Στους 20 κορυφαίους προορισμούς που πρέπει να επισκεφθεί κάποιος το 2013 κατατάσσει το National Geographic τη Θεσσαλονίκη, προσθέτοντας ένα ακόμη στη λίστα των πρόσφατων θετικών δημοσιεύμάτων για την πόλη ή/και τον νυν Δήμαρχό της.

 

Το National Geographic αναφέρεται αρχικά στο φωτεινό λιμάνι της πόλης «το οποίο είναι ένα από τα τελευταία αστικά μέτωπα στη νότια Ευρώπη, που δεν έχουν ακόμη εγκλωβιστεί από κάποια γιγαντιαία μαρίνα».  

 

Γίνεται ακόμη αναφορά στα ξύλινα καΐκια που αρμενίζουν στο ήσυχο κόλπο, στο ελικοειδές παραλιακό μέτωπο, στα σύμβολα της πόλης, στα βυζαντινά και οθωμανικά μνημεία, στις γκαλερί τέχνης, στα hot spots της μαγειρικής και στα μποέμ νυχτερινά κέντρα.

 

Για να αποκτήσει κάποιος καλύτερη αίσθηση της Θεσσαλονίκης, προτείνεται μια βόλτα με τα πόδια μέσα από τα ερείπια της Άνω Πόλης, στην πλατεία Αριστοτέλους, στην Προκυμαία. Και βέβαια μια γεύση από ψητό καλαμάρι που «πλένεται» με ξηρό Μακεδονικό.

 

Στους 20 top προορισμούς, εκτός από τη Θεσσαλονίκη είναι η Μασσαλία, το Raja Ampat στην Ινδονησία, η Ραβέννα, το Μαλάουι, το Quito στο Εκουαδόρ, το Bagan στη Μιανμάρ, το Cape Breton στη Σκωτία, η Ουγκάντα, το Hudson Valley στη Νέα Υόρκη, η Γρενάδα στην Καραιβική, το Bodø στην Αρκτική, το Valparaíso στη Χιλή, το Missouri River Banks στη Μοντάνα, το St. Augustine στη Φλόριντα, το Memphis, το Κιότο και το Jarash στην Ιορδανία.

 

 

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Οι πρώτες έγχρωμες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν ποτέ στη Θεσσαλονίκη

Απόσπασμα από ένα ντοκιμαντέρ του BBC