O Ken έγινε χίπστερ και απέκτησε man bun- Κυκλοφορεί πλέον σε διαφορετικούς σωματότυπους και αποχρώσεις δέρματος

O Ken έγινε χίπστερ και απέκτησε man bun- Κυκλοφορεί πλέον σε διαφορετικούς σωματότυπους και αποχρώσεις δέρματος Facebook Twitter
0

Η Mattel αποφάσισε να βγάλει τον Ken από την σκιά της Barbie που ζει εδώ και 56 χρόνια και κυκλοφόρησε νέες κούκλες, προσαρμοσμένες περισσότερο στα σημερινά δεδομένα και την ανάγκη για ποικιλία και διαφορετικότητα. Έτσι, ο αιώνιος σύντροφος της Barbie με τον «δευτερεύοντα ρόλο» και τα απειροελάχιστα αξεσουάρ συγκριτικά με την πληθωρική κοπέλα του, υπεβλήθη σε ολικό «λίφτινγκ» και απέκτησε καινούργια μαλλιά, περισσότερους σωματότυπους, μοντέρνα χίπστερ γκαρνταρόμπα και διαφορετικές αποχρώσεις δέρματος που αντικατοπτρίζουν όλες τις εθνικότητες. 

Οι 15 νέες κούκλες Ken έρχονται πλέον σε επτά διαφορετικές δερματικές αποχρώσεις με εννιά καινούργια στιλ μαλλιών, όπως man bun, κοτσιδάκια τύπου ράστα και ξανθές ανταύγειες. Επίσης η κούκλα θα βγαίνει πια σε τρεις διαφορετικούς σωματότυπους, ανάμεσά τους ένας αισθητά πιο αδύνατος από τον παλιό Ken κι ένας άλλος πολύ πιο γυμνασμένος. 

O Ken έγινε χίπστερ και απέκτησε man bun- Κυκλοφορεί πλέον σε διαφορετικούς σωματότυπους και αποχρώσεις δέρματος Facebook Twitter
O Ken έγινε χίπστερ και απέκτησε man bun- Κυκλοφορεί πλέον σε διαφορετικούς σωματότυπους και αποχρώσεις δέρματος Facebook Twitter

Η νέα γκάμα έρχεται μετά την περσινή ανάλογη απόφαση της μεγάλης εταιρίας παιχνιδιών να κυκλοφορήσει την Barbie σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις -μικροκαμωμένη, ψηλή και με καμπύλες- για να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες των σημερινών παιδιών και να δείχνει πιο ανθρώπινη συγκριτικά με το μέσο γυναικείο σώμα. «Επαναπροσδιορίζουμε την εμφάνιση της Barbie και του Ken για χάρη της νέας γενιάς. Η ποικιλία στις κούκλες Ken θα επιτρέπει στα κορίτσια να προσαρμόζουν καλύτερα τον ρόλο που θέλουν να διαδραματίζει στην ζωή της Barbie», σχολίασε η Lisa McKnight, αντιπρόεδρος και γενική διευθύντρια της εταιρίας. 

O Ken έγινε χίπστερ και απέκτησε man bun- Κυκλοφορεί πλέον σε διαφορετικούς σωματότυπους και αποχρώσεις δέρματος Facebook Twitter

O Ken εμφανίστηκε στο πλευρό της Barbie για πρώτη φορά το 1961, αδύνατος με μαύρα μαλλιά και γαλάζια μάτια, κι έκτοτε έχει τροποποιηθεί δεκάδες φορές. Το 1981 κυκλοφόρησε ο πρώτος Αφροαμερικανός Ken και το 1993 πρόσθεσαν στην κούκλα σκουλαρίκι, κάτι που την είχε κάνει τότε ανάρπαστη στους γκέι άντρες. Το 2004 η Mattel είχε ανακοινώσει πως χώρισε με την Barbie και τελικά ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου το 2011 το ζευγάρι έσμιξε ξανά. 

O Ken έγινε χίπστερ και απέκτησε man bun- Κυκλοφορεί πλέον σε διαφορετικούς σωματότυπους και αποχρώσεις δέρματος Facebook Twitter

Η κυκλοφορία του ανανεωμένου Ken έρχεται εν μέσω μιας ραγδαίας πτώσης στις πωλήσεις της εταιρίας σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς τα νέα παιδιά στρέφονται ολοένα και περισσότερο σε άλλες κούκλες και ηλεκτρονικά παιχνίδια. Ενδεικτικά, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της εταιρίας, οι πωλήσεις κατέγραψαν πτώση κατά 13% στο α' τρίμηνο του 2017, μείωση πολύ μεγαλύτερη της αναμενόμενης, με αποτέλεσμα να αναθεωρηθούν οι στόχοι για της ετήσιες πωλήσεις. 

Με πληροφορίες από Guardian

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κυρία Μαρία, ο κύριος Νίκος και μια ιστορία αγάπης με μια μηχανή ποπκόρν

Living / Πενήντα καλοκαίρια χωρίς ρεπό, με μαλλί της γριάς και ψημένο καλαμπόκι

Ο κύριος Νίκος έχει προλάβει την εποχή που το γλειφιτζούρι κοκοράκι ήταν συνώνυμο του πρώτου ραντεβού. Μετά από δεκαετίες στους δρόμους, δεν μπορεί να φανταστεί καλοκαίρι χωρίς πανηγύρι και χωρίς το μηχάνημα του ποπκόρν.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
CHECK Ένα πρωί αναζητήσαμε πουλιά στον Εθνικό Κήπο

Living / Birdwatching στην Αθήνα: Παρατηρώντας πρωί-πρωί πουλιά στον Εθνικό Κήπο

Το birdwatching στην πόλη μας είναι πολύ πιο δημοφιλές από ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Οι ξένοι το λατρεύουν, και παίρνουν τα πάρκα και τα βουνά για να ανακαλύψουν τσαλαπετεινούς και κουκουβάγιες, σε ένα «κυνήγι» με τα κιάλια που κάνει το συγκεκριμένο τουρ από τα πιο διαδεδομένα στην Ελλάδα.
M. HULOT
Retreat Culture: Η νέα τάση είναι να φεύγεις για να βρεις τον εαυτό σου

Ψυχή & Σώμα / Retreat Culture: Η νέα τάση είναι να φεύγεις για να βρεις τον εαυτό σου

Τι ακριβώς αναζητούν όσοι συμμετέχουν σε retreats ευεξίας; Πρόκειται για απόδραση ή επιστροφή σε κάτι πιο αυθεντικό; Είναι μόνο για ευκατάστατους ξένους τουρίστες ή υπάρχουν προτάσεις και για τους «κανονικούς» ανθρώπους; Απαντά η δημιουργός των Fykiada Retreats, Άννα Μαρτίνου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Γιατί όλοι μιλάνε για τη βιταμίνη C;

Living / Γιατί όλοι μιλάνε για τη βιταμίνη C;

Ξέρουμε όλοι ότι προσφέρει τριπλό όφελος: προστατεύει την επιδερμίδα από το οξειδωτικό στρες και τις ελεύθερες ρίζες, ενισχύει τη σύνθεση κολλαγόνου και συμβάλλει στην ομοιογένεια του τόνου, μειώνοντας σταδιακά δυσχρωμίες και σημάδια από τον ήλιο. Δεν υπόσχεται. Δουλεύει.
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
«Σουβλάκι, παρακαλώ»: Κυνηγώντας την Devin Halbal, την πιο viral tiktoker του πλανήτη, στο κέντρο της Αθήνας

Devin Halbal / «Σουβλάκι, παρακαλώ»: Κυνηγώντας την πιο viral TikToker του πλανήτη στο Σύνταγμα

Τα βίντεό της την έχουν κάνει πασίγνωστη στο ελληνικό κοινό. Άλλοι αγαπούν την Devin Halbal σαν θεά κι άλλοι δεν μπορούν ούτε να την ακούν. Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής έκανε την εμφάνισή της στο κέντρο της πόλης. Την ακολουθήσαμε.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ