Hero: Η νέα τοιχογραφία του Φίκου στην Ρωσία

Hero: Η νέα τοιχογραφία του Φίκου στην Ρωσία Facebook Twitter
0

Η νέα τοιχογραφία του Φίκου  έχει τίτλο "Hero"και έγινε στην πόλη Αλμέτιεβσκ του Ταταρστάν στην Ρωσία. Συμμετείχε στο project "Stories of Golden Apples" που διοργάνωσε το Street Art Institute και η εταιρεία Tatneft στα πλαίσια του προγράμματος δημόσιας τέχνης του Αλμέτιεβσκ.Η τοιχογραφία έχει ύψος 28 μέτρα και η δημιουργία της κράτησε 12 μέρες. Απεικονίζει μια σκηνή ενός τατάρικου παραδοσιακού μύθου που ονομάζεται "Ο Μύθος Του Χρυσού Πουλιού", κατά την οποία ο ήρωας του παραμυθιού σκοτώνει το δράκο με τα 7 κεφάλια προκειμένου να σώσει την πριγκίπισσα που θα θυσιαζόταν για να σωθεί το χωριό. Μια ιστορία που θυμίζει τον Άγιο Γεώργιο αλλά και πολλά παραμύθια από διάφορους πολιτισμούς.

Hero: Η νέα τοιχογραφία του Φίκου στην Ρωσία Facebook Twitter

Hero: Ο Μύθος Του Χρυσού Πουλιού

Αλμέτιεβσκ, Ταταρστάν-Ρωσία

Είναι τόσο ενδιαφέρον, να γυρνάς τον κόσμο ζωγραφίζοντας και όχι απλά να επιβάλλεις παντού το στυλ σου, αλλά να το μπολιάζεις με τις παραδόσεις του κάθε τόπου. Κάτι τέτοιο δε συνιστά μόνο πρόκληση για το ζωγράφο,
αλλά και διδαχή.

Το να μελετάς μύθους διαφόρων λαών σου δίνει την ευκαιρία να δεις πίσω από τις επιφανειακές πολιτισμικές διαφορές των λαών και να συνειδητοποιήσεις πως, τελικά, είμαστε όλοι το ίδιο· άνθρωποι. Όντα με φαντασία, ισχυρό ένστικτο κοινωνικοποίησης και δημιουργικότητας, φόβους και όρια.

Όλα τα παραπάνω, αναπόφευκτα δημιουργούν την ανάγκη για πίστη σε κάτι μεγαλύτερο από εμάς. Πίστη σε έναν Ήρωα που θα μας σώσει από τα δεινά, πίστη σε αφηρημένες έννοιες όπως η Δικαιοσύνη και τα Δικαιώματα, πίστη στην Επιστήμη και την Τεχνολογία, πίστη στο Θεό.

Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται η ίδια ανάγκη που όλοι μοιραζόμαστε.

"Ο Μύθος Του Χρυσού Πουλιού" είναι η τατάρικη έκδοση της ιστορίας του ήρωα που σκοτώνει το δράκο προκειμένου να σώσει την πριγκίπισσα, μια ιστορία που υπάρχει σε πολλούς πολιτισμούς, εποχές και θρησκείες σε όλο τον κόσμο και ζωγραφίστηκε για τις "Ιστορίες των Χρυσών Μήλων", ένα project του Προγράμματος Δημόσιας Τέχνης του Αλμέτιεβσκ και της εταιρείας TATNEFT.

-Φίκος

Hero: Η νέα τοιχογραφία του Φίκου στην Ρωσία Facebook Twitter

Hero: Η νέα τοιχογραφία του Φίκου στην Ρωσία Facebook Twitter

Info

Fikos

Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέσσερα χρόνια τώρα, η Κopria γεμίζει με φυτά τα σπίτια των Αθηναίων

Living / Kopria: Το new age φυτοπωλείο που λατρεύουν οι Αθηναίοι plant parents

Tα κορίτσια του φυτοπωλείου των Εξαρχείων που δημιούργησε μια τάση στην πόλη μιλούν για το ποια είναι η σχέση μας με τα φυτά και τα άνθη ‒ την ξέρουν άλλωστε πολύ καλά. Τους δείχνουμε φωτογραφίες του σπιτιού μας, πάμε να τις βρούμε έχοντας «ασθενείς» αγκαλιά, ξέρουν πότε εκφραζόμαστε με άνθη. Αν μη τι άλλο, οι Αθηναίοι plant parents έχουν αναπτύξει μαζί τους μια σχέση εμπιστοσύνης.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιατί όλοι πλέον πίνουν Negroni;

Ο επόμενος κόσμος / Γιατί όλοι πλέον πίνουν Negroni;

Η Δώρα Μάστορα συζητά με τους Brand Ambassadors του Campari, Κυριάκο Κουτρουμπή και Βασίλη Κοτζαμπασόπουλο, καθώς και τέσσερις bartenders για το Negroni Week, την μακρά ιστορία του νο.1 κοκτέιλ σε όλο τον κόσμο αλλά και όσα χρειάζονται για να φτιαχτεί το τέλειο Negroni.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ