ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Αυτός ο χάρτης δείχνει πως όλοι οι δρόμοι, οδηγούν και σήμερα στη Ρώμη

Αυτός ο χάρτης δείχνει πως όλοι οι δρόμοι, οδηγούν και σήμερα στη Ρώμη Facebook Twitter
0

Αυτός ο χάρτης δείχνει πως όλοι οι δρόμοι, οδηγούν και σήμερα στη Ρώμη Facebook Twitter

Κατά τη διάρκεια των αιώνων, η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία κατασκεύασε περίπου 50.000 μίλια αυτοκινητοδρόμων, που διαπερνούσαν τον αρχαίο μεσογειακό κόσμο, από τη Βρετανία έως την σύγχρονη Τουρκία και από τον ποταμό Δούναβη έως τη βόρεια Αφρική.

Σύμφωνα με την Εγκυκλοπαίδεια Μπριτάνικα, ο μεγάλος αριθμός των οδών που εκτείνονταν στις επαρχίες της αυτοκρατορίας οδήγησαν στην περίφημη ρήση για την ιταλική πρωτεύουσα"Όλοι οι δρόμοι, οδηγούν στη Ρώμη".

Σήμερα, οι σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι και οι οδικές αρτηρίες έχουν ως επί το πλείστον αντικαταστήσει το αρχαίο σύστημα (αν και εξακολουθούν να υπάρχουν μερικά τμήματα). Γεγονός που εγείρει το ερώτημα: Μήπως όλοι οι δρόμοι εξακολουθούν να οδηγούν στη Ρώμη;

Αυτός ο χάρτης δείχνει πως όλοι οι δρόμοι, οδηγούν και σήμερα στη Ρώμη Facebook Twitter

Το εργαστήριο Moovel, μιας γερμανικής σχεδιαστικής ομάδας, έχει την απάντηση. Γραφίστες Δεδομένων "άπλωσαν" ένα πλέγμα 486.713 κυψελών πάνω στον 26.503.452 τ. χλμ. σε ψηφιακούς οδικούς χάρτες ανοιχτού λογισμικού της Ευρώπης. Στη συνέχεια, ανέπτυξαν έναν αλγόριθμο για να υπολογίσουν τη διαδρομή προς τη Ρώμη από κάθε ένα από αυτά τα σημεία, και βρήκαν ότι ναι, πράγματι, υπήρχε ένας τρόπος από κάθε σημείο να οδηγηθεί κανείς στη Ρώμη. Ο χάρτης απεικονίζει αυτές τις διαδρομές. Όσο εντονότερα σημειωμένο είναι το τμήμα του δρόμου, τόσο πιο συχνά χρησιμοποιήθηκε για όλες τις διαδρομές.

Αυτός ο χάρτης δείχνει πως όλοι οι δρόμοι, οδηγούν και σήμερα στη Ρώμη Facebook Twitter

Η ομάδα εφάρμοσε επίσης ένα παρόμοιο αλγόριθμο για 10 τοποθεσίες σε πόλεις των στις ΗΠΑ που φέρουν την ονομασία Ρώμη. Τα διαφορετικά χρώματα αντιπροσωπεύουν διαδρομές που συνδέονται με την πλησιέστερη Ρώμη σύμφωνα με τον ταχύτερο χρόνο ταξιδιού.

Αυτός ο χάρτης δείχνει πως όλοι οι δρόμοι, οδηγούν και σήμερα στη Ρώμη Facebook Twitter

Urban Culture
0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

EON: Το νέο μεγάλο venue της Αθήνας στήνεται στη βιομηχανική ζώνη του Ελαιώνα

Μουσική / EON: Το νέο μεγάλο venue της Αθήνας στήνεται στη βιομηχανική ζώνη του Ελαιώνα

Εναρμονισμένο με ένα πανευρωπαϊκό trend, καλύπτοντας την ανάγκη μιας μερίδας clubbers της πόλης για μέρη rough αισθητικής, ο χώρος-όραμα από την ομάδα του ADD Festival και του six d.o.g.s κάνει soft opening, παρουσιάζοντας το πρωτοποριακό οπτικοακουστικό πρότζεκτ του DVS1 «The Wall of Sound», που όμοιό του δεν έχει συμβεί στην πόλη.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιατί καταρρέουν χιλιάδες ιστορικά κτίρια στην Αθήνα

Ρεπορτάζ / Γιατί καταρρέουν χιλιάδες ιστορικά κτίρια στην Αθήνα;

Μία έρευνα της LiFO για τα «άτυχα» κτίρια της πόλης και για τις ιστορικές κατοικίες του Μεσοπολέμου που χάνονται εξαιτίας των κατεδαφίσεων που αυξάνονται ραγδαία. Ποιες είναι οι λύσεις για τη διάσωσή τους και γιατί δεν εφαρμόζονται.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Έχει η Αθήνα περισσότερα τραπεζοκαθίσματα απ’ όσα μπορεί να αντέξει;

Urban Culture / Έχει η Αθήνα περισσότερα τραπεζοκαθίσματα απ’ όσα μπορεί να αντέξει;

H νέα μεγάλη κόντρα της πόλης είναι ανάμεσα στους πεζούς που θέλουν να έχουν πρόσβαση στα πεζοδρόμια και στους μαγαζάτορες που τα τελευταία δυόμισι χρόνια έχουν το δικαίωμα να τοποθετήσουν τα διπλάσια τραπεζοκαθίσματα απ’ όσα τους επιτρέπει η άδειά τους. Είναι όμως ένας καινούργιος πόλεμος αυτός ή υπήρχε πάντα; Και ποιος ευθύνεται πραγματικά γι’ αυτόν;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από τη Νέα Σμύρνη στη Φιλοθέη: Οι αθηναϊκές κηπουπόλεις του Μεσοπολέμου - Άνθηση και παρακμή

Αθήνα / Από τη Νέα Σμύρνη στη Φιλοθέη: Οι αθηναϊκές κηπουπόλεις του Μεσοπολέμου - Άνθηση και παρακμή

Στην Αθήνα του Μεσοπολέμου, λίγο μετά την καταιγίδα της Μικρασιατικής Καταστροφής, οι κηπουπόλεις άκμασαν, «θρέφοντας» τα νοικοκυριά και διατηρώντας την επίφαση της υπαίθρου στην οικιστική ανάπτυξη της πόλης.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΓΡΙΜΑΝΑΚΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ