Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
EXCLUSIVELY FROM NOWNESS

Η Πάτι Σμιθ και η Σαρλότ Γκενσμπούργκ στην έκθεση του Έντβαρντ Μουνκ

Οι σπουδαίες καλλιτέχνιδες εμβαθύνουν πάνω στη ζωή και το έργο του μεγάλου Νορβηγού ζωγράφου

Με αφορμή την αναδρομική έκθεση με έργα του Έντβαρντ Μουνκ «Μεταξύ του ρολογιού και του κρεβατιού» που έγινε στο Όσλο, οι Πάτι Σμιθ και Σαρλότ Γκενσμπούργκ κλέβουν λίγο χρόνο από τις εμφανίσεις τους στο φεστιβάλ Øya Music Festival για να θαυμάζουν τους 38 πίνακες της έκθεσης.


«Ο Μουνκ ήταν πεπεισμένος ότι για να μπορέσει κανείς να εκφραστεί καλλιτεχνικά χρειάζεται να μείνει μόνος» λέει ο Νικίτα Ματίας, ένας ιστορικός τέχνης στο Munch Museum. «Πρέπει να είσαι outsider και χρειάζεται να κρατήσεις μια απόσταση από την κοινωνία προκειμένου να μπορέσεις να περιγράψεις τι συμβαίνει εκεί».

 

Ο σκηνοθέτης Κάσπερ Χάγκστρομ διερευνά τα θέματα της μοναξιάς, της αγάπης, της σεξουαλικότητας, της θλίψης και του θανάτου, δηλαδή όλα τα σημαντικά στοιχεία του έργου του Mουνκ. Συνεργαζόμενος με δέκα από τους καλλιτέχνες από το μουσικό φεστιβάλ Øya Music Festival του Όσλο το 2018, ο Χάγκστρομ συνδυάζει τις ξεναγήσεις από την έκθεση και τις συνεντεύξεις με τους καλλιτέχνες, παραλληλίζοντας το έργο του καλλιτέχνη με αυτό των μουσικών.

@Nowness

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή