Οι ντίσκο για ηλικιωμένους στην Σεούλ λειτουργούν καλύτερα κι από φάρμακο

Άνθρωποι της τρίτης ηλικίας με προβλήματα υγείας ανακαλύπτουν ξανά τρόπους για να διασκεδάσουν μετά από δεκαετίες σκληρής δουλειάς.

LIFOTEAM,

Σε όλα τα δημοσιεύματα με συμβουλές για την πρόληψη της άνοιας, περιλαμβάνονται πάντα δύο συμβουλές: να είστε σωματικά ενεργοί και να μην σταματάτε την κοινωνικοποίηση. Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι υπάρχουν γύρω στα 50.000.000 άνθρωποι που πάσχουν από άνοια – μια νέα περίπτωση εμφανίζεται κάθε τρία δευτερόλεπτα – ενώ ο αριθμός των ατόμων με άνοια υπολογίζεται ότι θα τριπλασιαστεί έως 2050, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

 

Στην Σεούλ, εκεί όπου ο πληθυσμός της Νότιας Κορέας γερνάει με γρήγορους ρυθμούς, ένας μεγάλος αριθμός μοναχικών και φτωχών ανθρώπων με προβλήματα υγείας ανακαλύπτουν ξανά τρόπους για να διασκεδάσουν μετά από δεκαετίες σκληρής δουλειάς.

 

Στις ντίσκο που έχουν δημιουργηθεί για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας οι ηλικιμένοι βρίσκουν το «φάρμακό» τους. Μερικοί λένε πως αυτές οι ντίσκο είναι η δική τους «παιδική χαρά».

 

«Μερικοί άνθρωποι δεν είναι καν σε θέση να περπατήσουν στην αρχή. Όμως αφού έρχονται εδώ για λίγο, τους έχω δει να πετάνε τα μπαστούνια τους και να χορεύουν» δηλώνει κάποιος στο βίντεο του BBC.

 

 

Lifo Picks

COVID