0
LIFO PICKS

Οι τελευταίοι κατασκευαστές γόνδολας

Ένας από τους ωραιότερους τρόπους για να γνωρίσεις τη Βενετία είναι να διασχίσεις τα κανάλια της με το σύμβολο του ρομαντισμού και της περηφάνιας της, τις γόνδολες.


Η κατασκευή γόνδολας είναι μία παράδοση πολλών ετών για τους Βενετούς που στις μέρες μας κοντεύει δυστυχώς να εξαλειφθεί. Πλέον έχουν παραμείνει μόνο τέσσερα εργαστήρια γόνδολας στη Βενετία. Το πιο παραδοσιακό από αυτά είναι της οικογένειας Τραμοντίν.


Το "The Tramontin Squero" βρίσκεται στην περιοχή Ντορσοντούρο, στην καρδιά της πόλης, και ανήκει στην οικογένεια της Ρενάτα Τραμοντίν και της αδερφή της, από το 1884. Οι αδερφές Τραμοντίν θεωρούν υποχρέωση και τιμή τους να συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση πέντε γενεών.


Το εργαστήρι τους είναι το μόνο στην πόλη που συνεχίζει και χρησιμοποιεί ακόμα παραδοσιακές μεθόδους κατασκευής γόνδολας. Κάθε γόνδολα είναι ειδικά κατασκευασμένη για να ανταποκρίνεται στο βάρος και στις ανάγκες του γονδολιέρη και χρειάζεται χιλιάδες ώρες για να κατασκευαστεί.

Το εσωτερικό της αποτελείται από ξύλο φτελιάς και βελανιδιάς, ενώ στο εξωτερικό της μέρος χρησιμοποιείται ξύλο από μαόνι και κερασιά, το οποίο συναρμολογείται με γαλβανισμένες βίδες και ανοξείδωτο ατσάλι ώστε να προστατεύεται από το νερό.


Αυτό που κάνει τη γόνδολα διαφορετική από άλλες βάρκες, πέρα από τη μακρόχρονη παράδοσή της, είναι η συμμετρία της, που βοηθάει τον γονδολιέρη να στρίβει με ευκολία στα κανάλια της πόλης και να κωπηλατεί με ένα κουπί.

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ