Ποιος είναι ο Ελληνοκύπριος influencer Matthew Zorpas που κάνει θραύση στο Instagram;

Το ντοκιμαντέρ «Make/believe» σκιαγραφεί το πορτρέτο του πιο αφοσιωμένου fashion influencer παγκοσμίως

LIFOTEAM,

Το ντοκιμαντέρ Make/believe είναι το πορτρέτο του fashion influencer Matthew Zorpas.

 

Αποτυχημένος και άσχετος για κάποιους και επαναστάτης και έμπνευση του digital marketing για άλλους, ο Zorpas αποτελεί μία φιγούρα που προσφέρεται για συνειρμούς σχετικά με τη λειτουργία της μόδας και των social media στην εποχή μας. 

 

Στο ντοκιμαντέρ του ο Κωνσταντίνος Μενελάου μας εξηγεί τις «εντός και εκτός σύνδεσης» πτυχές της προσωπικότητας του Matthew και πώς καταφέρνει να διαχειρίζεται την πολυπλοκότητα της περσόνας του.

 

Ο Ελληνοκύπριος Matthew Zorpas, influencer από το 2012, είναι γνωστός ως ο πιο καλοντυμένος άνδρας στη Βρετανία σύμφωνα με το Esquire Magazine και ένας από τους πιο καλοντυμένους άνδρες του κόσμου σύμφωνα με το GQ.

  

Ο Μενελάου αποδομεί την εντυπωσιακή πρόσοψη, το ψέμα, την αλήθεια και αποκαλύπτει τους μυστικούς πόθους πίσω από την ψηφιακή περσόνα του Μάθιου ενώ προσπαθεί να αποκαλύψει τον άνθρωπο πίσω από το Instagram να διερευνά την αλήθεια πίσω από το ψέμα των social media και των influencers.

 

Ποιος είναι ο Ελληνοκύπριος influencer Matthew Zorpas που κάνει θραύση στο Instagram;

 

Δύο λόγια από τον σκηνοθέτη

«Ο Matthew είναι ένας από τους λίγους επαγγελματίες της μόδας που ξέρω, ο οποίος διατηρεί την ποιότητα και την αξιοπρέπειά του τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική του ζωή. Είμαστε φίλοι για πολλά χρόνια, οπότε ξέρω και τον άνθρωπο αλλά και τον influencer. Είναι εντυπωσιακό το πόσα λίγα ήταν πρόθυμος να μοιραστεί στην αρχή και πόσο ανοίχτηκε όταν το ταξίδι μας έφτανε στο τέλος του. Αυτό που μου κάνει εντύπωση περισσότερο είναι ότι διατηρεί την αθωότητά του και την επιθυμία του για ανθρώπινη επαφή και αλληλεπίδραση, είτε αυτή είναι από την ψηφιακό είτε από τον αληθινό κόσμο».

 

Κωνσταντίνος Μενελάου

Ο Κωνσταντίνος σκηνοθετεί ταινίες τα τελευταία 10 χρόνια. Συνεχώς ενθουσιασμένος από τις ανθρώπινες συμπεριφορές, το στυλ της δουλειάς του ισορροπεί ανάμεσα σε πειραματικές φόρμες, μυθοπλασία και ντοκιμαντέρ.

 

Μοιράζεται τη δουλειά του μέσω ψηφιακών οδών, γκαλερί και φεστιβάλ κινηματογράφου και πρόσφατα ολοκλήρωσε την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους He Loves Me.

 

Το Make/Believe είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του και θα κάνει την ελληνική πρεμιέρα της στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως τις 10 Μαρτίου 2019.

 

Lifo Picks