Το «plus size» θέρετρο που προσφέρει καταφύγιο σε υπέρβαρους ανθρώπους για να νιώθουν άνετα στην παραλία

Το «plus size» θέρετρο που προσφέρει καταφύγιο σε υπέρβαρους ανθρώπους για να νιώθουν άνετα στην παραλία Facebook Twitter
0

Σε ένα νησί στις Μπαχάμες υπάρχει ένα μικρό «καταφύγιο» που μοιάζει με παράδεισο για τους ανθρώπους που έχουν παραπάνω καμπύλες, όπου μπορούν να απολαύσουν τις διακοπές τους χωρίς να ανησυχούν για το σώμα τους- σε περίπτωση που το κάνουν.

Ο James King αποφάσισε να ανοίξει το συγκεκριμένο θέρετρο, που ονομάζεται απλώς «The Resort», πριν δύο χρόνια όταν διαπίστωσε πως οι υπέρβαροι άνθρωποι δυσκολεύονται συνήθως να διασκεδάσουν σε άλλα ξενοδοχεία, επειδή νιώθουν άβολα με το σώμα τους.

«Την πρώτη ημέρα που πήγα στη δουλειά σε ένα ξενοδοχείο της Γρανάδα, μια νεαρή γυναίκα κάθισε πάνω σε μια από τις ξαπλώστρες, η οποία έσπασε με αποτέλεσμα να περάσει από μέσα, κι όλοι στην παραλία έβαλαν τα γέλια. Την επόμενη μέρα, ενώ ήμουν στο γραφείο μου, άκουσα ξαφνικά φωνές και ουρλιαχτά. Η ίδια τσακωνόταν με το προσωπικό επειδή σύμφωνα με την πολιτική του ξενοδοχείου έπρεπε να πληρώσει 150 δολάρια επειδή κατέστρεψε ιδιοκτησία της επιχείρησης. Το θεώρησα εντελώς παράλογο», αναφέρει ο ίδιος. «Προσπάθησα να πείσω τους ιδιοκτήτες πως χρειαζόμαστε έπιπλα που δεν είναι αυτό το φτηνιάρικο πλαστικό, αλλά δεν τους ένοιαζε. Τότε ήταν που αποφάσισα πως πρέπει να κάνω κάτι γι' αυτό», προσθέτει. 

Όπως εξηγεί ο James, δούλευε την ιδέα για σχεδόν μια δεκαετία, μέχρι που βρήκε μια έκταση πέντε μιλίων ιδιωτικής παραλίας στο νησί Ελεύθερα, στις Μπαχάμες. Ωστόσο η υλοποίηση της ιδέας δεν ήταν τόσο  εύκολη καθώς συνάντησε διάφορα προβλήματα, ειδικά στην κατασκευή των επίπλων για τους μελλοντικούς πελάτες του. «Το σοβαρότερο πρόβλημα ήταν πως κανείς δεν κατασκευάζει για plus-size ανθρώπους. Χρειαζόμασταν κρεβάτια που να αντέχουν μέχρι και 680 κιλά, ξαπλώστρες και έπιπλα παραλίας που δεν θα σπάνε. Και αυτό απλώς δεν υπάρχει. Οπότε σε όσα έχουμε τώρα εκεί χρειάστηκε δημιουργία από το μηδέν και έπρεπε να πρωτοτυπήσω», σημειώνει.

Αυτό που διαπίστωσε με τον καιρό είναι πως όσοι επιλέγουν την επιχείρησή του, ακόμη κι αν δεν γνωρίζονται προκαταβολικά, νιώθουν τόσο άνετα μεταξύ τους που γίνονται σχεδόν αμέσως μια παρέα. «Δένουν λόγω κοινού "παρελθόντος". Είναι άνθρωποι που έχουν ζήσει παρόμοιες ζωές αντιμετωπίζοντας τα ίδια θέματα και εδώ, εντελώς ξαφνικά, εξαφανίζεται κάθε στίγμα, επειδή κανείς δεν τους κοιτάζει επίμονα. Νιώθουν πως μπορούν να ταυτιστούν με τον διπλανό τους. Πολλοί ήρθαν χωρίς να ξέρουν ο ένας τον άλλον αλλά μετά το πρώτο βράδυ είναι σαν να γνωρίζονται χρόνια», λέει ο James.

Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση του κοινού στην ιδέα του είναι καταπληκτική και, όπως λέει, είναι κλεισμένος για όλη της χρονιά, ενώ το 10% των κρατήσεων είναι από τακτικούς πλέον πελάτες. Προς το παρόν, το Resort έχει περιορισμένες κλίνες, αφού μπορεί να φιλοξενήσει το πολύ 24 άτομα, αλλά ο James σχεδιάζει σύντομα να το επεκτείνει σε ένα διπλανό νησί. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Yπάρχει κουλτούρα υπεύθυνης διάθεσης αλκοόλ στην Ελλάδα;

Συνομιλούμε Υπεύθυνα / Yπάρχει κουλτούρα υπεύθυνης διάθεσης αλκοόλ στην Ελλάδα;

Τι σημαίνει υπεύθυνη διάθεση και κατανάλωση αλκοόλ; Ποια είναι τα όρια στο σερβίρισμα αλκοόλ; Ποια είναι τα σημάδια που δείχνουν σε bartenders και σερβιτόρους κατάχρηση αλκοόλ; Πότε πρέπει να σταματάνε να μας σερβίρουν και πώς το κάνουν αυτό; Ποιοι είναι οι πελάτες-«red flags» για εκείνους; Και τι συμβαίνει στα μπαρ του εξωτερικού, ποιοι είναι οι τρόποι που έχουν βρει ώστε να περιορίσουν την αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ; Τρεις ειδικοί της αθηναϊκής διασκέδασης συζητάνε με τη Ζωή Παρασίδη.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ