Ήρθε το τέλος για την American Apparel;

Ήρθε το τέλος για την American Apparel; Facebook Twitter
0

Oι μέρες της American Apparel είναι μετρημένες. Σύμφωνα με μια νέα οικονομική αναφορά οι πωλήσεις έχουν πέσει κατά 17,2%. Τα καταστήματα ρούχων και ειδών μόδας έχασαν φέτος το 87% από την αξία του στοκ τους και το χρέος ανέρχεται στα 210,6 εκατομμύρια δολάρια. Το ποσό του τόκου που πρέπει να πληρωθεί τον Οκτώβριο είναι 13,9 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η εταιρία έχει μόνο 6,9 σε μετρητά στην τράπεζα και είναι απίθανο να μπορέσει να βρει υπόλοιπα τα λεφτά να το πληρώσει επειδή δεν έχει τη δυνατότητα να δανειστεί άλλα χρήματα.

Προχθές το βράδυ η εταιρία έβγαλε την ανακοίνωση: «... ίσως να μην έχουμε την απαραίτητη ρευστότητα για να αντέξουμε τις λειτουργίες της επιχείρησης για τους επόμενους 12 μήνες. Αυτοί οι παράγοντες, μεταξύ άλλων, δημιουργούν βασικές αμφιβολίες για το αν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε στο άμεσο μέλλον». Στην ουσία, αυτό σημαίνει ότι η εταιρία είναι σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση από την οποία μπορεί να μην καταφέρει να συνέλθει.

Πρόσφατα η American Apparel απασχόλησε τα μέσα με τις προσπάθειές της να κρατήσει αποστάσεις από τις σεξουαλικά προκλητικές καμπάνιες με τις οποίες είχε γίνει συνώνυμο τα τελευταία χρόνια που υπεύθυνος της εταιρίας ήταν ο Dov Charney. Με την νέα υπεύθυνη, την Paula Schneider, η εταιρία υποσχέθηκε ότι θα αντικατασταθούν οι εικόνες με τα σεξουαλικά υπονοούμενα και τις κοντινές λήψεις στο καβάλο με άλλες με «κοινωνικό σχόλιο», επικεντρωμένες στην δωρεάν φερεγγυότητα του Made in the USA, ρούχα δηλαδή φτιαγμένα στις ΗΠΑ με φτηνά εργατικά. Παρόλα αυτά, είναι άγνωστο αν θα προλάβουν να δουν το φως της δημοσιότητας.

Παρόλα αυτά, δεν έχουν όλα τελειώσει για την εταιρία. Η υπερβολική ειλικρίνεια που υιοθετεί ως τακτική κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι είναι μια προσπάθεια να προσελκύσει επενδυτές. Κι ίσως σύντομα δούμε αυτές τις καμπάνιες «κοινωνικής ευαισθησίας»...

Ήρθε το τέλος για την American Apparel; Facebook Twitter
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάσκουα Βοργιά: «Eίναι σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες για δημόσιο διάλογο»

Plāsmata 3 / Πάσκουα Βοργιά: «Eίναι σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες για δημόσιο διάλογο»

Συζητήσεις για τους ανθρώπους, τα φυτά, τα ζώα και τα πουλιά που αποτελούν το οικοσύστημα του Πεδίου του Άρεως αλλά και για τις μεγάλες και μικρές ιστορίες που απαρτίζουν την πολιτισμική και κοινωνική του πραγματικότητα.
M. HULOT
Pet sitters, dog walkers και κατ’ οίκον επισκέψεις: Η λύση που έχουν βρει πολλοί κηδεμόνες κατοικιδίων 

Living / Κατοικίδια, ταξίδια και άγχος αποχωρισμού: Η άνοδος των daycare και pet sitters

Άνθρωποι που κάνουν pet sitting, βγάζουν βόλτα τον σκύλο μας ή έρχονται στο σπίτι για να φροντίσουν το κατοικίδιό μας: επαγγελματίες και κηδεμόνες εξηγούν γιατί αυτός ο τομέας γνωρίζει άνθηση. 
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Morning Wood: Η Αθήνα ξυπνάει καυλωμένη. Ανάγνωση με το ποτήρι γάλα σου…

Living / Morning Wood: Η Αθήνα ξυπνάει ερεθισμένη. Ανάγνωση με το ποτήρι γάλα σου…

Το πρωί τούς ξυπνά με φιλιά. Τους χαϊδεύει απαλά τα μαλλιά. Και μετά; Σεξ. Μετά αυνανισμός. Μετά παρτούζα. Τουρίστες, φίλοι ή και εντελώς άγνωστα σ’ εμάς πρόσωπα φωτογραφίζονται και μιλούν, δίχως ντροπές.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΕΛΗΝΗ ΒΑΡΔΑ
Περιμένοντας την Αποκάλυψη σε πολυτελή πυρηνικά καταφύγια / Περιμένοντας το τέλος του κόσμου σε καταφύγια που μοιάζουν με σουίτες

Living / Περιμένοντας την Αποκάλυψη σε πολυτελή πυρηνικά καταφύγια

Η ζήτηση για υπερπολυτελή πυρηνικά καταφύγια έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Αν και εξακολουθούν να απευθύνονται σε λίγους, τα σύγχρονα κρησφύγετα, θυμίζουν περισσότερο δωμάτια πεντάστερων ξενοδοχείων παρά ζοφερά bunkers κι εκτός από ασφάλεια παρέχουν άνεση υψηλής ποιότητας.
THE LIFO TEAM
Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ομολογεί ότι τα social media έχουν τελειώσει

Living / Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ομολογεί ότι τα social media έχουν τελειώσει

Καταθέτοντας στη δίκη της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου κατά των μονοπωλιακών πρακτικών της εταιρείας του, ο ιδιοκτήτης της Meta παραδέχτηκε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ελάχιστη σχέση έχουν πια με τη διαπροσωπική επικοινωνία.
THE LIFO TEAM
Παχύφυτα και κάκτοι: Πού θα βρεις τα καλύτερα και τα πιο σπάνια;

Living / Παχύφυτα και κάκτοι: Πού θα βρεις τα καλύτερα και τα πιο σπάνια

Ένα φυτώριο στο Καπανδρίτι, είναι το απόλυτα εξειδικευμένο μέρος για να αποκτήσεις πανέμορφους κάκτους, αγαύες και κρασούλες σε περίεργα σχήματα και χρώματα – φυτά που δεν θα σε ταλαιπωρήσουν με τη φροντίδα τους.
ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Γιατί κάποιοι άνθρωποι θυμούνται τα όνειρα τους περισσότερο από άλλους

Living / Γιατί κάποιοι άνθρωποι θυμούνται τα όνειρα τους περισσότερο από άλλους

Σύμφωνα με νέες έρευνες, παράγοντες όπως η ηλικία, η ροπή στην ενδοσκόπηση, ακόμα και οι εποχές του χρόνου αποτελούν παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά την ικανότητα να ανακαλούμε τα όνειρά μας.
THE LIFO TEAM