0
LIFO PICKS

Καρτ ποστάλ από το Vladimirskoye: Η νυσταλέα πόλη δίπλα στη «ρωσική Ατλαντίδα»

Σύμφωνα με έναν ρωσικό θρύλο, η μυθική πόλη του Kitezh επρόκειτο να λεηλατηθεί από τους Μογγόλους τον 13ο αιώνα, όταν οι κάτοικοί του άρχισαν να προσεύχονται. Σε μια στιγμή, η γη ανέβλυσε νερό καλύπτοντας την πόλη μεμιάς και προστατεύοντάς την έτσι από τους εισβολείς. 

Σήμερα, στην περιοχή Nizhny Novgorod, η λίμνη Svetloyar στην οποία υποτίθεται ότι βυθίστηκε το Kitezh αποτελεί τουριστικό προορισμό τόσο για τους θεοσεβούμενους όσο και για όσους απλά θέλουν να απολαύσουν τις παραλίες της. Όμως η ροή των τουριστών δεν αγγίζει σχεδόν καθόλου τη μικρή πόλη του Vladimirskoye που βρίσκεται μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά. 

Σε αυτήν τη γοητευτική ταινία διάρκειας 9 λεπτόν ο Ολλανδός φωτογράφος και κινηματογραφιστής Pieter Ten Hoopen ακολουθεί τη ζωή στην πόλη με μια σειρά από εικόνες που αλληλοσυνδέονται: βαφτίσεις, παιδιά με ποδήλατα, γέροι που φωνάζουν από τα παράθυρα, όλα πλαισιωμένα από ένα κωμικά ασύνδετο soundtrack, σαν κινούμενες καρτ ποστάλ από μια συνηθισμένη πόλη εκτός του τουριστικού χάρτη.

Lifo Picks

MET GALA 2024

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ