Τα πιο ιδιαίτερα νησάκια του κόσμου στη μέση του πουθένα

Όταν όλα τριγύρω βρέχονται από νερό, η φύση δημιουργεί τα πιο ειδυλλιακά τοπία

LIFOTEAM,

Νερό, νερό και πάλι νερό! Από την Santa Cruz del Islote της Κολομβίας, που αποτελεί το πιο πυκνοκατοικημένο νησί της Γης με 1.200 κατοίκους και έκταση όσο δύο γήπεδα ποδοσφαίρου έως και ένα μικρό νησάκι στην Ιαπωνία στο οποίο φαίνεται πως έχουν κάνει κατάληψη τα κουνέλια. Αυτά τα δύο παραδείγματα επιβεβαιώνουν ότι, όταν μια μικρή έκταση γης επιπλέει πάνω στο νερό, τότε η φύση δημιουργεί μερικά από τα πιο ειδυλλιακά μέρη τα οποία αξίζει κανείς να επισκεφθεί. 

 

Πέρα, όμως, από αυτά τα δύο παραδείγματα, στο παραπάνω βίντεο συναντά κανείς και την ομορφιά ενός νησιού πάνω στην σμαραγδένια λίμνη Bled, που βρίσκεται στη Σλοβενία και μοιάζει πραγματικά σαν να είναι βγαλμένη από παραμύθι, ενώ η εκκλησία στο κέντρο του μικρού νησιού κεντρίζει από την πρώτη στιγμή το βλέμμα των ταξιδιωτών. 

 

Παραμένοντας στην Ευρώπη, αλλά μεταφερόμενοι αυτή τη φορά στη Γαλλία, οι ταξιδιώτες έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά το αβαείο Saint-Michel σε γοτθικό στιλ με λιγότερους από 50 μόνιμους κατοίκους, αλλά ταυτόχρονα περισσότερους από 3 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως. 

 

Οι ιδιαίτερες, όμως, ιστορίες γεμάτες...νερό επεκτείνονται και φτάνουν μέχρι το μακρινό Βανκούβερ του Καναδά, εκεί όπου ένα ζευγάρι ζει σε ένα πλωτό σπίτι πάνω σε έναν ιδιαίτερο και απομονωμένο ορμίσκο, αλλά και σε μια χερσόνησο της Κροατίας, όπου ένας οινοποιός παράγει τη δική του σοδειά από κρασί σε βάθος 75 ποδιών κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. 

 

Πηγή: Great Big Story

 

 

 

Lifo Picks