«Ποδηλατικοί Αγώνες Ορεινής Ναυπακτίας»: Ζήστε την ποδηλατική εμπειρία της ορεινής Ναυπακτίας με ασφάλεια

«Ποδηλατικοί Αγώνες Ορεινής Ναυπακτίας»: Ζήστε την ποδηλατική εμπειρία της ορεινής Ναυπακτίας με ασφάλεια Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Ο αθλητικός τουρισμός είναι ένας τομέας που φαίνεται να λαμβάνει ιδιαίτερη προσοχή τελευταία. Μελέτες αναφέρουν πως περιοχές και πόλεις, επιδιώκουν να αναλάβουν τη διοργάνωση μεγάλων ή και πιο μικρών αθλητικών γεγονότων επειδή συμβάλλουν σημαντικά στην τοπική οικονομία. Η προβολή και μόνο των γεγονότων αυτών, μπορεί να δώσει μεγάλη ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, αποτελώντας σημαντικό μέσο προώθησης του τουρισμού, ενώ ενισχύεται σημαντικά το γόητρο της τοπικής κοινωνίας.

Η Δυτική Ελλάδα, με το πλούσιο φυσικό της περιβάλλον, προσφέρεται ιδιαίτερα για ανάπτυξη μορφών εναλλακτικού τουρισμού όπως ο ποδηλατικός. Τα δάση της Αιτωλοακαρνανίας, με ξεχωριστά της Ορεινής Ναυπακτίας, καθώς και η πόλη της Ναυπάκτου έχουν φιλοξενήσει συστηματικά τα τελευταία χρόνια μεγάλα αθλητικά ποδηλατικά γεγονότα, όπως πανελλήνια πρωταθλήματα, Βαλκανικά, καθώς και διεθνείς αγώνες, αποδεικνύοντας περίτρανα το όφελος που μπορεί να προκύψει.

«Ποδηλατικοί Αγώνες Ορεινής Ναυπακτίας»: Ζήστε την ποδηλατική εμπειρία της ορεινής Ναυπακτίας με ασφάλεια Facebook Twitter


Έτσι, σε υψόμετρο 1.100 μέτρα, μέσα σε δάσος από έλατα και καστανιές, υλοποιούνται για 10η συνεχόμενη χρονιά οι Open «Ποδηλατικοί Αγώνες Ορεινής Ναυπακτίας» δρόμου 35km και ορεινής ποδηλασίας 40km & 26km. Μία ξεχωριστή ποδηλατική εμπειρία, σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον, το προ τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου στις 22 & 23 στην Άνω Χώρα. Αναμένονται να συμμετέχουν πάνω από 150 ποδηλάτες, μεταξύ αυτών και κορυφαίοι πρωταθλητές/ιες και αθλητές της Ελληνικής ποδηλασίας.

«Ποδηλατικοί Αγώνες Ορεινής Ναυπακτίας»: Ζήστε την ποδηλατική εμπειρία της ορεινής Ναυπακτίας με ασφάλεια Facebook Twitter

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας, κος Βασίλης Γκίζας, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η ορεινή Ναυπακτία αποτελεί τον πλέον ιδανικό και φιλόξενο τόπο για τη διεξαγωγή σημαντικών αγώνων ορεινής ποδηλασίας. Κάθε χρόνο υλοποιούμε μία εξαιρετική διοργάνωση που προσελκύει το ενδιαφέρον των φίλων του αγωνίσματος, αλλά και καταξιωμένων αθλητών, τους οποίους προσκαλούμε και φέτος να ζήσουν από κοντά τη μοναδική εμπειρία. Με αίσθημα ευθύνης προς τους συμμετέχοντες, τους επισκέπτες και την τοπική κοινότητα, φροντίζουμε, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών, οι 10οι «Ποδηλατικοί Αγώνες Ορεινής Ναυπακτίας» να αποτελέσουν ένα από τα πιο ασφαλή ποδηλατικά γεγονότα του φετινού καλοκαιριού».

Η δράση υποστηρίζεται από εταιρίες χορηγούς και προϊόντα: Arla Protein & LURPAK βούτυρο της ARLA Foods Hellas SA, Όλυμπος χαλβάς & TAXINI της Παπαγιάννης ΑΕΒΕ, Νέα Οδός ΑΕ διαχειριστή της Ιόνιας οδού, Σκλαβενίτης ΑΕE super markets, Wet Hankies αντιμικροβιακά μαντηλάκια της MEGA ΑΕ, Up Cycle - fit and shape συμπληρώματα διατροφής, FA αποσμητικό σώματος της HENKEL Hellas SA, Europ Assistance ειδική στη προστασία και ασφάλεια, Advance Travel Δυτικής Ελλάδας και DEPEND Sports marketing Services.

«Ποδηλατικοί Αγώνες Ορεινής Ναυπακτίας»: Ζήστε την ποδηλατική εμπειρία της ορεινής Ναυπακτίας με ασφάλεια Facebook Twitter


«Αποτελεί για εμάς προσπάθεια προβολής της Ναυπακτίας και ανάδειξης σε ιδανικό τόπο για εναλλακτικό ποδηλατικό τουρισμό. Επί δέκα συνεχή χρόνια με συνέπεια, αλλά πάνω απ' όλα με σεβασμό στους επισκέπτες ποδηλάτες και συνοδούς, προσπαθούμε να διευρύνουμε την τουριστική περίοδο και φυσικά να τονώσουμε οικονομικά την τοπική αγορά» τονίζει ο εμπνευστής και υπεύθυνος διοργάνωσης της περιβαλλοντικής οργάνωσης Πράσινο+Μπλε κος Τάσος Ξύδης.

Ποδηλατίστε, λοιπόν, με ασφάλεια, σε υπέροχα δασικά μονοπάτια, απολαμβάνοντας τη φύση αλλά και τη φιλοξενία των ανθρώπων της περιοχής. Ζήστε την ποδηλατική εμπειρία της ορεινής Ναυπακτίας, σε μια απόσταση οδικώς, μόλις 55 χλμ. από τη Ναύπακτο και 270 χλμ. από την Αθήνα.


Ενημερωθείτε και δηλώστε συμμετοχή στο prasinomple.gr.

Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι απέγινε η «χημική γενιά» των Ελλήνων ρέιβερ;

Βιβλίο / Τι απέγινε η «χημική γενιά» των Ελλήνων ρέιβερ;

Μια «underground» συζήτηση με τον Λέανδρο Κυριακόπουλο περί ρέιβ, νέων τεχνολογιών και άλλων «δαιμονίων», με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου «Αναπαραστάσεις του ανοίκειου - νομαδισμός και αισθητική στην ρέιβ ψυχεδελική σκηνή» (εκδ. Νήσος).
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Η Κοινωνική Ντουλάπα δίνει δεύτερη ζωή στα ρούχα μας

Ο επόμενος κόσμος / Η Κοινωνική Ντουλάπα δίνει δεύτερη ζωή στα ρούχα μας

Ο Άρης Δημοκίδης ανακαλύπτει πώς μπορούν να αποκτήσουν νέα ζωή τα πολυφορεμένα ρούχα μας με την εξαιρετικά χρήσιμη δράση του Κοινωνικού Πλυντηρίου του SKIP, συζητώντας με την Ιωάννα Τσάτσαρη, Brand Manager του SKIP και την Κατερίνα Αλιφραγκή, Marketing Manager Laundry.
ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ Selini: Ο Ανδρέας δημιούργησε μόνος του ένα διατοπικό video game γεμάτο γρίφους από το διάστημα

Living / Selini: Ο Ανδρέας δημιούργησε μόνος του ένα διατοπικό video game γεμάτο γρίφους από το διάστημα

Κάνοντας πραγματικότητα το όνειρο του μικρού του γιου, ένας developer από την Ελλάδα αψηφά εδώ και έξι χρόνια αϋπνίες και ανασφάλεια για να δημιουργήσει ένα «διαστημικό» παιχνίδι.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 04/07 - ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ - Ποια είναι τα πιο εξωφρενικά αιτήματα των πλουσίων της Μυκόνου; Μια concierge απαντά

Άννα Κ. / Ποια είναι τα πιο εξωφρενικά αιτήματα των πλουσίων της Μυκόνου; Μια concierge απαντά

Η Ιωάννα Μουρταράκου, γνωστή concierge των διασήμων της Μυκόνου, μιλάει με την Αννα Κόκορη για τη χλιδάτη ζωή στο νησί, τις πολλές ώρες δουλειάς και τα εξωφρενικά αιτήματα των πλουσίων επισκεπτών
ΑΝΝΑ ΚΟΚΟΡΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ