Η Ντέμπορα Χάρι δεν συμπαθεί τις συνεντεύξεις

Η πορεία της αγαπημένης μας Blondie μέσα από συντεύξεις τύπου κατά τη διάρκεια των οποίων καλείται να απαντήσει στις επιφανειακές, βαρετές και εξευτελιστικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων

LIFOTEAM,

Το σύντομο φιλμ «Η Ντέμπορα Χάρι δεν συμπαθεί τις συνεντεύξεις» χρησιμοποιεί αρχειακό υλικό από την πρώιμη καριέρα της Ντέμπορα Χάρι για να διηγηθεί, εξ ολοκλήρου μέσα από συνεντεύξεις τύπου, όλες εκείνες την στιγμές που η δημοφιλής καλλιτέχνις υπέμεινε τις επιφανειακές, βαρετές και εξευτελιστικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

 

Η Μέγκαν Φρέντριτς που επεξεργάζεται και σκηνοθετεί το μικρού μήκους φιλμ δημιουργεί ένα κολάζ από βίντεο, το οποίο καταγράφει τις εναλλαγές στην πορεία της Blondie: την έκρηξη της δημοτικότητας της στις αρχές του 1980, ακολουθούμενες από τις περιόδους αποχής από τη δημιουργία, τα solo άλμπουμ της και τα comeback της.

 

Επαναστατώντας ενάντια στις απλοϊκές αφηγήσεις και τον περιστασιακό σεξισμό που συναντά σε όλη της την πορεία, η προκλητική και εξαιρετικά cool Ντέπι Χάρι απαντά με έξυπνο τρόπο ή και προσπαθεί να αποφύγει να απαντήσει, κάθε φορά που ερωτάται σχετικά με την ομοιότητα της με την Μέριλιν Μονρό ή την επιρροή της από την Μαντόνα.

 

Κοντά στο τέλος του ' 80, καταφεύγει σε μια νέα τακτική για να εκτρέψει την προσοχή από τα ίδια και τα ίδια φέρνοντας μαζί της σε κάθε συνέντευξη ένα λούτρινο ζωάκι ονόματι Minkie.

 

Η Χάρι αν και καταφέρνει να "επιβιώσει" από τις προκλήσεις αυτής της δύσκολης δεκαετίας ωστόσο το image της και η σεξουαλικότητα της συνεχώς πλασάρεται από τον Τύπο ως κάτι το ακραίο και όχι ως μια φιγούρα που βοηθά στην γυναικεία ενδυνάμωση.

 

 

Lifo Picks