Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
ΣΙΝΕΦΙΛ

«Πού χάθηκαν όλοι;»: Δείτε το πρώτο, απόκοσμα επίκαιρο, επεισόδιο της «Ζώνης του Λυκόφωτος» από το μακρινό 1959

«Εκεί ψηλά, στην απεραντοσύνη των ουρανών παραμονεύει ο εχθρός που λέγεται απομόνωση και με την υπομονή αιώνων μας περιμένει …στην Ζώνη του Λυκόφωτος»: Ο πιλότος της θρυλικής τηλεοπτικής σειράς φαντασίας μοιάζει με απόκοσμο προάγγελο των έρημων πόλεων στον καιρό της πανδημίας

Αυτές τις μέρες νιώθουμε όλοι σα να βρισκόμαστε στη «Ζώνη του Λυκόφωτος», σε μια άλλη παράλληλη διάσταση, ή όπως γλαφυρά έλεγε στην έναρξη των επεισοδίων ο Ροντ Σέρλινγκ, ο δημιουργός της θρυλικής σειράς, «σε μια διάσταση απέραντη όσο το διάστημα και άχρονη όπως η αιωνιότητα – στο μεσαίο χώρο ανάμεσα στο φως και τη σκιά, ανάμεσα στο φόβο και στη γνώση, σε μια περιοχή που αποκαλούμε 'Η Ζώνη του Λυκόφωτος'».

 

Τον Οκτώβρη που μας πέρασε, συμπληρώθηκαν εξήντα χρόνια από την προβολή του πρώτου επεισοδίου, το οποίο είχε τίτλο "Where Is Everybody?" και μοιάζει στην πλοκή του να απηχεί κάτι από την παρούσα κατάσταση με τους δρόμους άδειους από κόσμο και τις πόλεις να μοιάζουν με στοιχειωμένα μνημεία.

 

Ο πιλότος της τηλεοπτικής σειράς που άλλαξε για πάντα τους κανόνες μυθοπλασίας και εισήγαγε για τα καλά τον κόσμο του φανταστικού στην τηλεόραση ξεκινά με έναν άντρα που βρίσκεται ξαφνικά σε μια πόλη-φάντασμα και δεν μπορεί να καταλάβει πώς έχει συμβεί αυτό...

 

 

 

Οποιαδήποτε περαιτέρω περιγραφή, θα αποτελούσε spoiler... Εκτός από τον κλασικό επίλογο που καταλήγει ως εξής:

 

«Το φράγμα της μοναξιάς: Η απελπισμένη ανάγκη μας να βρισκόμαστε κοντά σε συνανθρώπους. Εκεί ψηλά, στην απεραντοσύνη του διαστήματος, στο μεγάλο κενό των ουρανών, εκεί ψηλά παραμονεύει ο εχθρός που λέγεται απομόνωση. Εκεί ψηλά στα αστέρια κάθεται και με την υπομονή αιώνων, περιμένει, για πάντα περιμένει...στην Ζώνη του Λυκόφωτος».

 

― Δ.Π.

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή