Η αλιευτική βιομηχανία της Βομβάης διψάει για πάγο

Ένα ντοκιμαντέρ για τον αγώνα των ανθρώπων που προσπαθούν να κρατήσουν φρέσκα τα ψάρια

LIFOTEAM,

Το Sassoon Docks είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα αλιευτικά λιμάνια του Μουμπάι. Σε αυτό το θορυβώδες και πολυσύχναστο κέντρο εμπορίου, περίπου είκοσι τόνοι ψαριών εκφορτώνονται καθημερινά. Μετά την αλίευση τους και κατά την άφιξη τους οι έμποροι ψαριών βασίζονται στους ανθρώπους που μεταφέρουν τα ψάρια στις αποβάθρες και στις ομάδες ανθρώπων που είναι υπεύθυνοι για τον πάγο που απαιτείται έτσι ώστε να διατηρούνται τα ψάρια φρέσκα.


Εργαζόμενοι σε ομάδες, οι αποκαλούμενοι "άντρες του πάγου", συχνά ντόπιοι του μακρινού Uttar Pradesh στη βόρεια Ινδία, αποθηκεύουν, φτυαρίζουν, σπάνε και μεταφέρουν τεράστιες ποσότητες πάγου τις οποίες χρησιμοποιούν οι ψαράδες για να διατηρήσουν τα αλιεύματά τους φρέσκα μέχρι να τα πουλήσουν ή τα προετοιμάζουν για μεταφορά.


Στο βίντεο οι σκηνοθέτες Niyantha Shekar και Anirudh Ganapathy καταγράφουν τις δεξιότητες και τον μόχθο των "ανδρών του πάγου". Με ένα μοντάζ βασισμένο στην κίνηση, το δίδυμο Shekar και Ganapathy επιτυγχάνει έναν σχεδόν μουσικό ρυθμό χρησιμοποιώντας στοιχεία από τον μικρόκοσμο του λιμανιού της Βομβάης.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr

Lifo Picks