Έρωτας μέσω του χορού και της αρχιτεκτονικής

Ένα ζευγάρι –στον χορό και στη ζωή– μας πηγαίνει ένα ταξίδι από την εξάρτηση στην ανεξαρτησία και ύστερα στην αλληλεξάρτηση.

LIFOTEAM,

Ο αυτοδίδακτος Γάλλος χορευτής Wilfried Ebongue και η πολυσχιδής καλλιτέχνιδα Jill Bettendorff, που γεννήθηκε στο Λουξεμβούργο, ερωτεύτηκαν στην πολιτιστική Μέκκα του Βερολίνου, πριν από πέντε χρόνια.


Ερχόμενοι από διαφορετικά πολιτιστικά, κοινωνικά και αισθητικά backgrounds, αγκάλιασαν αμέσως την πρόκληση τού να βρουν έναν κοινό τόπο στην επαγγελματική και προσωπική τους ζωή.


Ο σκηνοθέτης και βιντεογράφος Torben Loth κάλεσε το ζευγάρι να εξερευνήσει τις διαφορές και τα προσωπικά τους όρια σε έναν ατμοσφαιρικό χορό, που έλαβε χώρα σε τρεις ξεχωριστές τοποθεσίες. Ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά: «Ξεκινάς με την εξάρτηση, δηλαδή με το στάδιο όπου κατευθύνεσαι από τους άλλους, ασχέτως των δικών σου αναγκών.


Προχωρώντας προς την ανεξαρτησία, κινούμαστε μόνοι μας και χωρίς να χρειαζόμαστε τη στήριξη κάποιου άλλου. Τελικά, καταλήγουμε στην αλληλεξάρτηση, εκεί όπου δίνουμε στον εαυτό μας την ελευθερία να είναι έτσι όπως είναι, ενώ παράλληλα στηρίζουμε ο ένας τον άλλον εξίσου».

 

@Nowness

 

 

Nowness