Hero: Η νέα τοιχογραφία του Φίκου στην Ρωσία

Hero: Η νέα τοιχογραφία του Φίκου στην Ρωσία Facebook Twitter
0

Η νέα τοιχογραφία του Φίκου  έχει τίτλο "Hero"και έγινε στην πόλη Αλμέτιεβσκ του Ταταρστάν στην Ρωσία. Συμμετείχε στο project "Stories of Golden Apples" που διοργάνωσε το Street Art Institute και η εταιρεία Tatneft στα πλαίσια του προγράμματος δημόσιας τέχνης του Αλμέτιεβσκ.Η τοιχογραφία έχει ύψος 28 μέτρα και η δημιουργία της κράτησε 12 μέρες. Απεικονίζει μια σκηνή ενός τατάρικου παραδοσιακού μύθου που ονομάζεται "Ο Μύθος Του Χρυσού Πουλιού", κατά την οποία ο ήρωας του παραμυθιού σκοτώνει το δράκο με τα 7 κεφάλια προκειμένου να σώσει την πριγκίπισσα που θα θυσιαζόταν για να σωθεί το χωριό. Μια ιστορία που θυμίζει τον Άγιο Γεώργιο αλλά και πολλά παραμύθια από διάφορους πολιτισμούς.

Hero: Η νέα τοιχογραφία του Φίκου στην Ρωσία Facebook Twitter

Hero: Ο Μύθος Του Χρυσού Πουλιού

Αλμέτιεβσκ, Ταταρστάν-Ρωσία

Είναι τόσο ενδιαφέρον, να γυρνάς τον κόσμο ζωγραφίζοντας και όχι απλά να επιβάλλεις παντού το στυλ σου, αλλά να το μπολιάζεις με τις παραδόσεις του κάθε τόπου. Κάτι τέτοιο δε συνιστά μόνο πρόκληση για το ζωγράφο,
αλλά και διδαχή.

Το να μελετάς μύθους διαφόρων λαών σου δίνει την ευκαιρία να δεις πίσω από τις επιφανειακές πολιτισμικές διαφορές των λαών και να συνειδητοποιήσεις πως, τελικά, είμαστε όλοι το ίδιο· άνθρωποι. Όντα με φαντασία, ισχυρό ένστικτο κοινωνικοποίησης και δημιουργικότητας, φόβους και όρια.

Όλα τα παραπάνω, αναπόφευκτα δημιουργούν την ανάγκη για πίστη σε κάτι μεγαλύτερο από εμάς. Πίστη σε έναν Ήρωα που θα μας σώσει από τα δεινά, πίστη σε αφηρημένες έννοιες όπως η Δικαιοσύνη και τα Δικαιώματα, πίστη στην Επιστήμη και την Τεχνολογία, πίστη στο Θεό.

Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται η ίδια ανάγκη που όλοι μοιραζόμαστε.

"Ο Μύθος Του Χρυσού Πουλιού" είναι η τατάρικη έκδοση της ιστορίας του ήρωα που σκοτώνει το δράκο προκειμένου να σώσει την πριγκίπισσα, μια ιστορία που υπάρχει σε πολλούς πολιτισμούς, εποχές και θρησκείες σε όλο τον κόσμο και ζωγραφίστηκε για τις "Ιστορίες των Χρυσών Μήλων", ένα project του Προγράμματος Δημόσιας Τέχνης του Αλμέτιεβσκ και της εταιρείας TATNEFT.

-Φίκος

Hero: Η νέα τοιχογραφία του Φίκου στην Ρωσία Facebook Twitter
Hero: Η νέα τοιχογραφία του Φίκου στην Ρωσία Facebook Twitter

Info

Fikos

Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM