Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Μέσα στην πρώην «πρωτεύουσα» του ISIS στη Συρία

Η πόλη Ράκα της Συρίας μπορεί να απελευθερώθηκε από το ισλαμικό κράτος εδώ και ενάμιση χρόνο ωστόσο η ανοικοδόμηση της κινείται με αργούς ρυθμούς και η ελπίδα των κατοίκων έχει αρχίσει να εξασθενεί

Η απελευθέρωση της Ράκα ήταν ένα ισχυρό πλήγμα για το Ισλαμικό κράτος, το οποίο χρησιμοποίησε αυτή την πόλη της Συρίας ως πρωτεύουσα του.


Πάνω από ένα χρόνο μετά την απελευθέρωσή της από τις βιαιότητες των μαχητών του ISIS, οι κάτοικοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν μια ζοφερή πραγματικότητα: μια πόλη που είναι στο μεγαλύτερο μέρος της κατεστραμμένη, η ανοικοδόμηση της γίνεται με ρυθμούς χελώνας και οι φόβοι ριζοσπαστικοποίησης της όλο και αυξάνονται.


Οι δημοσιογράφοι των New York Times συνάντησαν μια οικογένεια, η οποία κατάφερε και επέζησε από την επίθεση που δέχθηκε από τις δυνάμεις του ISIS και έναν γιατρό ο οποίος συλλέγει και ταξινομεί τα χιλιάδες πτώματα που υπάρχουν ακόμα στην περιοχή στην φιλόδοξη προσπάθεια του να ταυτοποιήσει τα νεκρά σώματα.


Σημειωτέων ότι η προσπάθεια του αυτή δεν γίνεται με εξέταση DNA. Παρατηρεί τα ρούχα, τα μαλλιά, τα οστά και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο τον βοηθήσει να καταλάβει εάν το σώμα ανήκει σε γυναίκα ή άντρα.


Όπως αναφέρουν οι δημοσιογράφοι που επισκέφθηκαν την περιοχή, αντίκρυσαν τους ανθρώπους να χορεύουν για να γιορτάσουν την τελευταία μάχη τους εναντίον του ISIS. Την ίδια στιγμή τα σημάδια της καταστροφής είναι ακόμα έντονα ενώ οι προσπάθειες ανάκαμψης είναι λιγοστές.


Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι δεν έχουν λάβει την σημαντική βοήθεια και υποστίριξη, την οποία χρειάζονται, έτσι ώστε να ανακάμψουν, πέρα από κάποιες οργανώσεις που τους προμηθεύουν με τρόφιμα. Έτσι, πολλοί στην πόλη έχουν αναλάβει να επιδιορθώσουν μόνοι τους τις υποδομές της Ράκα. Θα είναι άραγε αρκετό;

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή