Με τη Vitavit Premium, ο Dave in Athens έφτιαξε τη συνταγή της γιαγιάς του και «ταξίδεψε» στη Βραζιλία σε χρόνο dt.
Για όσους αγαπούν τη μαγειρική, η κουζίνα του σπιτιού τους μοιάζει σαν να μεταμορφώνεται συχνά σε ένα μικρό αυτόνομο κρατίδιο, που υπακούει στους δικούς του νόμους.
Αρχικά, ο χρόνος στη κουζίνα κυλά διαφορετικά. Οι ώρες περνούν χωρίς να το καταλάβεις, ενώ πολύχρωμα λαχανικά, κρεατικά και μακαρόνια αλλάζουν σχήμα και χρώμα στα χέρια σου, γεμίζοντας τον χώρο με αρώματα και μυρωδιές.
Ακόμα, η κουζίνα είναι ένας χώρος συναισθημάτων. Από τα χρόνια που έβλεπες τα κρεμμύδια να τσιγαρίζονται από χαμηλά, δίπλα στην ποδιά της μητέρας ή της γιαγιάς, στα πρώτα φαγητά που επιχείρησες να φτιάξεις μόνος σου αποτυγχάνοντας, στην αρχή, παταγωδώς και μαθαίνοντας σιγά σιγά μέχρι τα «οικογενειακά» τραπέζια που στήνεις για τους φίλους σου, η αγάπη, η νοσταλγία και η χαρά εναλλάσσονται πάνω από τα μαγειρικά σκεύη.
Ήταν λοιπόν η νοσταλγία για τη Βραζιλία, για τα κυριακάτικα τραπέζια και τα φαγητά της γιαγιάς του που μύριζαν σε όλη τη γειτονιά, που οδήγησαν τον Dave μια Κυριακή στην κουζίνα του, με διάθεση να φτιάξει Feijoada.
Βγαλμένο από την καρδιά της Βραζιλίας, αυτό το πιάτο συνδυάζει μαύρα φασόλια με διάφορα είδη κρέατος, συνήθως χοιρινό και βοδινό, σερβίρεται με ρύζι, φαρόφα (φτιαγμένο από καβουρδισμένο αλεύρι μανιόκας) και άλλες παραδοσιακές βραζιλιάνικες σάλτσες και είναι γνωστό για την έντονη γεύση και το δυνατό άρωμά του.
Είναι, επίσης, ένα πιάτο που χρειάζεται αρκετές ώρες για να ολοκληρωθεί.
Εκεί, ο Dave συναντιέται με τη χύτρα ταχύτητας Vitavit Premium της Fissler. Η γερμανική εταιρεία έχοντας συστηθεί για πρώτη φορά στο κοινό το 1845, είναι εδώ και 180 χρόνια ένας από τους πιο πιστούς συνοδοιπόρους όλων των ονειροπόλων εξερευνητών της κουζίνας.
Με σκεύη υψηλής ποιότητας, άρτιας τεχνικής και premium υλικών που κάνουν τη διαφορά ήδη από το άγγιγμα, η Fissler φέρνει όλη την τεχνογνωσία και τις πατενταρισμένες τεχνολογίες της στις κουζίνες του κόσμου, ώστε τα υλικά, τα αρώματα και τα συναισθήματα να λάμψουν.
Βέβαια, με την χύτρα ταχύτητας Vitavit Premium της Fissler, ο Dave είχε έναν ακόμη άσσο στο μανίκι -την ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα, ώστε να εκτελέσει κατά γράμμα τη συνταγή της γιαγιάς του, χωρίς να χάσει καθόλου χρόνο στην αναμονή. Γιατί, όπως λέει και ο ίδιος … «η ζωή είναι μικρή και η πείνα μεγάλη».
Η χύτρα ταχύτητας της Fissler, που εδώ και πάνω από 70 χρόνια αποτελεί συνώνυμο της premium ποιότητας , τον δικαίωσε, όπως ήταν αναμενόμενο.
Μαγειρεύοντας, άλλωστε, με χύτρα ταχύτητας, γλιτώνεις σημαντικό χρόνο μαγειρέματος, αφού η υψηλή πίεση που συσσωρεύεται στην ερμητικά κλειστή χύτρα ταχύτητας αυξάνει το σημείο βρασμού του νερού. Μπορείς, για παράδειγμα, να μαγειρέψεις σε υψηλές θερμοκρασίες από 110 έως 116°C και να εξοικονομήσεις έως και 70% του χρόνου που θα χρειαζόσουν με μια συμβατική κατσαρόλα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά μαζί με χρόνο εξοικονομείς και ενέργεια κατά 50%!
H γιαγιά του Dave, είχε βρει το μυστικό για να γλιτώνει χρόνο χωρίς το φαγητό να χάνει τη νοστιμιά, τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες του -την χύτρα ταχύτητας της Fissler!
Χρόνια μετά, στο αθηναϊκό του διαμέρισμα, ο Dave μαγειρεύει την ίδια συνταγή σε μια νέα εκδοχή της ίδιας χύτρας ταχύτητας, με βελτιωμένα χαρακτηριστικά, όπως τον δείκτη κλειδώματος, τη βάση Cookstar που είναι κατάλληλη για όλες τις εστίες και εξασφαλίζει την καλύτερη απορρόφηση, κατανομή και διατήρηση της θερμότητας.
Ο Dave θα ανακαλύψει σιγά σιγά και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, γιατί η γιαγιά του έχει πολλές συνταγές και ο ίδιος πολλή όρεξη για πειραματισμό!
Πρωταγωνιστεί / Μαγειρεύει: Dave in Athens
Παραγωγή βίντεο: Faros Production
Project Supervision: Άννα Λαπαρδάγια
Creative Direction: Βασίλης Καψάσκης
Ευχαριστούμε την εταιρεία Bill & John για τη φιλοξενία.