POWERED BY The GiANT Heart

 

Την τελευταία περίοδο, έχοντας πολύ πρόσφατη την εμπειρία της κοινωνικής αποστασιοποίησης και του «Μένουμε σπίτι» προς το συμφέρον της ατομικής και δημόσιας υγείας, δόθηκε μια πολύ καλή ευκαιρία για να σκεφτούμε ποιες διεξόδους για άθληση και παιχνίδι έχουμε σε μια πυκνοκατοικημένη πόλη όπως η Αθήνα και πολλές άλλες στη χώρα μας. Ποιοι είναι οι χώροι όπου μπορούμε να καταφύγουμε για να «αναπνεύσουμε»; Υπάρχουν υποδομές για να αποφορτιστούμε μέσω της σωματικής άσκησης, να περάσουμε ποιοτικό χρόνο εξασκώντας το αγαπημένο μας ομαδικό άθλημα, να γυμναστούμε εκτός σπιτιού και εσωτερικών χώρων ή ακόμα και για να παίξουμε;

 

Στην καρδιά της σύγχρονης αστικής ζωής και όχι μόνο, σε κάθε γειτονιά, το γήπεδο ήταν πάντα ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς ο κάτοικος οποιασδήποτε ηλικίας και ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης μπορεί να αναβαθμίσει την ποιότητα της καθημερινότητάς του, επιλέγοντας να αξιοποιήσει με τον τρόπο που προτιμά αυτή την υποδομή που του προσφέρεται. Αναλογιστείτε πόσες μαμάδες έχετε δει να συναντιούνται μετά τη δουλειά στο γηπεδάκι της γειτονιάς για να παίξουν παρέα με τα μικρά τους. Σκεφθείτε τους κυρίους που έχουν περάσει, πολλές φορές κατά πολύ, τη μέση ηλικία και καθιερώνουν μια εβδομαδιαία επίσκεψη στο γήπεδο, επενδύοντας στην άθληση ως μια άλλη πηγή ενέργειας και κοινωνικοποίησης. Θυμηθείτε πόσα ματς έχουν ξεκινήσει από ανδροπαρέες στα γηπεδάκια της γειτονιάς σας, σε συναντήσεις που η προτίμηση για σωματική άσκηση και παιχνίδι υπερτερεί της εξόδου για ποτό. Και φυσικά σταθείτε στους νεότερους, σε όλα εκείνα τα παιδιά που μέσα στο γήπεδο της γειτονιάς, την ώρα του παιχνιδιού ή της προπόνησης, θα ανακαλύψουν νέα ταλέντα και όνειρα.

 

Με ένα κοντινό πλάνο, διαβάζουμε «Γιάννης NBA Champion 2013» στο παγκάκι της πλατείας, το σημείο όπου ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «είχε χαράξει τα όνειρά του» σε νεότερη ηλικία. Τότε η ελπίδα ξαναμπαίνει στο αφήγημα, καθώς βλέπουμε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να εμφανίζεται στο γηπεδάκι της γειτονιάς και να απευθύνεται στον μικρό, υπενθυμίζοντάς του πως «ό,τι και να λένε οι άλλοι, εσύ κρατάς την τύχη στα χέρια σου».

 

Η ύπαρξη αξιόλογων και ασφαλών αθλητικών υποδομών είναι βασικό ζητούμενο της πρωτοβουλίας The GiANT Heart, του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Novibet, που από κοινού με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο έχουν αντιληφθεί την αξία της προσφοράς ποιοτικών χώρων άθλησης για όλους. Η εταιρεία και ο κορυφαίος αθλητής, μέσω της νέας τους δράσης, μεταφέρουν έμπρακτα το μήνυμα ότι η φιλοξενία των νέων στα γήπεδα των γειτονιών μας τροφοδοτεί όνειρα, ανατρέφει ταλέντα και «χτίζει» ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον για όλους, καθώς τα οφέλη που προκύπτουν για την κοινωνία μας έχουν πολλαπλασιαστική δράση.

 

 
 

 

Και μας καλούν όλους να σταθούμε στο πλευρό τους. Συγκεκριμένα, μέσα από τη νέα τηλεοπτική καμπάνια με πρωταγωνιστή τον Γιάννη, ο οποίος αποτελεί πρεσβευτή της πρωτοβουλίας The GiANT Heart, η εταιρεία και ο ίδιος αναλαμβάνουν δράση, καλώντας μας να επισκεφθούμε το giantheart.gr και να προτείνουμε σημεία άθλησης και αθλητικές εγκαταστάσεις που χρειάζονται φροντίδα. Με τη βοήθεια όλων μας, η εταιρεία θα εντοπίσει χώρους που χρήζουν άμεσης συντήρησης και θα ξεκινήσει σταδιακά την ανάπλασή τους, ώστε περισσότεροι νέοι να έχουν εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στην άθληση.

 

Το βασικό μήνυμα της ενέργειας «Δίνουμε χώρο στα όνειρα των νέων για να γίνουν ακόμη πιο μεγάλα» έχει πάρει μορφή και στους τηλεοπτικούς μας δέκτες μέσα από ένα αφήγημα ελπίδας που συνοδεύεται μουσικά από μια διασκευή του γνωστού κομματιού του συγκροτήματος Going Through «Θέλω να γυρίσω στα παλιά». Στο τηλεοπτικό σποτ παρακολουθούμε την ιστορία του βασικού ήρωα, του μικρού Γιάννη, ο οποίος αγαπά το μπάσκετ με όλη του την καρδιά. Η μπάλα του τον συντροφεύει σε κάθε δραστηριότητα, στο σχολείο, στο σπίτι, στις βόλτες στη γειτονιά. Σύντομα κατανοούμε ότι η περίτεχνη σκηνοθετική εικονοποιία σκιαγραφεί μια καθημερινότητα που περιορίζει την προοπτική και τα όνειρα του νέου. Παρ’ όλη την αφοσίωση και την επιμονή του μικρού Γιάννη, η αγάπη και το ταλέντο του για το άθλημα δεν βρίσκουν «χώρο» να ανθίσουν.

 

 
 

 

Έως τη στιγμή που, με ένα κοντινό πλάνο, διαβάζουμε «Γιάννης NBA Champion 2013» στο παγκάκι της πλατείας, το σημείο όπου ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «είχε χαράξει τα όνειρά του» σε νεότερη ηλικία. Τότε η ελπίδα ξαναμπαίνει στο αφήγημα, καθώς βλέπουμε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να εμφανίζεται στο γηπεδάκι της γειτονιάς και να απευθύνεται στον μικρό, υπενθυμίζοντάς του πως «ό,τι και να λένε οι άλλοι, εσύ κρατάς την τύχη στα χέρια σου». Οι δυο λάτρεις του μπάσκετ προπονούνται παρέα, η παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου αναλαμβάνει τα ηνία στη μουσική υπόκρουση και σύντομα βλέπουμε όλη τη γειτονιά, χωρίς κανένα αποκλεισμό, να συμμετέχει στο παιχνίδι με τον Γιάννη.

 

Το κάλεσμα της Novibet και του κορυφαίου αθλητή γνωρίζει μεγάλη απήχηση, με πολλές προτάσεις για τη συντήρηση σημείων άθλησης σε όλη τη χώρα να έχουν κατατεθεί ήδη στο site της ενέργειας.

 

 

Άλλωστε, ποιος μπορεί να παραβλέψει την προτροπή του Γιάννη Αντετοκούνμπο, όταν μας απευθύνεται με τόση αγάπη και ειλικρίνεια; «Μπες στο site της συμμαχίας αγάπης που έχουμε συνάψει με τη Novibet και ενημέρωσέ μας για το γήπεδο της γειτονιάς σου που χρειάζεται συντήρηση ή ανάπλαση. Δώσε εσύ την πάσα κι εμείς θα είμαστε εκεί, να κάνουμε τη γειτονιά και το παιχνίδι σου πιο όμορφα! 

 

Θέλουμε να προσφέρουμε όσο περισσότερα μπορούμε στις κοινωνίες και στις νέες γενιές που αξίζουν τη στήριξή μας. Είναι υποχρέωσή μας να τους παρέχουμε ευκαιρίες και αυτήν τη φορά η στόχευση αφορά τις αθλητικές υποδομές στις γειτονιές τους. Από μια γειτονιά, τα Σεπόλια, ξεκίνησα κι εγώ, στις γειτονιές γεννιούνται και στεγάζονται τα όνειρα των παιδιών. Προχωράμε όλοι μαζί και θα ακολουθήσουν κι άλλες ενέργειες. Η αλλαγή έρχεται με έργα και όχι με λόγια».

 

 
 

 

ΜΠΕΣ ΣΤΟ: giantheart.gr

 

Συντελεστές της ταινίας

Εταιρεία Παραγωγής: TopCut Modiano

Σκηνοθέτης: Γρηγόρης Ρέντης

Διαφημιστική Εταιρεία: 4 Wise Monkeys

 

Μουσική Επένδυση

“Θέλω Να Γυρίσω Στα Παλιά"

Μουσική: Μιχάλης Παπαθανασίου - Τάκης Μπουγάς (ΕΔΕΜ Rights)

Στίχοι: Νίκος Βουρλιώτης (ΕΔΕΜ Rights)

Παραγωγή: Goin' Through και Ήζυ Κουτιέλ για την OhMyGod Records (a Planetworks Label)

Ενορχήστρωση, Programming & Mastering: Μιχάλης Παπαθανασίου

Ερμηνεία: Νίκος Βουρλιώτης

Χορωδία: Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου (Studio Sierra)

 

21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.