Oι μουσάτοι δικαιώνονται: Τα μούσια δεν είναι ανθυγιεινά

Oι μουσάτοι δικαιώνονται: Τα μούσια δεν είναι ανθυγιεινά Facebook Twitter
0

Πριν από λίγο καιρό μία έρευνα που πανεπιστημίου του New Mexico,  χαρακτήρισε τα μούσια ανθυγιεινή ανδρική συνήθεια, κατονομάζοντας τα ως εστία βακτηρίων και μικροβίων και βάζοντας σε σκέψεις τη χιπστερική κοινότητα. Τώρα όμως μια νέα έρευνα έρχεται να ανατρέψει την προηγούμενη και να καταλήξει σε διαφορετικό συμπέρασμα.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή που διεξήχθη από αμερικανικό νοσοκομείο, σε 408 επιτελικά στελέχη του, με και χωρίς γενειάδα, διαπιστώθηκε ότι ο φρεσκοξυρισμένος και όχι ο γενειοφόρος ήταν εκείνος που είχε τις περισσότερες πιθανότητες να φέρει εντερικά μικρόβια MRSA στο πρόσωπο του. Κι αυτό γιατί, κατά τους ερευνητές, το ξύρισμα μπορεί να προκαλέσει μικρο-αποξέσεις και μικρο-κοψίματα που μπορούν αν υποστηρίξουν περισσότερο τον «βακτηριακό αποικισμό και τον πολλαπλασιασμό».

Τα μικρόβια αυτά που συναντώνται στις τουαλέτες είναι κοινή αιτία απειλητικών για τη ζωή λοιμώξεων, που μπορεί κανείς να κολλήσει κατά την παραμονή του στο νοσοκομείο.

Επιπλέον, σύμφωνα με το BBC, ο μικροβιολόγος του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, δόκτωρ Άνταμ Ρόμπερτς, που απολύμανε τα μούσια αρκετών ανδρών και έστειλε τα δείγματα στο University College του Λονδίνου, ανακάλυψε ότι τα βακτήρια που περιείχαν, τα Staphylococcus epidermidis, μπορούσαν να σκοτώσουν τα άλλα, "κακά" βακτήρια και επομένως να αποτελέσουν τη βάση για την παραγωγή νέων αντιβιοτικών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κυρία Μαρία, ο κύριος Νίκος και μια ιστορία αγάπης με μια μηχανή ποπκόρν

Living / Πενήντα καλοκαίρια χωρίς ρεπό, με μαλλί της γριάς και ψημένο καλαμπόκι

Ο κύριος Νίκος έχει προλάβει την εποχή που το γλειφιτζούρι κοκοράκι ήταν συνώνυμο του πρώτου ραντεβού. Μετά από δεκαετίες στους δρόμους, δεν μπορεί να φανταστεί καλοκαίρι χωρίς πανηγύρι και χωρίς το μηχάνημα του ποπκόρν.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
CHECK Ένα πρωί αναζητήσαμε πουλιά στον Εθνικό Κήπο

Living / Birdwatching στην Αθήνα: Παρατηρώντας πρωί-πρωί πουλιά στον Εθνικό Κήπο

Το birdwatching στην πόλη μας είναι πολύ πιο δημοφιλές από ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Οι ξένοι το λατρεύουν, και παίρνουν τα πάρκα και τα βουνά για να ανακαλύψουν τσαλαπετεινούς και κουκουβάγιες, σε ένα «κυνήγι» με τα κιάλια που κάνει το συγκεκριμένο τουρ από τα πιο διαδεδομένα στην Ελλάδα.
M. HULOT