Γυναίκες φωτογραφίζονται προφίλ για να δείξουν πως και οι μεγάλες μύτες είναι όμορφες

Γυναίκες φωτογραφίζονται προφίλ για να δείξουν πως και οι μεγάλες μύτες είναι όμορφες Facebook Twitter
8

Η freelance δημοσιογράφος Radhika Sanghani ξεκίνησε μια εκστρατεία στα social media όπου ενθαρρύνει τις γυναίκες να αποδεχθούν και να «αγκαλιάσουν» τις μεγάλες μύτες τους, δημοσιεύοντας προφίλ φωτογραφίες τους.

Το #SideProfileSelfie έχει στόχο να τιμήσει τις μεγάλες μύτες, οι οποίες σύμφωνα με την ίδια δεν εκπροσωπούνται επαρκώς στη βιομηχανία του θεάματος και της μόδας. 


Μιλώντας στο Mashable, η Sanghani παραδέχθηκε πως για χρόνια μισούσε τη μύτη της, αλλά πρόσφατα άρχισε να αλλάζει τις αντιλήψεις της περί ομορφιάς και πλέον «αγαπά» αυτό της το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό.


«Ήταν τόσο απελευθερωτικό να μην κρύβομαι πλέον στις προφίλ φωτογραφίες μου και βασικά απλώς να αγαπώ το πρόσωπό μου. Οπότε αυτό που θέλω είναι οι γυναίκες να μοιραστούν τις δικές τους #sideprofileselfie και να αρχίσουν να τιμούν τις μύτες τους. Ελπίζω να τις βοηθήσει να τις αγαπήσουν και να δείξουν έτσι πως οι μεγάλες μύτες μπορούν να είναι όμορφες», εξηγεί η Sanghani, που ζητά στις γυναίκες να ανεβάσουν σέλφι τους, ποζάροντας προφίλ.


Η ανταπόκριση στο κάλεσμά της ήταν μεγάλη και το hashtag #sideprofileselfie μετρά ήδη δεκάδες φωτογραφίες γυναικών που πόζαραν επιδεικνύοντας περήφανα το προφίλ του προσώπου τους και την μεγάλη τους μύτη. Βέβαια, όπως λέει η Sanghani, πολλές γυναίκες αν και χάρηκαν με την πρωτοβουλία, της έγραψαν σε μηνύματα πως δεν νιώθουν ακόμη έτοιμες να φωτογραφηθούν με αυτόν τον τρόπο. 


«Συγκινήθηκα πολύ διαβάζοντας όλα αυτά τα μηνύματα επειδή μπορώ να ταυτιστώ απόλυτα με όλες τους. Ελπίζω κάποια μέρα αυτές οι γυναίκες να να νιώσουν επίσης καλά με τις μύτες τους, όπως έκανα εγώ», λέει η Sanghani. 

Η πρωτοβουλία της ευελπιστεί να επηρεάσει επίσης το Χόλιγουντ και τη μόδα. «Μακάρι να φτάσει και στις βιομηχανίες του θεάματος και της μόδας ώστε να αρχίσουν να δίνουν περισσότερες ευκαιρίες σε κυρίες με μεγάλες μύτες», καταλήγει. 

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάσκουα Βοργιά: «Eίναι σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες για δημόσιο διάλογο»

Plāsmata 3 / Πάσκουα Βοργιά: «Eίναι σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες για δημόσιο διάλογο»

Συζητήσεις για τους ανθρώπους, τα φυτά, τα ζώα και τα πουλιά που αποτελούν το οικοσύστημα του Πεδίου του Άρεως αλλά και για τις μεγάλες και μικρές ιστορίες που απαρτίζουν την πολιτισμική και κοινωνική του πραγματικότητα.
M. HULOT
Pet sitters, dog walkers και κατ’ οίκον επισκέψεις: Η λύση που έχουν βρει πολλοί κηδεμόνες κατοικιδίων 

Living / Κατοικίδια, ταξίδια και άγχος αποχωρισμού: Η άνοδος των daycare και pet sitters

Άνθρωποι που κάνουν pet sitting, βγάζουν βόλτα τον σκύλο μας ή έρχονται στο σπίτι για να φροντίσουν το κατοικίδιό μας: επαγγελματίες και κηδεμόνες εξηγούν γιατί αυτός ο τομέας γνωρίζει άνθηση. 
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Morning Wood: Η Αθήνα ξυπνάει καυλωμένη. Ανάγνωση με το ποτήρι γάλα σου…

Living / Morning Wood: Η Αθήνα ξυπνάει ερεθισμένη. Ανάγνωση με το ποτήρι γάλα σου…

Το πρωί τούς ξυπνά με φιλιά. Τους χαϊδεύει απαλά τα μαλλιά. Και μετά; Σεξ. Μετά αυνανισμός. Μετά παρτούζα. Τουρίστες, φίλοι ή και εντελώς άγνωστα σ’ εμάς πρόσωπα φωτογραφίζονται και μιλούν, δίχως ντροπές.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΕΛΗΝΗ ΒΑΡΔΑ
Περιμένοντας την Αποκάλυψη σε πολυτελή πυρηνικά καταφύγια / Περιμένοντας το τέλος του κόσμου σε καταφύγια που μοιάζουν με σουίτες

Living / Περιμένοντας την Αποκάλυψη σε πολυτελή πυρηνικά καταφύγια

Η ζήτηση για υπερπολυτελή πυρηνικά καταφύγια έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Αν και εξακολουθούν να απευθύνονται σε λίγους, τα σύγχρονα κρησφύγετα, θυμίζουν περισσότερο δωμάτια πεντάστερων ξενοδοχείων παρά ζοφερά bunkers κι εκτός από ασφάλεια παρέχουν άνεση υψηλής ποιότητας.
THE LIFO TEAM
Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ομολογεί ότι τα social media έχουν τελειώσει

Living / Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ομολογεί ότι τα social media έχουν τελειώσει

Καταθέτοντας στη δίκη της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου κατά των μονοπωλιακών πρακτικών της εταιρείας του, ο ιδιοκτήτης της Meta παραδέχτηκε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ελάχιστη σχέση έχουν πια με τη διαπροσωπική επικοινωνία.
THE LIFO TEAM
Παχύφυτα και κάκτοι: Πού θα βρεις τα καλύτερα και τα πιο σπάνια;

Living / Παχύφυτα και κάκτοι: Πού θα βρεις τα καλύτερα και τα πιο σπάνια

Ένα φυτώριο στο Καπανδρίτι, είναι το απόλυτα εξειδικευμένο μέρος για να αποκτήσεις πανέμορφους κάκτους, αγαύες και κρασούλες σε περίεργα σχήματα και χρώματα – φυτά που δεν θα σε ταλαιπωρήσουν με τη φροντίδα τους.
ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Γιατί κάποιοι άνθρωποι θυμούνται τα όνειρα τους περισσότερο από άλλους

Living / Γιατί κάποιοι άνθρωποι θυμούνται τα όνειρα τους περισσότερο από άλλους

Σύμφωνα με νέες έρευνες, παράγοντες όπως η ηλικία, η ροπή στην ενδοσκόπηση, ακόμα και οι εποχές του χρόνου αποτελούν παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά την ικανότητα να ανακαλούμε τα όνειρά μας.
THE LIFO TEAM