0
LIFO PICKS

Η διαχρονική ομορφιά της ελληνικής μυθολογίας μέσα από μία ευφυή γραφιστική προσέγγιση

Τα αιώνια μαρτύρια του Σισσύφου, η θανατηφόρα ωραιοπάθεια του Νάρκισσου, το χρυσοφόρο άγγιγμα του Μίδα, όλα αυτά είναι ιστορίες γεμάτες διδάγματα από την ελληνική μυθολογία που φτάνουν ως τις μέρες μας.

Και μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με τα σύγχρονα θρησκευτικά δόγματα, όμως, οι αλήθειες που ομολογούν για τις αδυναμίες, αλλά και την υπεροχή της ανθρώπινης φύσης, καθιστούν αυτές τις ιστορίες δημοφιλείς και πηγή έμπνευσης για καλλιτέχνες, συγγραφείς, γραφίστες... 

Ο "Mythos" είναι ένα τέτοιο γραφιστικό project που προσεγγίζει αρκετούς ελληνικούς μύθους ως αφηρημένα σχήματα που ξεχειλίζουν από χρώμα και κίνηση και με την απλότητα τους προκαλούν τη σύγκριση ανάμεσα στην αφήγηση της εποχής και τη σύγχρονη κουλτούρα του διαδικτύου. 

Με εύληπτα και εύστοχα memes η κουλτούρα της ελληνικής μυθολογίας ταξιδεύει ακόμη μακριά μέσα στον χρόνο και το διαδικτυακό φάσμα, ενώ σύμφωνα με τον ενορχηστρωτή και σκηνοθέτη αυτού του project, το ζητούμενο του ήταν να τιμήσει αυτές τις αρχαίες ιστορίες, «μεταφράζοντας τες στην εποχή των pixel και του GIF». 

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ