Η Θεσσαλονίκη στους 20 top προορισμούς του κόσμου για το 2013

Η Θεσσαλονίκη στους 20 top προορισμούς του κόσμου για το 2013 Facebook Twitter
10

Στους 20 κορυφαίους προορισμούς που πρέπει να επισκεφθεί κάποιος το 2013 κατατάσσει το National Geographic τη Θεσσαλονίκη, προσθέτοντας ένα ακόμη στη λίστα των πρόσφατων θετικών δημοσιεύμάτων για την πόλη ή/και τον νυν Δήμαρχό της.

Το National Geographic αναφέρεται αρχικά στο φωτεινό λιμάνι της πόλης «το οποίο είναι ένα από τα τελευταία αστικά μέτωπα στη νότια Ευρώπη, που δεν έχουν ακόμη εγκλωβιστεί από κάποια γιγαντιαία μαρίνα».  

Γίνεται ακόμη αναφορά στα ξύλινα καΐκια που αρμενίζουν στο ήσυχο κόλπο, στο ελικοειδές παραλιακό μέτωπο, στα σύμβολα της πόλης, στα βυζαντινά και οθωμανικά μνημεία, στις γκαλερί τέχνης, στα hot spots της μαγειρικής και στα μποέμ νυχτερινά κέντρα.

Για να αποκτήσει κάποιος καλύτερη αίσθηση της Θεσσαλονίκης, προτείνεται μια βόλτα με τα πόδια μέσα από τα ερείπια της Άνω Πόλης, στην πλατεία Αριστοτέλους, στην Προκυμαία. Και βέβαια μια γεύση από ψητό καλαμάρι που «πλένεται» με ξηρό Μακεδονικό.

Στους 20 top προορισμούς, εκτός από τη Θεσσαλονίκη είναι η Μασσαλία, το Raja Ampat στην Ινδονησία, η Ραβέννα, το Μαλάουι, το Quito στο Εκουαδόρ, το Bagan στη Μιανμάρ, το Cape Breton στη Σκωτία, η Ουγκάντα, το Hudson Valley στη Νέα Υόρκη, η Γρενάδα στην Καραιβική, το Bodø στην Αρκτική, το Valparaíso στη Χιλή, το Missouri River Banks στη Μοντάνα, το St. Augustine στη Φλόριντα, το Memphis, το Κιότο και το Jarash στην Ιορδανία.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι πρώτες έγχρωμες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν ποτέ στη Θεσσαλονίκη

Απόσπασμα από ένα ντοκιμαντέρ του BBC 

10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM
Paleo: Πώς ο Γιάννης Καϋμενάκης κατάφερε να δημιουργήσει ένα πετυχημένο wine bar εκτός πιάτσας, αποφεύγοντας το gentrification

Radio Lifo / Paleo: Πώς ένα wine bar στη μέση του πουθενά έκανε επιτυχία

Μακριά από το hip κέντρο, σε έναν δρόμο με εργοστάσια, συνεργεία και παλιά κτίρια, στην περιοχή Ρετσίνα κοντά στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται το wine bar Paleo. Δεν είναι χθεσινό μαγαζί, φέτος κλείνει τα 8 χρόνια λειτουργίας. H Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον δημιουργό του Γιάννη Καϋμενάκη για το πώς κατάφερε να συνυπάρξει με μια ιστορική γειτονιά του Πειραιά που εξακολουθεί να ζει στους ρυθμούς της.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Το ice hockey στην Αθήνα είναι στην κυριολεξία το πιο κουλ πράγμα που είδαμε τελευταία

Living / Kύπλωπες και Τιτάνες παίζουν ice hockey στο Αιγάλεω

Μια καλά οργανωμένη ερασιτεχνική λίγκα κάνει γρήγορες τρίπλες, πέφτει με δύναμη στον πάγο, σηκώνεται και συνεχίζει. Κάποιοι έχουν βρει έναν διαφορετικό τρόπο να χαλαρώνουν μετά τη δουλειά και ο αγώνας που παρακολουθήσαμε είναι από τα πιο κουλ πράγματα που είδαμε τελευταία.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Ζώδια για την εβδομάδα 29/02 - 06/03/2024

Living / Οι αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας (29/02 - 06/03/2024)

Ένα ταξίδι που προκύπτει σάς δίνει την ευκαιρία να συνδυάσετε την εργασία με την ψυχαγωγία, να κάνετε καινούργιες γνωριμίες με άτομα που έχετε κοινά ενδιαφέρονται και, κυρίως, να ερωτευτείτε.
ΜΑΡΙΒΙΚΥ ΚΑΛΛΕΡΓΗ

σχόλια

9 σχόλια
They forgot our legendary team ΠΑΟΚ - "Η ομάδα του πολέμαρχου"!Because, PAOK you are...Υ.Γ. Οι φυσικές ομορφιές ή ασχήμιες μιας πόλης μπορεί να τονιστούν αντιστοίχως, ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι παρουσιάζουν-προωθούν την πόλη τους. Και το Λονδίνο έχει πολλές ασχήμιες αν ξεφύγεις από τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, αλλά αν πας μόνο σαν τουρίστας σίγουρα θα μείνεις με το στόμα ανοικτό, τουλάχιστον την πρώτη φορά!:)
Εχοντας ζήσει πολλλά χρόνια στη Θεσ/νικη, και έχοντας περάσει υπέροχα εκεί, τη λατρεύω. Το άρθρο αυτό έρχεται σε αντίθεση των προ-μπουτάρειων λίβελλων πολλών μήντια για τη συντηρητική, μισαλορθόδοξη, παρωχημένη και κομπλεξική συμπρωτεύουσα που αναπαύεται πάνω στο -υπερβολικό- κλισέ της ερωτικής πόλης.Καιρός ήταν. Και η σύσταση του πληθυσμού δεν άλλαξε τόσο σε 3 χρόνια. Οι ίδιοι είναι. Η γοητεία της Θεσσαλονίκης δεν έχει να κάνει με Μπουτάρη, Ψωμιάδη, Ανθιμο κλπ. Οποιος την έχει ζήσει, το ξέρει.
"Ο κορυφαίος ταξιδιωτικός οργανισμός, αναφέρεται στο φωτεινό λιμάνι της πόλης «το οποίο είναι ένα από τα τελευταία αστικά μέτωπα στη νότια Ευρώπη, που δεν έχουν ακόμη εγκλωβιστεί από κάποια γιγαντιαία μαρίνα»."Ως Σαλονικιός, I couldn´t agree more!Το παραλιακό μέτωπο της πόλης είναι κάτι το μοναδικό και το μεγαλύτερο ατού της. Να τα βλέπουν αυτά κάποιοι που οραματίζονται μαρίνες και άλλα τέτοια με αφορμή την ανάπλαση της νέας παραλίας.
Σωστή η επιλογή του ΝG. H Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με σπάνια αύρα και πολιτισμό που αποπνέουν την εδώ και δυόμισι χιλιετίες πορεία της. Λίγες άλλες ευρωπαϊκές μητροπόλεις μπορούν να συναγωνιστούν αυτό. Αυτό και τους μεζέδες της... :)