Καινούριος iNΟ στην Αθήνα

Καινούριος iNΟ στην Αθήνα Facebook Twitter
2

 O iNO είναι γνωστός για τις εντυπωσιακές, τεράστιες, τοιχογραφίες του.

 

Με αφορμή το απίθανο "φωσφορίζον" βίντεο που ο καλλιτέχνης δημοσίευσε πριν λίγες μόλις μέρες, Luminous // Blacklight experiment, κάνουμε ένα σύντομο catch up σχετικά με τις πιο πρόσφατες δουλειές του.

 

Το πρώτο Αθηναϊκό mural για το 2014 ήταν το "No Future", ένα σχόλιο του καλλιτέχνη πάνω στο αδιέξοδο που βιώνει η σημερινή νέα γενιά της χώρας.

 

No Future

"Το έργο στιγματίζει τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα, όπου οι νέοι άνθρωποι αγωνίζονται να μορφωθούν, χωρίς όμως να υπάρχει αντίκρισμα θέσεων εργασίας, λόγω οικονομικής κρίσης.

 

Η επιλογή  ενός Δημοτικού Σχολείου για την πραγματοποίηση της τοιχογραφίας δεν ήταν καθόλου τυχαία, από μεριάς του καλλιτέχνη.

 

Η ανάθεση του έργου διοργανώθηκε από το Stigma Lab"

Καινούριος iNΟ στην Αθήνα Facebook Twitter
Καινούριος iNΟ στην Αθήνα Facebook Twitter
Καινούριος iNΟ στην Αθήνα Facebook Twitter

Luminous

"Η λάμψη είναι η λέξη-κλειδί για το μυστηριώδες φαινόμενο που ονομάζεται φθορισμός: Η εκπομπή φωτός από μια ουσία που έχει ήδη απορροφήσει φως. Αν και το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να δει το υπεριώδες αυτό φως, ένας συγκεκριμένος τύπος σπρέι  το απορροφά, και φωτίζει τον χώρο".

 

Καινούριος iNΟ στην Αθήνα Facebook Twitter

 

Στο παρακάτω βίντεο ο iNO δημιουργεί ένα πειραματικό έργο, χρησιμοποιώντας σπρέι που περιέχουν φθορίζουσα βαφή, για πρώτη φορά ever.

*Κι εμείς δεν χορταίνουμε να το βλέπουμε.

 


 

Καινούριος iNΟ στην Αθήνα Facebook Twitter

 

Καινούριος iNΟ στην Αθήνα Facebook Twitter

 

____________________

 

Όλες οι φωτογραφίες του ποστ παραχωρήθηκαν από τον iNo, για χρήση στο LIFO.gr

 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κυρία Μαρία, ο κύριος Νίκος και μια ιστορία αγάπης με μια μηχανή ποπκόρν

Living / Πενήντα καλοκαίρια χωρίς ρεπό, με μαλλί της γριάς και ψημένο καλαμπόκι

Ο κύριος Νίκος έχει προλάβει την εποχή που το γλειφιτζούρι κοκοράκι ήταν συνώνυμο του πρώτου ραντεβού. Μετά από δεκαετίες στους δρόμους, δεν μπορεί να φανταστεί καλοκαίρι χωρίς πανηγύρι και χωρίς το μηχάνημα του ποπκόρν.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
CHECK Ένα πρωί αναζητήσαμε πουλιά στον Εθνικό Κήπο

Living / Birdwatching στην Αθήνα: Παρατηρώντας πρωί-πρωί πουλιά στον Εθνικό Κήπο

Το birdwatching στην πόλη μας είναι πολύ πιο δημοφιλές από ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Οι ξένοι το λατρεύουν, και παίρνουν τα πάρκα και τα βουνά για να ανακαλύψουν τσαλαπετεινούς και κουκουβάγιες, σε ένα «κυνήγι» με τα κιάλια που κάνει το συγκεκριμένο τουρ από τα πιο διαδεδομένα στην Ελλάδα.
M. HULOT

σχόλια

2 σχόλια