Αύριο Σάββατο, 20 Ιουνίου, ημέρα παγκοσμίως αφιερωμένη στους πρόσφυγες, η «ΓΑΛΕΡΑ» όργανώνει τουρνουά  ποδοσφαίρου στον χλοοτάπητα που θα στηθεί στην Πλατεία Συντάγματος στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια» αλλά και ενόψει της μάχης της εθνικής ομάδας αστέγων στο 7ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων που θα γίνει στο Μιλάνο (6-14 Σεπτεμβρίου).

Θα λάβουν μέρος 16 ομάδες οι οποίες θα αποτελούνται από επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, παλαίμαχους άσους της «στρογγυλής θεάς», δημοσιογράφους, μουσικούς παραγωγούς, σκιτσογράφους, τους φίλους/υποστηρικτές της πρωτοβουλίας αλλά και όλους όσους βρεθούν εκεί και θελήσουν να δοκιμάσουν την τύχη τους.

Η εθνική ομάδα αστέγων θα αναμετρηθεί με την Μπαρτσελόνα... Αθηνών & Περιχώρων, τον Αστέρα Εξαρχείων αλλά και τις ομάδες από την Hellenic Postbank-Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την INTERAMERICAN σε μια δυνατή πρόβα τζενεράλε ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων του Σεπτέμβρη.

Οι αγώνες θα αρχίσουν στις 11.00 και θα ολοκληρωθούν στις 15.00. Στο χώρο θα υπάρχουν ειδικά περίπτερα όπου οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται για το 7ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, την έκταση του προβλήματος των αστέγων στην Ελλάδα και στον κόσμο, αλλά και για το έργο των φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα υποστήριξης των αστέγων και της καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού.