No.1

Ο Ουίλιαμ Κέντριτζ κάνει μια ζωφόρο στην καρδιά της Ρώμης

 Ο Ουίλιαμ Κέντριτζ κάνει μια ζωφόρο στην καρδιά της Ρώμης Facebook Twitter
0

Τον Απρίλιο του 2016 ο Νοτιοαφρικανός καλλιτέχνης William Kentridge θα αποκαλύψει το έργο του «Θρίαμβοι και θρήνοι», μια ζωφόρο 550 μέτρων κατά μήκος του αναχώματος του ποταμού Τίβερη της Ρώμης.

Το έργο σχεδιάστηκε για πρώτη φορά πριν από 14 χρόνια και χρηματοδοτείται από το Tevereterno, έναν οργανισμό που εργάζεται για την αναζωογόνηση των όχθεων του ποταμού της Ρώμης με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, δρώμενα και προβολές. Η ζωφόρος του Κέντριτζ θα διαμορφωθεί με μια τεχνική που ονομάζεται «αντίστροφο γκράφιτι» με μεγάλα στένσιλ, μέσα στα οποία το σχήμα θα καθαριστεί από τη βρωμιά και τη ρύπανση. Οι εικόνες που θα προκύψουν θα εξαφανιστούν μέσα στα χρόνια από τη συσσωρευμένη ρύπανση, καθώς η πέτρα θα λερώνεται και πάλι.

Η ιστορία της Ρώμης έχει υπαγορεύσει θέματα της παγκόσμιας ιστορίας και της τέχνης που εμφανίζονται σε μεγάλες διαστάσεις όπως η θρησκεία στο Βατικανό, η αυτοκρατορία και η ύβρις στο Κολοσσαίο και η διασταύρωση της τέχνης και της χορηγίας στην Καπέλα Σιξτίνα, Το έργο του Κέντριτζ αγγίζει συχνά παρόμοια θέματα που περιλαμβάνουν την καταπίεση και την απελευθέρωση του ανθρώπου.

Τα σχέδια από κάρβουνο που έχει φτιάξει υπάρχουν στο Ιταλικό Περίπτερο στην Μπιενάλε της Βενετίας. Η σύνθεση είναι θραύσματα της ιστορίας της Ρώμης με σκηνές πολέμου, αυτοκράτορες, νίκες, καταστροφές αλλά και την Anita Ekberg και τον Marcello Mastroianni να κάνουν την εμφάνισή τους ως προσωπικότητες συνδεδεμένες μέσα από τον κινηματογράφο με τη Ρώμη.

 Ο Ουίλιαμ Κέντριτζ κάνει μια ζωφόρο στην καρδιά της Ρώμης Facebook Twitter
 Ο Ουίλιαμ Κέντριτζ κάνει μια ζωφόρο στην καρδιά της Ρώμης Facebook Twitter
 Ο Ουίλιαμ Κέντριτζ κάνει μια ζωφόρο στην καρδιά της Ρώμης Facebook Twitter

0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι γυρεύει μια Γιαπωνέζα ποδοσφαιρίστρια στην Αθήνα;

Living / Τι γυρεύει μια Γιαπωνέζα ποδοσφαιρίστρια στην Αθήνα;

Η Νανάκο Κομπαγιάσι μεγάλωσε σε μια επαρχία της Ιαπωνίας, έπαιξε ποδόσφαιρο στο πιο υψηλό επίπεδο, τα παράτησε, αφοσιώθηκε στη δουλειά της, αλλά αποφάσισε να επιστρέψει, στην Ευρώπη αυτήν τη φορά. Και η ζωή την έβγαλε στο Περιστέρι.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
Το HR του 2026: Όπου το AI και ο άνθρωπος συνεργάζονται

Living / Το HR του 2026: Όπου το AI και ο άνθρωπος συνεργάζονται

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι πια εργαλείο. Το 2026, στο HR γίνεται στρατηγικός παίκτης. Όχι για να αντικαταστήσει τον άνθρωπο, αλλά για να αλλάξει ριζικά το πώς οι οργανισμοί παίρνουν αποφάσεις γι’ αυτόν.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ
Αντιμετωπίζοντας τους εφιάλτες μας

Living / Αντιμετωπίζοντας τους εφιάλτες μας

Ένα νέο βιβλίο καταγράφει την εξέλιξη της επιστήμης των ονείρων τον τελευταίο αιώνα, διαβεβαιώνοντάς μας ότι παρότι οι εφιάλτες μάς επηρεάζουν σε συναισθηματικό επίπεδο, δεν χρειάζεται να υποφέρουμε από αυτούς για πάντα.
THE LIFO TEAM