Το όνομά μου είναι High Octane

Σε μια μικρή πόλη της Αυστραλίας ένας παλαιστής παλεύει με τα μεγάλα όνειρα

LIFOTEAM,

Το να σε πετάνε πάνω σε αμέτρητες πινέζες, να σου ρίχνουν αγκωνιές στο πρόσωπο ή να σε χτυπάνε με δύναμη στο στομάχι δεν είναι οι προφανείς επιλογές επαγγελματικής σταδιοδρομίας για κάποιον που μεγαλώνει σε μια μικρή αγροτική πόλη της Αυστραλίας. Όταν όμως ο έφηβος James Lanham ανακάλυψε τους αγώνες WrestleMania του WWE, αποφάσισε ότι ήταν έτοιμος να αφοσιωθεί στο επαγγελματικό wrestling.

 

«Είχα να δω τον James για περισσότερα από δέκα χρόνια, από τότε που εγκατέλειψε το γυμνάσιο», αφηγείται ο σκηνοθέτης Rob Farley. «Και μια μέρα είδα το προφίλ του στο Facebook. Ήταν ντυμένος με γυαλιστερό spandex, φορούσε μια αυτοσχέδια ζώνη πάλης και προωθούσε μια διοργάνωση αγώνων που γινόταν για τέταρτη χρονιά στην πόλη μας». Αποφάσισε τότε να επιστρέψει στη γενέτειρά του, την Cowra στη Νέα Νότια Ουαλία για να επανασυνδεθεί με τον παλιό του συμμαθητή James Lanham, τον "High Octane" και να δημιουργήσει αυτό το ντοκιμαντέρ για τη ζωή και τις φιλοδοξίες του. Αν και στην αρχή ήταν επιφυλακτικός αυτό που τελικά είδε κατα τη διάρκεια του πρότζεκτ στον High Octane είναι μια ειλικρινή αφοσίωση, που δεν προσβλέπει σε δόξα, χρήματα ή φήμη, αλλά ζει για την καθαρή αγάπη του αθλήματος.

 

Αν και στην αρχή ήταν επιφυλακτικός αυτό που τελικά είδε κατα τη διάρκεια του πρότζεκτ στον High Octane είναι ένα αληθινό πορτρέτο αφοσίωσης, που δεν αναζητά δόξα, χρήματα ή φήμη, αλλά ζει για την καθαρή αγάπη του αθλήματος

 

Η διοργάνωση στην οποία αναφέρεται ο σκηνοθέτης είναι η ICW Central West: Western Warfare, που ιδρύθηκε από τον ίδιο τον Lanham το 2012. Για τον Farley ήταν μεγάλη έκπληξη η υποστήριξη της κοινότητας στο όνειρο του Lanham να βάλει την Cowra στον χάρτη του επαγγελματικού wrestling καθώς ήταν μια πόλη που ο ίδιος περιγράφει ως «συντηρητική» και «τρελλή με το ράγκμπι».

 

Δυστυχώς, ο Lanham αναγκάστηκε να αναβάλει το Western Warfare έως το 2021 εξαιτίας της πανδημίας. Αν και το σώμα του μάλλον τον ευγνωμονεί για το φετινό διάλειμμα, η πρόσφατη δραστηριότητα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει μόνο την προσδοκία του για την επόμενη διοργάνωση. «Ο Τζέιμς περνά όλο το χρόνο δουλεύοντας για ένα όνειρο που θέτει την υγεία και την ευημερία του σε κίνδυνο, χωρίς οικονομικό κέρδος», λέει ο σκηνοθέτης. «Η αποφασιστικότητα και η φιλοδοξία του για κάτι που του δίνει αληθινή χαρά και σκοπό δεν είναι τίποτα λιγότερο από έμπνευση».

 

@Νοwness

 

Nowness