0
LIFO PICKS

Μπορεί η ψυχοθεραπεία να βοηθήσει στην αϋπνία;

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο αντιμετωπίζουν προβλήματα αϋπνίας. Στο Ηνωμένο Βασίλειο το 30% των ανθρώπων δυσκολεύεται να κοιμηθεί. Και τα ποσοστά ολοένα και αυξάνονται.


Οι διαταραχές στον ύπνο, όταν συμβαίνουν περιστασιακά, δεν αποτελούν και πρόβλημα. Μπορεί να αποδίδονται στο άγχος ή την κακή διάθεση της ημέρας. Εάν όμως τις αντιμετωπίζουμε κάθε βράδυ επί μήνες, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αϋπνίας.


Μέθοδοι όπως το μπάνιο πριν τον ύπνο, τα χάπια, οι μπανάνες, η απομάκρυνση των κινητών, οι ήχοι που υποτίθεται ότι βοηθούν στον ύπνο, τίποτα από όλα αυτά δεν ενδείκνυται και δεν λειτουργεί για την καταπολέμηση της αϋπνίας.


Υπάρχουν πολλοί που θεωρούν ότι η αϋπνία δεν αποτελεί έναν τόσο σημαντικό λόγο για να γίνεται τόση συζήτηση  ωστόσο όλοι όσοι πάσχουν από αϋπνίες μιλούν για μεγάλο μαρτύριο. Κάθε λειτουργία του εγκεφάλου και του σώματος απαιτεί ύπνο. Όταν δεν κοιμόμαστε, δεν ξεκουράζεται ούτε ο εγκέφαλος, ούτε το σώμα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται ολοένα και περισσότερα προβλήματα.


Η καλύτερη λύση σύμφωνα με τους ειδικούς είναι η γνωστική συμπεριφορική θεραπεία, η οποία χρησιμοποιεί στρατηγικές που βάζουν και πάλι τον ύπνο σε κανονικούς ρυθμούς.

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ