Δεν ξέρω τι ακριβώς είχε πιει ο Υπουργός Οικονομικών όταν έκανε την δήλωση στη Βουλή ούτε αν όντως μια φυματική σαρανταποδαρούσα με πρόβλημα μηνίσκου σε 25 από τα 40 πόδια, κρατώντας βαριές σακούλες για τα ψώνια της εβδομάδας από τα LIDL μπορεί να περάσει πάνω από τον πήχη που έχει βάλει η αντιπολίτευση στον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Αυτό που ξέρω είναι ότι ένας επιληπτικός αυστραλοπίθηκος με διογκωμένες αιμορροΐδες και παρακολουθώντας τις ειδήσεις της ΕΡΤ, τέτοιες μαλακίες δεν τις λέει.

 

Μας δουλεύει ο Ευκλείδης ή όντως πιστεύει όσα λέει; Έχει πέσει μικρός από την κούνια ή πρόκειται περί ιδιότυπης διάνοιας; Ξέρει Ελληνικά ή μιλάει εκ μέρους του εγγαστρίμυθος; Όποια κι αν είναι η απάντηση ένα είναι σίγουρο, το σχέδιό τους ―ή μάλλον η ονείρωξη, γιατί σχέδιο δεν είναι ικανοί να συντάξουν―  είναι η συνολική φτωχοποίηση του πληθυσμού. Είναι ένα πλάνο απλό και προφανές: Αφού επιβάλουν την μιζέρια και την εξαθλίωση θα εμφανιστούν σαν σωτήρες μοιράζοντας επιδόματα αλληλεγγύης.

 

Σκοπός της κυβέρνησης δεν είναι να μειωθούν οι άνθρωποι που ανήκουν στα ευάλωτα στρώματα βρίσκοντας δουλειά, σκοπός τους είναι να γίνουμε όλοι ευάλωτα στρώματα για να έρθει μετά ο κ. Χουλιαράκης και οι όμοιοι του να μας σώσουν.

 

Ο κύριος Χουλιαράκης μάλιστα το είπε ανοιχτά: Φορολογήσαμε αλύπητα την μεσαία τάξη για να ενισχύσουμε τα ευάλωτα στρώματα. Και υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που θεωρούν ότι αυτή η χυδαιότητα είναι προοδευτική πολιτική. Προσοχή, σκοπός της κυβέρνησης δεν είναι να μειωθούν οι άνθρωποι που ανήκουν στα ευάλωτα στρώματα βρίσκοντας δουλειά, σκοπός τους είναι να γίνουμε όλοι ευάλωτα στρώματα για να έρθει μετά ο κ. Χουλιαράκης και οι όμοιοι του να μας σώσουν.

 

Μα είναι δυνατόν η Κυβέρνηση να μισεί την μεσαία τάξη; Φυσικά και είναι και ο λόγος είναι ότι όσοι ανήκουν σε αυτήν δεν έχουν ανάγκη της ελεημοσύνης της λαοπρόβλητης κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Και όποιος δεν είναι ακόμα αρκετά εξαθλιωμένος, τσακισμένος, κατάκοπος, μπορεί να ονειρεύεται μια καλύτερη ζωή δημιουργίας και παραγωγικότητας, εννοιών καταφανώς νεοφιλελεύθερων. Σε μια κοινωνία αλληλεγγύης όποιος δεν πεινάει ακόμα είναι εχθρός του συστήματος, διότι μόνο το σύστημα έχει το μονοπώλιο της ευτυχίας. Ακόμα κι αν αυτή προέρχεται από μια σακούλα πατάτες από συσσίτιο. Όλα είναι σχετικά και όλα πρέπει να γίνουν σοσιαλιστικά.

 

Κάποιοι λένε ότι οι ουρές για το ηλεκτρονικό εισιτήριο δεν είναι απλώς αποτέλεσμα της ανικανότητας των κυβερνώντων, αυτή είναι δεδομένη αλλά στην ουσία μια πρόβα, μια σκηνή από τα προσεχώς. Πρέπει το κοινό να συνηθίσει στις ουρές, σήμερα για τα εισιτήρια και τις εφορίες, αύριο για ένα πιάτο φαΐ. Στις ουρές είμαστε όλοι ίσοι, άλλωστε όπως είπε και ο μεγάλος τιμονιέρης, την καμήλα την φάγαμε και τώρα μας έμειναν οι ουρές αναμονής. Νομίζατε ότι έκανε λάθος και κοροϊδεύατε ε; Κούνια που σας κούναγε...