Η εξουθενωτική ευφορία του πρώτου έρωτα

Ένα πανέμορφο art film για το συναισθηματικό rollercoaster της πρώτης αγάπης.

LIFOTEAM,

«Δεν ξεχνάς ποτέ την πρώτη σου αγάπη, είναι ένα συναισθηματικό rollercoaster που μένει μαζί σου για το υπόλοιπο της ζωής σου» λέει ο σκηνοθέτης Mees Peijnenburg για την τελευταία του ταινία. «Είναι ένα κρίσιμο γεγονός και αποτελεί ορόσημο για τις μελλοντικές σχέσεις».

 

Η Πρώτη Αγάπη είναι μια πειραματική επίκληση στα πιο χαρακτηριστικά μοτίβα του σκηνοθέτη: στον πόνο και την ανθρώπινη σύνδεση. Ο Peijnenburg συνδυάζει μαεστρικά την αποπροσανατολιστική χαρά και την εξουθενωτική ευφορία του έρωτα σε μια ταινία που είναι κατά ένα μέρος ποίηση και κατά ένα μέρος αφροδισιακό.

 

«Το να ερωτευτείς σε κάνεις να νιώθεις σαν να είσαι σε μια φούσκα στην οποία ο κόσμος εξαφανίζεται» λέει ο σκηνοθέτης που επέλεξε το κορυφαίο μοντέλο Jordan K. Barrett και την ανερχόμενη ηθοποιό Olivia Lonsdale για το σαγηνευτικό του ζευγάρι. Η καθημερινή ζωή αναστέλλεται προσωρινά, ο κόσμος παγώνει και ο χρόνος εκλείπει. «Οι αισθήσεις σου παίρνουν φωτιά και τα πάντα καίγονται. Είναι συντριπτικό, φοβερό και τρομακτικό, αλλά πάνω απ' όλα είναι μαγικό».

 

Αυτές οι βινιέτες ενός αιωρούμενου ρομαντισμού που σφυρηλατείται από τον ενθουσιασμό της νεότητας δεν ακολουθούν μια παραδοσιακή αφηγηματική δομή αλλά παρουσιάζονται σαν μια οπτική προσέγγιση της ασυγκράτητης δύναμης του ρομαντικού πάθους. «Οι λήψεις είναι μεγάλες, διακόπτονται από στιγμές που αναβοσβήνουν και η κάμερα κινείται πάντα με αργό ρυθμό» λέει ο Peijnenburg. «Ήθελα να συλλάβω μια ηλεκτρική ενέργεια στην ταινία. Να κάνω την οθόνη να δονείται με βήμα και ρυθμό».

 

©Nowness

 

Nowness