0
LIFO PICKS

Πώς να προστατευτείς από τον κοροναϊό;

Η εξάπλωση του κοροναϊού είναι σίγουρα ένα από τα θέματα που προβληματίζουν όλους μας τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αλλά και των νεκρών σε παγκόσμιο επίπεδο αυξάνεται συνεχώς. 

Με βάση τα στοιχεία μέχρι και την Τετάρτη 4 Μαρτίου, ο συνολικός αριθμός των νεκρών ξεπερνά τους 3.000, ενώ τα κρούσματα ανέρχονται στις 95.000. 

Όπως εξηγεί η Sarah Boseley, δημοσιογράφος της Guardian για θέματα υγείας, αν έχετε συμπτώματα όπως ο βήχας και ο πονόλαιμος, τότε δεν πρέπει να πάτε κατευθείαν στο νοσοκομείο, αλλά θα ήταν καλύτερο να παραμείνετε για αρχή στο σπίτι. 

Επίσης, οι μάσκες δεν είναι σίγουρα η ιδανική λύση για την προστασία από τον κοροναϊό, όμως εάν έχετε κάποια από αυτά τα συμπτώματα και πιστεύετε ότι έχετε μολυνθεί, τότε καλό θα ήταν να τις φοράτε κυρίως για την προστασία των υπολοίπων και τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. 

Βέβαια, η πιο σημαντική και χρήσιμη συμβουλή είναι να πλένουμε τα χέρια μας σε τακτά χρονικά διαστήματα με σαπούνι και νερό και το κάθε πλύσιμο πρέπει να διαρκεί περίπου 20 δευτερόλεπτα. Εάν για κάποιο λόγο δεν μπορούμε να πλένουμε συνεχώς τα χέρια μας, τότε πρέπει σίγουρα να χρησιμοποιούμε απολυμαντικό. 

 
Προς το παρόν δεν υπάρχει εμβόλιο για την καταπολέμηση του ιού, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς αυτό ενδέχεται να χρειαστεί μέχρι και 18 μήνες για να δημιουργηθεί, καθώς πρέπει πρώτα να γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές ότι είναι απολύτως ασφαλές. 

Πηγή: Guardian News 

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ