0
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2017: ΤΑ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ NOWNESS

Το προσωπικό καταφύγιο του σχεδιαστή Mattia Bonetti στη λίμνη Lugano

Όταν ο Ελβετός καλλιτέχνης και σχεδιαστής Mattia Bonetti που ζει στο Παρίσι χρειάζεται ένα διάλειμμα από τη ζωή στην πόλη, πηγαίνει κατευθείαν στη λίμνη Lugano στη νότια Ελβετία. Εκεί, τον περιμένει μια διακριτική κατοικία στην όχθη της λίμνης, ένα προσωπικό καταφύγιο γεμάτο από οικογενειακούς θησαυρούς και δικές του, απολαυστικές δημιουργίες.

Ο Bonetti υπήρξε μια ήπιων τόνων παρουσία στη σχεδιαστική σκηνή για πάνω από τέσσερις δεκαετίες, ενώ η δουλειά του είναι κατά κοινή ομολογία πολύ πιο ηχηρή από τον ίδιο. Χωρίς να φοβούνται το χρώμα, τη διακόσμηση ή την ιδιοτροπία, τα σχέδια του είναι πλούσια σε ιστορικές αναφορές - ένα ροκοκό στολίδι εδώ, μια Art Deco λεπτομέρεια εκεί - αλλά παρόλ' αυτά ξεκάθαρα σύγχρονα όταν τα δεις ως ολότητα.

Τα έπιπλα, τα φωτιστικά και τα αντικείμενα του Bonetti θα τα δει κανείς στις συλλογές του Centre Pompidou στο Παρίσι, στο Cooper-Hewitt National Design Museum στη Νέα Υόρκη και στο Victoria & Albert Museum στο Λονδίνο μεταξύ άλλων. Πρόσφατα, ο Bonetti παρουσίασε μια επιλογή νέων έργων στο Λονδίνο μέσω της γκαλερί που έχει εδώ και τριάντα χρόνια, την David Gill.

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ