0
LIFO PICKS

Βασίλης Σαλαγιάννης: Ο γυμναστής που κέρδισε την καρδιά των παιδιών στους Λειψούς

«Είναι ευλογία να μένει κάποιος εδώ. Εγώ είμαι πολύ πλούσιος αυτήν τη στιγμή. Δεν χρειάζομαι τίποτα άλλο στη ζωή μου». Με αυτά τα λόγια ξεκινάει να περιγράφει ο καθηγητής φυσικής αγωγής Βασίλης Σαλαγιάννης τους Λειψούς.

Είναι η τελευταία μέρα των αθλητικών δραστηριοτήτων που ο ίδιος οργάνωσε κατά τη διάρκεια ολόκληρου σχεδόν τον προηγούμενου χρόνου, για τα παιδιά στο νησί, όταν και αποδέχτηκε την πρόσκληση και αποφάσισε να συμμετέχει στο πρόγραμμα των «Αθλητικών Μονοπατιών». Ο Βασίλης κέρδισε τους πάντες με το χαμόγελο και τη θετική του παρουσία, δείχνοντας έναν άλλο τρόπο ζωής και καθημερινότητας στους 680 μόνιμους κατοίκους του νησιού. Τώρα όμως ήρθε η δύσκολη ώρα του αποχαιρετισμού.

Τα «Αθλητικά Μονοπάτια» είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα προαγωγής της αθλητικής κουλτούρας μέσω της δημιουργικής επαφής των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών με πλήθος δραστηριοτήτων, υπό την καθοδήγηση έμπειρου και καλά καταρτισμένου προσωπικού. Ο θερινός κύκλος απευθύνεται κυρίως στα παιδιά, καθώς διαθέτουν ελάχιστες ευκαιρίες οργανωμένης και συστηματικής άθλησης, ενώ από το 2018 εφαρμόστηκε πιλοτικά σε ετήσια βάση για όλους τους κατοίκους σε 4 επιλεγμένους προορισμούς (Λειψοί, Τήλος, Άγιος Ευστράτιος και Καστελόριζο).


Το πρόγραμμα υλοποιείται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία (ΑΜΚΕ) «Αναγέννηση & Πρόοδος», με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενώ ο σχεδιασμός, η επιστημονική επίβλεψη και εκπαίδευση των καθηγητών φυσικής αγωγής του προγράμματος γίνεται από τη Μονάδα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence της Α' Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ.

Lifo Picks

Σεισμός

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ