOWNESS

Κι αν η προφητεία τελικά εκπληρωθεί;

H θεματική έκθεση με τίτλο A Time for New Dreams ήταν η πρώτη που έλαβε χώρα στη γκαλερί Serpentine του Λονδίνου από τη σχεδιάστρια μόδας Grace Wales Bonner. Γνωστή για την τάση της να συνδυάζει τις πολιτισμικές αφηγήσεις από την Afro-Caribbean κουλτούρα στα σχέδιά της, η Wales Bonner παρουσίασε την έκθεση, που περιελάμβανε αρχειακό υλικό και ορισμένα πρώιμα έργα της, σε σύγχρονους καλλιτέχνες που έχουν διαμορφώσει τη δημιουργική της ματιά.

Γεμάτο με λογοτεχνικές και μουσικές αναφορές από την κουλτούρα και την αισθητική των νέγρων, το Prophecy επί της ουσίας είναι ένας συνδυασμός από clips από την έκθεση της Bonner και εξυμνεί τα τελετουργικά που συνδέονται με την κληρονομιά των Afro-Caribbean. 

O μουσικός και μυστικιστής, Laraaji, συμβάλλει στη δημιουργία του Prophecy μέσα από τα αναμμένα κεριά που υπάρχουν μέσα στον ναό. Οι εικόνες της Αφρικανικής διασποράς από τη φωτογράφο Liz Johnson Artur τρεμοπαίζουν εντός και εκτός πλάνου. Οι καταγραφές από τους ποιητές-μυθιστοριογράφους Ben Okri και Ishmael Reed παρέχουν ψήγματα σοφίας για τη συνείδηση και το πνεύμα. Ενώνοντας όλα αυτά τα έργα, ο καλλιτέχνης και νικητής του βραβείου Mercury, Sampha, δημιουργεί ένα αγγελικό και στοχαστικό soundtrack. 

Η Wales Bonner είναι ιδιαίτερα πολυμαθής σε ζητήματα πολιτισμού, με τις γνώσεις της να εκτείνονται από την ιστορική έρευνα και τη λογοτεχνία μέχρι και την κριτική θεωρία της ύστερης αποικιοκρατικής περιόδου. Γεννημένη στο Λονδίνο από Αγγλίδα μητέρα και Τζαμαϊκανό πατέρα, χρησιμοποιεί τη μόδα σαν καμβά για να ερμηνεύσει τις ιστορίες που έχουν διαμορφώσει την ταυτότητα και την κληρονομιά των μαύρων ανθρώπων. Η έκθεση A Time for New Dreams χαρακτήρισε ολόκληρη τη συλλογή της για την κολεξιόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2019 με τίτλο "Mumbo Jumbo", η οποία και εστίασε στην πνευματικότητα των μαύρων. 

@Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ