Η δουλειά που σε πληρώνει 16.000 ευρώ για μείνεις ξαπλωμένος για δύο μήνες δεν είναι τελικά τόσο ονειρική

Η δουλειά που σε πληρώνει 16.000 ευρώ για μείνεις ξαπλωμένος για δύο μήνες δεν είναι τελικά τόσο ονειρική Facebook Twitter
0

Το Ινστιτούτο Διαστημικής, Ιατρικής και Φυσιολογίας της Γαλλίας αναζητά υγιείς νέους για να μείνουν ξαπλωμένοι για δύο μήνες χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα. Και όλα αυτό δίνοντας αμοιβή 16.000 ευρώ. 

Η «αγγελία» για τη θέση εργασίας ακούγεται τόσο ιδανική που μοιάζει σχεδόν ψεύτικη, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινή αφού οι επιστήμονες τονίζουν πως η δουλειά αυτή έχει πολύ σοβαρό σκοπό, καθώς οι εθελοντές θα περάσουν 60 ημέρες ξαπλωμένοι προκειμένου να μελετηθούν τα αποτελέσματα της μικροβαρύτητας.

Τα κριτήρια για τους 24 υποψηφίους άντρες περιλαμβάνουν το να είναι αθλητικοί, ηλικίας 20-45 ετών, μη καπνιστές, να μην πάσχουν από κάποια αλλεργία και να διαθέτουν δείκτη μάζας σώματος μεταξύ 22 και 27. Ταυτόχρονα θα πρέπει να υποβληθούν σε μία σειρά εξετάσεων για δύο βδομάδες πριν και αφού περάσουν δύο μήνες στο κρεβάτι. 

«Σκοπός της μελέτης είναι να αναπαράγει την έλλειψη βαρύτητας του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (International Space Station- ISS)» λέει ο Dr Arnaud Beck, συντονιστής τους πειράματος. «Κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων εβδομάδων οι επιστήμονες θα κάνουν μία σειρά από δοκιμές και μετρήσεις στους εθελοντές. Αυτό θα διαρκέσει 60 ημέρες και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου οι εθελοντές θα πρέπει να παραμείνουν στο κρεβάτι, με το κεφάλι τους να κλίνει ελαφρώς προς τα κάτω για λιγότερο από 6 μοίρες», προσθέτει.

Όπως τονίζει, μπορεί να ακούγεται ως η «δουλειά των ονείρων μας», αλλά στην πραγματικότητα είναι πιο σκληρή από όσο φαντάζεται κανείς καθώς οι εθελοντές καλούνται σε όλο αυτό το διάστημα να τρώνε, να πλένονται και να κάνουν όλες τις φυσικές τους λειτουργίες καθηλωμένοι στο κρεβάτι. «Ο κανόνας είναι τουλάχιστον ο ένας ώμος να ακουμπά πάντα στο κρεβάτι», εξηγεί ο Dr Beck. Επίσης, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση των αστροναυτών που περνούν μια σεβαστή περίοδο στο διάστημα, οι εθελοντές θα παρατηρήσουν απώλεια μυϊκής μάζας στο σώμα τους, μείωση της οστικής πυκνότητας και θα τους είναι δύσκολο να σταθούν όρθιοι μετά το πείραμα. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση εδώ

Με πληροφορίες από Guardian

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς έβαλα σε τάξη το εσωτερικό μου αχούρι μετά την απώλεια

Living / Πώς έβαλα σε τάξη το εσωτερικό μου αχούρι μετά την απώλεια

Η Τζούλη Αγοράκη, μετά τον θάνατο του πατέρα της, προσπαθεί να βρει παρηγοριά σε ό,τι της το υπόσχεται. Ακολούθησε γνωσιακές και πνευματικές εμπειρίες και ισχυρίζεται ότι ο πόνος έγινε πιο απαλός.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Tech & Science / Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Ο Πίτερ Διαμαντής, ο ελληνικής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματίας στους τομείς της τεχνολογίας και της υγείας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των δισεκατομμυριούχων που αγωνίζονται να κερδίσουν τη μακροζωία, αν όχι την αιώνια ζωή.
NEWSROOM
Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Living / Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Η πλατφόρμα δέχεται επικρίσεις για ρατσισμό, χονδροφοβία, κατάθλιψη και διατροφικές διαταραχές. Καθώς γιορτάζει την 15η επέτειό της, εξετάζουμε πώς άλλαξε την γκέι κουλτούρα, προς το καλύτερο και προς το χειρότερο
THE LIFO TEAM
Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Radio Lifo / Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Η ζάχαρη είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα συστατικά στη σύγχρονη διατροφή. Όμως, τελικά μας κάνει τόσο κακό όσο νομίζουμε; Και τι ισχύει με τα υποκατάστατα της; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Ηχητικά Άρθρα / Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Οι βρομοκαρυδιές ή αΐλανθοι είναι ίσως τα πιο ευρέως διαδεδομένα δέντρα στην Αθήνα και παρότι συνεισφέρουν στο πράσινο της πόλης, έχουν εξαπλωθεί σε τέτοιο βαθμό που σήμερα αποτελούν απειλή για τα υπόλοιπα δέντρα της Αθήνας.
M. HULOT