0
LIFO PICKS

Οι αόρατοι πρόσφυγες της Ελλάδας

Ο Γκούταρ είναι Κούρδος. Στο Ιράκ, εξαιτίας μιας διαμάχης μεταξύ φυλών, ο ίδιος και η οικογένειά του δέχτηκαν απειλές κατά της ζωής τους. Βρίσκεται στη Σάμο με τη γυναίκα και τα παιδιά τους έναν χρόνο και τέσσερις μήνες. Η αίτηση ασύλου του απορρίφθηκε. Το ίδιο και η έφεσή του. Πρόκειται να απελαθεί στην Τουρκία.

Ο Τζαμάλ είναι Κούρδος καθηγητής από το Ιράν. Μετά από αρκετό καιρό στη Σάμο, ήρθε στην Αθήνα. Η Γερμανία όμως απέρριψε την αίτηση ασύλου του με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επανενωθεί με την οικογένειά του. Μέχρι να εκδοθεί η απόφαση για την έφεσή του, δεν μπορεί να φύγει από την Ελλάδα.

Τα δύο τελευταία χρόνια της συμφωνίας Ευρώπης-Τουρκίας, οι πρόσφυγες που φτάνουν στην Ελλάδα πρέπει να περιμένουν να συμφωνήσει μια ευρωπαϊκή χώρα να εξετάσει την αίτηση ασύλου τους για να μπορούν να ελπίζουν ότι θα φύγουν από τη χώρα. Όμως δεν υπάρχει ούτε χρηματοδότηση ούτε πολιτική βούληση για τη γρήγορη διεκπεραίωση των αιτήσεών τους. Υπάρχουν 50.000 πρόσφυγες εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα όπως ο Τζαμάλ και ο Γκούταρ. Ξεχασμένοι και αόρατοι απ' όλους.

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ